Jump to content

2013 En Az Yakıt Tüketen Arabalar Listesi

NoooFearrrr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2013 yılında en az yakıt yakan dizel,benzinli,lpgli arabalar.hem şehir içinde hemde şehir dışında özellikle yeni otomobil alma hayalinde olanların bu araçları iyi analiz etmeleri gerekiyor.Araba alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri en az yakıt tüketimi olmaktadır.

Liste karışıktır.

EN AZ YAKIT YAKAN ARABALAR  :fiuw:

» Volkswagen Polo 1.4 TDI 100 Km'de 3.6lt yakıt tüketiyor.

» Opel Corsa 1.3 CDTi EcoFlex 100 Km'de 3.6lt yakıt tüketiyor.

» Seat Ibiza 1.4 TDI 100 Km'de 3.8lt yakıt tüketiyor.

» Honda City 1.4 CVT 100 Km'de 6.3lt yakıt tüketiyor.

» Hyundai Accent Blue 1.4 CVVT Otm. 100 Km'de 6.3lt yakıt tüketiyor.

» Volkswagen Polo 1.2 TDI Bluemotion 100 Km'de 3.4lt yakıt tüketiyor.

» Kia Rio Sedan 1.4 Otm. 100 Km'de 6.8lt yakıt tüketiyor.

» Chevrolet Aveo Sedan 1.2 Otm. 100 Km'de 6.8lt yakıt tüketiyor.

» Hyundai Accent Blue 1.6 CRDi 100 Km'de 4.4lt yakıt tüketiyor.

» Renault Symbol 1.5 dCi 100 Km'de 4.5lt yakıt tüketiyor.

» Citroen C3 Picasso 1.6 HDi 100 Km'de 4.6lt yakıt tüketiyor.

» Dacia Logan 1.5 dCi Km'de 4.6lt yakıt tüketiyor.

» Chevrolet Aveo Sedan 1.2 100 Km'de 5.5lt yakıt tüketiyor.

» Kia Rio Sedan 1.4 100 Km'de 5.8lt yakıt tüketiyor.

» Renault Symbol 1.2 100 Km'de 5.9lt yakıt tüketiyor.

» Hyundai Accent Blue 1.4 CVVT 100 Km'de 5.9lt yakıt tüketiyor.

» Mitsubishi Colt 1.3 100 Km'de 5.0lt yakıt tüketiyor.

» Nissan Micra 1.2 100 Km'de 5.0lt yakıt tüketiyor.

» Suzuki Swift 1.2 GL 100 Km'de 5.0lt yakıt tüketiyor.

» Toyota Yaris 1.0 100 Km'de 5.1lt yakıt tüketiyor.

» Hyundai i20 Troy 1.2 100 Km'de 5.1lt yakıt tüketiyor.

» Opel Corsa 1.2 100 Km'de 5.3lt yakıt tüketiyor.

» Seat Ibiza 1.2 100 Km'de 5.3lt yakıt tüketiyor.

» Skoda Fabia HB 1.2 100 Km'de 5.3lt yakıt tüketiyor.

» Suzuki Alto 1.1 100 Km'de 4.4lt yakıt tüketiyor.

» Hyundai i10 1.1 100 Km'de 4.7lt yakıt tüketiyor.

» Kia Picanto 1.1 100 Km'de 4.7lt yakıt tüketiyor.

» Citroen C1 1.0i SX 5P Sensodrive 100 Km'de 4.6lt yakıt tüketiyor.

» Peugeot 107 1.0 2Tronic 100 Km'de 4.6lt yakıt tüketiyor.

» Smart fortwo coupe passion 100 Km'de 4.7lt yakıt tüketiyor.

» Fiat 500 1.2 Dualogic 100 Km'de 5.0lt yakıt tüketiyor.

» Volkswagen Polo 1.2 DSG 100 Km'de 3.8lt yakıt tüketiyor.

» Toyota Yaris 1.4 D4-D M/M 100 Km'de 4.2lt yakıt tüketiyor.

» Renault Clio HB 1.5 dCi 100 Km'de 4.4lt yakıt tüketiyor.

» Opel Corsa 1.2 EcoFlex 100 Km'de 5.1lt yakıt tüketiyor.

» Toyota Yaris 1.3 M/M 100 Km'de 5.2lt yakıt tüketiyor.

» Seat Ibiza 1.2 TSI DSG 100 Km'de 5.3lt yakıt tüketiyor.

» Skoda Fabia HB 1.2 TSI DSG 100 Km'de 5.3lt yakıt tüketiyor.

» Nissan Note 1.4 100 Km'de 5.9lt yakıt tüketiyor.

» Hyundai ix20 1.4 100 Km'de 6.0lt yakıt tüketiyorlar.

» Opel Meriva 1.4 100 Km'de 6.1lt yakıt tüketiyor.

» Suzuki SX4 1.6 100 Km'de 6.2lt yakıt tüketiyor.

» Nissan Note 1.5 dCi 100 Km'de 4.2lt yakıt tüketiyor.

» Opel Meriva 1.3 CDTi 100 Km'de 4.5lt yakıt tüketiyor.

» Hyundai ix20 1.4 CRDi 100 Km'de 4.5lt yakıt tüketiyor.

» Citroen C3 Picasso 1.6 HDi 100 Km'de 4.6lt yakıt tüketiyor.

skyaktive  motorlu Mazdalar gelsede listede onlarıda görsek ...... ;)8) 8) 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100.-Km'de 3,6.-Litrelerden bahsediliyor. Karma olmasına dahil ihtimal vermiyorum. Şehirler arası tüketim değerleridir....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hepsi şehirler arası değerler,  gerçi açıklama yok o konuda ama ben birkaçının değerini bildiğimden öle olduğuna eminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehirlerarasında 1.4 benzinli bir aracın 6.8 yakması az tüketim midir? Bence karma kullanımdır bunlar.

Clio dizel şehir dışı 4.0 litre çok rahat yakalanıyor. 4.5 yazmışlar mesela.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman piyasada çok yakan araba kalmamış. :)

Kia Rio Sedan 1.4 Otm. 100 Km'de 6.8lt yakıt tüketiyor.

Chevrolet Aveo Sedan 1.2 Otm. 100 Km'de 6.8lt yakıt tüketiyor.

Listede yakıt ortalaması yüksek olan araçlar bunlar. Her ikisi de sedan ve otomatik. Ne bileyim belki kasaların ağır ve otomatik olmalarından, yakıtları biraz fazla olabilir.

Bir iki firmanın da açıklamış olduğu fabrika verileri hatalıydı. Bundan dolayıda hatta cezalar yemişlerdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3'le bile 5 kişi bagaj full iken 5.8 yaktırıyordum.

Hyundai Accent Blue 1.4 CVVT 100 Km'de 5.9lt yakıt tüketiyor.

Hyundainin sayfasında ortalama değer olarak 5.9 vermiş aynı araca.

Dizelide aynı şekilde ortalama değer 4.4

Yani bu veriler fabrika verilerinden alınarak yapılmış ortalama yakıt tüketimleri oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt hesabında benim yaptığım hesap ile yol bilgisayarının değeri genelde uymuyor, 0.5 ile 0.7 lt. arası fazla gösteriyor yol bilgisayarı, genel bir durum mu? Yoksa benim araca has bir durum mu acaba? ???.

Bu araçların yakıt verileri bağımsız kuruluşlar tarafından  test edilmiyor mu? diğer türlü çok güvenilir olmaz, çoğu kullanıcı yüksek değeri görünce ' herhalde benim kullanımım dan dolayı yüksek çıkıyor' diye suçu kendinde  arar, oysaki aracın yayınlanan verileri gerçekçi değildir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3'le bile 5 kişi bagaj full iken 5.8 yaktırıyordum.

Hyundai Accent Blue 1.4 CVVT 100 Km'de 5.9lt yakıt tüketiyor.

Hyundainin sayfasında ortalama değer olarak 5.9 vermiş aynı araca.

Dizelide aynı şekilde ortalama değer 4.4

Yani bu veriler fabrika verilerinden alınarak yapılmış ortalama yakıt tüketimleri oluyor.

5.8 mi hay maşallah nasıl yav???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Erzurum' dan çıktım 90 ile 110 km/h  hız arası gittim, ilk benzini Ilgaz' da BP' den aldım. 780 km falandı tam hatırlamıyorum. Doldurdum hesapladım 5.8 yakmıştı, yol bilgisayarıda aynı gösteriyordu.

Ama şuan ki 2012 ile imkansız. En düşük 6,5 yaktı, o da hızı 95' e sabitledim Erzurum- Aşkale arası dümdüz yolda gittim geldim, daha altını yakmıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardaşlarım bu mazda 3 size özel üretim mi nedir :) Benim araba şehir içi 13 litre, şehirler arası 9-10 litre yakıyor, pardon yakmıyor içiyor yada dışarı fırlatıyor :) Tam olarak ne yaptığını bilmiyorum ama depoya bir bakıyon boşalmış :)

Bir ara yolda inip acaba bir yerde delik mi var, akıtıyor mu diyerekten durdum ama nerde :) Olsun benim kuzu hepsine fark atmış, onada bu yakışır zaten :) Varmı daha çok yakanı :):)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardaşlarım bu mazda 3 size özel üretim mi nedir :) Benim araba şehir içi 13 litre, şehirler arası 9-10 litre yakıyor, pardon yakmıyor içiyor yada dışarı fırlatıyor :) Tam olarak ne yaptığını bilmiyorum ama depoya bir bakıyon boşalmış :)

Bir ara yolda inip acaba bir yerde delik mi var, akıtıyor mu diyerekten durdum ama nerde :) Olsun benim kuzu hepsine fark atmış, onada bu yakışır zaten :) Varmı daha çok yakanı :):)

Şehir içi 17 litre yakıyorum bunda :) Gaza çok nazik davranırsam 13-14' e düşüyorebiliyor kışın :) Yakıt konusunda 2012' ler fazla yakıyor. 2009,10,11 ' e binmedin bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi 17 litre yakıyorum bunda :) Gaza çok nazik davranırsam 13-14' e düşüyorebiliyor kışın :) Yakıt konusunda 2012' ler fazla yakıyor. 2009,10,11 ' e binmedin bilmiyorum.

Gönülden tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum :) :) Şaka bir yana inşallah benim gibi benzinle binmiyorsunuzdur?. Ay sonunda kredi kardı extresi geliyor, bir bakıyom gözlerim şaş oluyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gönülden tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum :) :) Şaka bir yana inşallah benim gibi benzinle binmiyorsunuzdur?. Ay sonunda kredi kardı extresi geliyor, bir bakıyom gözlerim şaş oluyor :)

Kışın genelde benzinle biniyorum ama çok az biniyorum zaten. İşlerimiz yoğun olduğundan şirket aracından inip mazdaya binemiyorum garajda yatıyor :)

Eski kasadan çok memnundum ama. LPG' liydi araç. Babamla peş peşe Ankaraya gittik. Ben i 30 dizel, o mazdayı kullanıyordu.Sürekli 130-140' la falan gittik Mazda daha az yaktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbul kullanıcıları için bir şey fark etmiyor. Yoğun trafikte Mazda'sıda, Mercedes'ide, Ferrari'side gitmiyor ve çok yakıt sarf ediyorlar. O yüzden araç yüksek beygirliymiş filan, hava civa. İstanbul'da kaç metre gidebilirsin o performansta ki. O yüzden İstanbul'da bineceğin araç, otomatik olacak. Motor benzinli ise, motor hacmi küçük olacak. Nefret ediyorum bu İstanbul'dan artık..Hiç bir şeyin keyfini süremiyorsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Erzurum'

Ama şuan ki 2012 ile imkansız. En düşük 6,5 yaktı, o da hızı 95' e sabitledim Erzurum- Aşkale arası dümdüz yolda gittim geldim, daha altını yakmıyor :)

hava sıcaklığı , lastik basıncı , lastik markası bunlar etkiliyor. Bir de bazen 85-95 arasında bile çok yakıt farkı oluyor . cruise ile en az yaktığı noktada sabitlersen düşük ortalama alabilirsin :) tabi o hızla gitmeye sabrın varsa :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hava sıcaklığı , lastik basıncı , lastik markası bunlar etkiliyor. Bir de bazen 85-95 arasında bile çok yakıt farkı oluyor . cruise ile en az yaktığı noktada sabitlersen düşük ortalama alabilirsin :) tabi o hızla gitmeye sabrın varsa :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Ölçüm yapmak için mecburen yavaş gidiyorum abi :) Benim yaptığım bilimsel test değil zaten ama 6,5 yıl kullandığım araçla 5 aydır kullandığım aracı az çok test edebilirim, karşılaştırabilirim :)

95' e sabitlememim sebebi %5 hata payı olduğundan 90 km hız ile test yapmak, her ikisinide aynı hızlarda denemek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...