Jump to content

2. El Araç Satın Alınca Neler Yapılmalı ?

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arayışlarınız sonunda netice verdi ve istediğiniz gibi bir araç bulup satın aldınız .Fakat satıcının beyanlarına rağmen yinede yeni aracınızın kondisyonundan tam emin olamıyorsunuz  ayrıca şöyle olsa daha da iyi olurdu diye yapmayı planladıklarınız olabilir. Peki nedir bunlar ? 

2. El araç satın alınca sizce neler yapılmalı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- Aracı tabii önce iyice bir servise veya güvenilir bir ustaya gösterecen öle alacan, farzetki araç sorunsuz vede aldın. km sinin durumuna göre ki yüksekse aşağıdaki liste uygulanır, az ve araç yeni ise servisten aracın bakım bilgileri veya evrakları kontrol edilir.

2- Aracın yağı , yağ filtresi

3- soğutma suyu

4- şanzıman yağı ve filtresi

5- Bujileri

6- Lpg sistemi kontrolü ve eskiyen zaman aşımı olmuş parçaların değişimi

7- hava filtresi

8- fren balataları ve diskleri kontrol gerekli halde değişim

9- el freni kontrol ve bakım

10- triger seti, eğer kayış ve bilye ise komple set değişimi

11- Tüm elektrikli aksamın kontrolü , stoplar, farlar, silecekler, v.s. gerekli halde değişim vede bakım

12- Alt takım vede yürüyen aksam kontrolü araç lifte kaldırılır rot balasçıda Komple bakılır vede ayarlanır.

13- Lastik havaları kontrol edilir. Diş derinliği yeterli değilse yenilenir.

14- stepne havası kontrol edilir.

15- Direksiyon yağı (ATF) kontrol edilir. Eksikse tamamlanır.

16- Aracın motoru kirli ise güzelce uygun şekilde temizlenir , genel durumu gözlenir, yağ kaçağı varsa gereken yapılır.

17- Sonrada

İlk iş sıfırda olsa, ikinci elde olsa küçük bir adak kurbanı kesip, kan akıtmak. :)

yapılır

18- gönül rahatlığıyla binilip gezilir. :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yapabiliyorsanız eğer bir şekilde aracın bir kaç sahibinden öncesine ulaşarak artıları ve eksilerini öğrenmek...

Ben aracımın ikinci sahibine ulaşarak bu tür bilgileri almıştım, sonra da yetkili servise giderek kontrol ettirmiştim, iki ayrı kaynaktan edindiğim bilgiler bir biri örtüştüğünde içim rahat etmişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...