Jump to content

Yeni başlayanlar için Kasko Rehberi

Fotifoti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Çok uzun yıllardır araç kullansam da önceki aracımız kaskolu olmadığı için , kaskonun acemisiydik. Hamdım ,yandım, piştim evelallah. Ben yandım ,gençler yanmasın , tecrübelerimi aktarayım .

Maddelere geçmeden önce küçük bir hatırlatma yapayım. Eğer hile hurda sevmeyen biriyseniz mutlaka zararlı çıkacaksınız. Hiç bir iyilik de cezasız kalmaz bunu baştan kabul edin :)

1- Kasko yapmadan veya sorgu yapmadan önce aynı marka model araçların kaça sigortalandığını forumlardan takip edip, en uygun olana yönelin.

2- "Ben size uygun fiyat bulurum" diyenlere inanmayın. hatta zarar edebilirsiniz bu noktada. Çünkü uygun fiyat aldığınız kaskoyu başka acentada sizin adınıza fiyat alırsa, ilk aldığınız fiyata da kasko yaptıramayabilirsiniz! Ykb'den fiyat aldım 1560, kaskocu çocuk inanmadı,sorgu yaptı. Fiyat 2570'e çıktı. Ayrıca 30 sorgudan fazla yaparsanız tramer hesabı kapatır, kasko yapmanız da zora girer. Deli dana gibi sağa sola sormaya gerek yok, ucuz buldun mu yap hemen.

3- Kasko dümeni reklamlarda görüldüğü gibi "ay arabam çizildi yetiş kasko" şeklinde çalışmıyor. Mümkün mertebe kaskoyu işe karıştırmayın.

4- Size başkası gelip çarparsa ve hasar büyük değilse trafik sigortasını, polisi işe karıştırmadan önce anlaşmalı tamir yoluna gitmeye çalışın. Çünkü suçunuz olmasa bile kazaya karışmış sayıldığınız için priminiz yükselebilir. Ve hatta hasarsızlığınızı bozabilirler. Hatta poliçede "3 kaza olursa poliçe iptal olur" gibi küçük puntolarla yazılmış maddeler olabilir.

5- Kasko sistemi (yakında değişebilir) sürücüye değil, araca bakıyor.  Yani bir araç alıp onu haşat ettikten sonra başka araç alırsanız priminize herhangi bir artış yansıtmıyorlar .

6- Kaskoya güvenmeyin. Mümkün mertebe dikkatli kullanın ve kaza yapmayın. Maddi olarak belki hasarınızı karşılarlar ama burnunuzdan getirmeleri olasılığı %90'dır. Belki o kazada sorun olmaz ama sonrakinde misliyle sinir harbi yaşarsınız. Eksik ödeme, eksik beyanat makbuzsuz ödeme, fatura alamama, değişen parçaların yazılmaması gibi sizin beklediğiniz profesyonelliğin ötesinde davranışlar görebilirsiniz.

7- Engelli araç sahipleri buraya dikkat etsin. Eğer aracı pert eder ama hurdaya çıkarmazsanız kasko sizden aracı satın almak için ÖTV'yi ödemenizi ister ! ve eğer aracı fatura üzerinden kaskolatırsanız çok ciddi zarar edersiniz. Misal araç 40bin TL, ötv düşünce 30bin tl. Siz 30 bine kasko yapıyosunuz, kasko aracı almak için ötv ödemenizi istiyor. 10bin de ötv ödüyorsunuz, elinizde 20bin kalıyor. Dahası araç hurdaya çıkmadığı için 5 yılda bir araç alma hakkınızda tölerans gösterilmiyor. İndirimli araç alamazsınız yani 30bine aldığınız aracı bu sefer 40bine alırsınız. Eğer engelli araç sahibiyseniz, aracı piyasa değerinden kaskolatın ve kaza yaparsanız (Allah korusun) hurda belgesi alacak şekilde yapın. Ya da kaza yapmayın :)

8- Poliçeyi çok iyi okuyun, haklarınızı ve poliçedeki gedikleri öğrenin. Kimseye güvenmeyin . Full abi , full + full kasko derler. Bakma sen onlara :)

Şimdi başıma gelene bakalım: İlk kaskom 840 TL. Biri bana arkadan çarptı,hasar 200-300 lira fln. sadece tampona lokal boya. Bir kere ben geri çıkarken kerpiç duvara dokundum. stop far kırıldı tamponda lokal boyandı. Üzerine direksiyonda kendimde geçme, kaldırıma vurup durma. yan perdeler açıldı alakasız bir şekilde. 11bin hasar. 3. kaza oldu dediler ve kaskomu iptal ettiler. Sonraki kasko fiyatı 1690 TL !  Aradan 11 ay geçti, çukura düştüm. Lastik kesildi, jant çizildi hasar 300 TL civarı. Polis çağırttım  , başkası düşmesin önlem alınsın diye. Polis amca tutanak tutayım da kaskodan paranı al dedi. Bende 700 lira aşağısı hasarsızlığı bozmuyor sanıp dosya  açtırdım. Hasarım 1 ay sonra 130 lira eksik ödendi. O sırada kaskonun süresi doldu ve bana  "sen kaza yapmışsın, sana indirim yok" dediler ! Bu yılki kasko 1700 TL .O da alabildiğim en düşük fiyat bu. 2700 diyen de oldu.

Ha şimdi diyebiliriz ki, zararımız karşılanmış. Ama kasko zaten bunun için yapılmıyor mu ? Elimizde olmayan hasarın karşılanması için. Ama siz kaza yaptığınız zaman karşınızda sizi cezalandırmak, verdiğini geri almak için bekleyen şirketler buluyorsunuz. Bir dövmedikleri kaldı :D Biri gelmiş arkadan vurmuş cezası bana. Belediye yolu yapmamış cezası bana.

Siz siz olun kaza yapmayın :)

Hadi Allah korusun hepimizi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah'a çok şükür bu zamana kadar hiç kasko yaptırmadım, hiç de kazam olmadı.

aaa pardon pardon!! bir kere arkadaşımın gazıyla kasko yaptırmıştım. kaskonun 21. gününde arabaya hırsız girdi ve pioneer indash teybimi ve anfimi çaldı. teybi çalarkende marea'nın orta konsolunu komple söküp götürmüş :2funny: teybin montajını yaparkende öyle düşünmüştüm zaten :2funny: bu teybi çalacak şerefsizin orta konsolu komple söküp götürmesi lazım demiştim, hakkaten de öyle yapmış adi herif :2funny: öyle bir montaj yaptım ki akıllara zarar :2funny: sonrasında 1-2 ay sonra ön cama taş çarpıp camı çatlattı. cam değiştikten 1 ay sonrasında da arabayı komple çizdiler ve araba kaskodan komple boyandı :2funny: dedim ben bir daha kasko yaptırmam :2funny: kaskosuzken hiç bir olay gelmiyodu başıma çünkü :2funny:

axa sigorta kasko: 820 tl

hırsızlık: 2.200 tl

ön cam: 280 tl

komple boya: 2.100 tl (bunun içinde kaporta aksamındaki çıta, çerçeve, logo vs gibi trim parçalarda mevcut)

yani verdik 820 tl, aldık 4.580 tl... o günden bu güne de daha kasko yaptırmadım :hi:

bu sıralar tadı kaçtı bu işin zaten. 50-10 tl'lik hasarda bile %40-%50 sürprim uyguluyolar ve bir daha ki trafik poliçeniz 400-500 tl fazla olabiliyor. kardeşim taksi megane 2'nin sağ arka köşesine 10 km hızla sol ön köşeden vurdu. taksinin sadece boyasında çizikler oluştu. tampon komple boyansa 100-150 tl. bizim arabada ise  far dahil 800 tl'lik hasar çıkmıştı. kardeşimin arabada kasko yoktu ve cebimizden yaptırmıştık. taksicinin hasarı ise bizim arabanın trafik sigortasından karşılanmıştı. ve şoku 1 ay sonra yenilenecek olan trafik sigortasında yaşadık. bir önceki poliçesi 310 tl olan kardeşime, en ucuz 820 tl trafik sigortası için fiyat çıkıyordu. 1.000 tl ve üzeri olanları söylemiyorm bile. taksiciye para verip cebimizden yaptırsak daha karlıydık anlayacağınız...

yani demem o k; ufak tefek hasarlar için asla trafik veya kasko sigortanızı bozdurmayın. cebinizden 50-100 verip yaptırın daha karlı. yani trafik sigortasını zorunlu olduğu için yaptırın, 50-100 tl'lik hasarları karşılasın diye değil. büyük hasarlarda illa ki bozulması kaçınılmaz ama...

yine çok konuştum :fiuw: :fiuw: :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...