Jump to content

2013 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 4 hafta sonra ...
  • Yanıt 206
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

23

• emregc

35

• domestos

23

• EgeG

23

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Haziranda 113 sattık arkadaşlar, bereket versin  :D

Ülkemizi geçip Amerika'ya bakalım, Cx-5 ve yeni Mazda 6'nın rekorlarıyla övünelim birazda. Mazda Amerika 2007'den beri en iyi Haziran satışını yakalamış.

Cx-5 neredeyse amiral gemisi 3'ün satışlarını geçecek:) Mazda 2 az da olsa Amerika da satıyormuş çok şaşırdım  :D. O adamlar nasıl sığıyo o araca yav:) Cx-9 halen güçlü ve satışlarını artırması ilginç, makyaj mı görmüştü ne olmuştu da satışı arttı bunun? Mazda 3 bildiğimiz gibi kasa değiştireceğinden hafif bir düşüş var.

9qga.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal de birşeyin nasıl olması gerektiğini merak edince hemen Amerikaya bakıyoruz :)

CX-5 in satışlarında %50 artış görülüyor  :nazar: , bizde durum nedir bilemiyoruz tabi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aman emrecim :) arkadşaım detroitte. Tv'de yayınlanan bir programı gönderdi 7sn video. Bir aydır bunu tartışıyorlar dedi :D kızın biri erkek arkadaşını dövmüş vay babam :) maketler, krokiler, anismasyonlar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aman emrecim :) arkadşaım detroitte. Tv'de yayınlanan bir programı gönderdi 7sn video. Bir aydır bunu tartışıyorlar dedi :D kızın biri erkek arkadaşını dövmüş vay babam :) maketler, krokiler, anismasyonlar :D

Fatma Şahin'e duyurulur...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haziranda 113 sattık arkadaşlar, bereket versin  :D

Ülkemizi geçip Amerika'ya bakalım, Cx-5 ve yeni Mazda 6'nın rekorlarıyla övünelim birazda. Mazda Amerika 2007'den beri en iyi Haziran satışını yakalamış.

Cx-5 neredeyse amiral gemisi 3'ün satışlarını geçecek:) Mazda 2 az da olsa Amerika da satıyormuş çok şaşırdım  :D. O adamlar nasıl sığıyo o araca yav:) Cx-9 halen güçlü ve satışlarını artırması ilginç, makyaj mı görmüştü ne olmuştu da satışı arttı bunun? Mazda 3 bildiğimiz gibi kasa değiştireceğinden hafif bir düşüş var.

9qga.jpg

yanlış görmediysem mazda6nın satışları düşmüş ? ilginç :nea: e tabi 3.7 olmayınca....        bir de mazda5in acilen yenilenmesi lazım.. mazda bir türlü tutturamadı şu 5i
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

....bir de mazda5in acilen yenilenmesi lazım.. mazda bir türlü tutturamadı şu 5i

Bu MPV sektöründe japonlar tam çuvalladı. Şöyle adam gibi Motor ve şanzıman seçeneği olan araba getirmediler.

Olanlar Mazda 5 ve Toyota Verso, 5te dizel var AT yok. Verso dahada kötü dizel hiç yok AT de hiç yok.

Zaten Mitsu, Suzuki, Honda, Subaru, Nissan'da MPV kasası hiç yok.

Fransızlar (Grand Scenic, Grand Picasso ve 5008) işi götürüyor. Hem dizel hem AT olarak. Fiyatlarda ilginç bir şekilde uygun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlış görmediysem mazda6nın satışları düşmüş ? ilginç :nea: e tabi 3.7 olmayınca....        bir de mazda5in acilen yenilenmesi lazım.. mazda bir türlü tutturamadı şu 5i

Hayır, 2012 Haziran'da 1400 satmış, 2013 Haziran'da 3800, neredeyse 3 katı fazla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu MPV sektöründe japonlar tam çuvalladı. Şöyle adam gibi Motor ve şanzıman seçeneği olan araba getirmediler.

Olanlar Mazda 5 ve Toyota Verso, 5te dizel var AT yok. Verso dahada kötü dizel hiç yok AT de hiç yok.

Fransızlar (Grand Scenic, Grand Picasso ve 5008) işi götürüyor. Hem dizel hem AT olarak. Fiyatlarda ilginç bir şekilde uygun.

nissan'ın mpvsi olmaz mı :D japonya'Da nissan mazda5i de mpv olarak kullanıyor :D  yani nissan 5'ler görmek mümkün..

mazda8 benim hoşuma gidiyor

mazda8.jpg

LY1-IN-001.aspx

mazda8-inside.jpg

2013_p1_s_1.jpg

653671.jpg

mazda-8-1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nissan'ın mpvsi olmaz mı :D japonya'Da nissan mazda5i de mpv olarak kullanıyor :D  yani nissan 5'ler görmek mümkün..

mazda8 benim hoşuma gidiyor

Türkiyeye gelince bunlar yine aynı sohbeti yaparız.

Hele bir Getirsinler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben size söyleyeyim son birkaç aydır olan aşırı yüksek mazda satışları mazda'nın kiralama şirketleri ile anlaşmalarından  :D bu aralar sürekli 2013 mazda3 görüyorum hepsi de bir kiralama şirketinin  >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla var ya artik cok rahatim bence cok daha guzel mazdanin az olmasi insan kendini farkli hissediyo disardaki insanlarin bakislari mercedes bmw den daha hayran oluyo cunku daha az goruyolar  bu da beni baya simartiyo :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben size söyleyeyim son birkaç aydır olan aşırı yüksek mazda satışları mazda'nın kiralama şirketleri ile anlaşmalarından  :D bu aralar sürekli 2013 mazda3 görüyorum hepsi de bir kiralama şirketinin  >:(

Ege'cim, makyavelizm der ki: amaca giden her yol mubahtir. bu sozu dogru yerde ve dogru sekilde yorumlayabilirsen eger bakisin degisecektir. baska bir soz daha vardir ki saniyorum bizim kulturumuzun aforizmasidir; her dogru her yerde soylenmez.

simdi buradan yola cikarak olaya baska bir bakis acisi getirmek gerekiyor. satis terminolojisinde volume selling diye bir kavram vardir. esasen ureticiler yada mal sahibi diyelim, tarafindan pek sevilmez cunku volume satis yapan (volume = coklu satis olarak algilansin ses birimi degil) firmalar satis suresince ciddi zorluklarla karsilasirlar. hepimiz gunun sonunda alici oldugumuz icin biliriz, gidersin kebapciya 1-2 lahmacun yersin sanki dukkani satinalmis gibi havalara girersin. volume alim yapan musteri de bu moddadir. fiyatin dibine vurur, pazarligin anasini aglatir. bu araclari alan (trafikte goruyorum dedigin) intercity'dir ki biraz arastirirsan kurumsal kiralama modelinde ayakta kalabilmis en iyi sirkettir. 180-200 adet arac aldiklarini biliyorum. ve eminim ki olu fiyatina almislardir.

gunun sonunda bu olaya uc acidan bakacaksin;

1. piyasaya oyle veya boyle yaklasik 200 arac cikti boylece bilinirlige fayda saglayacak 200 arti arac demek. bunun yani sira yaklasik 200 yeni mazda kullanicisi demek ve dusundugun zaman bunlarin %25'ini kazansan (vay arkadas neymis bu mazda diyecek akilli %25'den bahsediyorum) ileride nerden baksan 50 musteri potansiyeli saglamis olaraksin. evet belki kalan %75 cikip "ulan vere vere bize mazda verdiler" dicekler ama varsin olsun.

2.stoklar, 2014 ilk ceyreginde yeni kasa yeni aletler gelecek, lansmana gittik ve gordum, agzimizin suyu akti. mazda turkiye'nin acilen elindeki mevcut kasa stoklarini eritmesi lazim ki yeni aletler gicir gicir yerlerini alabilsinler. mazda turkiyenin stogundan yaklasik 200 aracin eksilmesi buyuk dava.

3. sicak para, cok onemli, ozellikle pazarlama butcelerinde (turkiye'de durum nedir bilmem ama genel mantik budur) uretici der ki, yilli cironun veya karinin su kadari pazarlama butcesidir. mazda turkiye volume ile kazandigi satislardan elde ettigi paranin pazarlamaya olan katkisini bir guc olarak kullanacaktir. boylece hani aglayip sizladigimiz neden mazda turkiye reklam yapmiyor derdinden de kurtulmus olacagiz.

Sevgili Ege seni cok iyi anliyorum ancak toplu satis basta soyledigim gibi pek sevilen bir satis yontemi olamasa dahi onemlidir. kelle kurtarir, gunu kurtarir, reklama faydasi vardir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu kadar komplike düşünmemiştim :D yanlış anlaşılmasın şirket aracı olarak kullanılmaları da hoşuma gidiyor ama  gönül isterdi ki halk kendi fikriyle alsın. Ayrıca büyük.bir sır olmadıkç dobra olmanın daha iyi olduğunu düşünmekteyim. Hele ki konu mazda satışıyken ve yer de mazdaclubtr'yken.  Ama amaca giden heryol mübahtır katılıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Mazda filo satış yapmıyor bildiğim kadarıyla.

Okan bizi bilgilendirsin bu konuda. Diğer markalarda 20 adet ve üzeri filo alımlarda (bazı modellerde) %15-%20'ye varan indirimler mevcut.

%15 filo indirimi yapsınlar, forumca toplanıp eşe, kardeşe, ablaya birer araba da biz alalım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...