Jump to content

Ozonlama

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

http://www.sonax.com.tr/sayfalar/haber2.php

OZON NEDİR?

Oksijen doğada iki oksijen atomundan meydana gelen bir molekül olarak bulunur. Soluduğumuz havada %21 oranında bulunmaktadır. İki atomun bir oksijen molekülü, çok özel şartlar altında oluşan bir oksidasyon süreci sonucunda, üçüncü bir oksijen atomunu alarak, üç atomlu bir ozon molekülü oluşturur. Bu üçüncü oksijen atomu, çok zayıf bir bağ ile bağlandığından her fırsatta molekülden ayrılmaya meyillidir. Molekülden ayrıldığından tek başına kalan oksijen atomu, son derece aktiftir ve ortamda bulunduğu her maddeyi oksitler.

Ozon, havada uçuşan mikroorganizmalara yapışarak hücre duvarlarının parçalanmasına ve böylece ölüp çökmelerine neden olur. Tamamen steril bir ortamda ise, benzer bir atom ile birleşerek iki atomlu normal bir oksijen molekülü meydana getirir. Mikroorganizmaların tamamını etkiler, yok eder. Bu, dezenfeksiyon etkisidir.

Ozonla Dezenfeksiyon Sistemi Nedir?  Ozon bakteri ve mantarları nasıl etisiz hale getirir?

Ozon Hangi Kokuları yok eder?

OZON uygulamasıyla otomobillerimizde tamamen steril bir ortan yaratmakta kalmayıp bununla birlikte otomobillerimiz de meydana gelmiş tüm kokuları geri dönüşümsüz yok edebiliriz; Ozonun yok ettiği kokulardan bazıları şunlardır:

Hayvan kokuları,                    Banyo kokuları,

Sigara kokuları,                      Alkol kokuları,

Boya kokuları,                        Kömür kokuları,

Benzin kokuları,                    Medikal kokuları,

Yangın kokuları,                    Halı kokuları,

Lağım kokuları,                      Küf kokuları,

Yemek kokuları,                    Su kokuları,

Karbon monoksit kokuları,    Balık kokuları,

Soğan kokuları,                      Sarımsak kokuları,

Çöplük kokuları,                    Hastane kokuları,

Leş kokuları,                          Yağ kokuları,

Yanık yemek kokuları,          Et, tavuk ve balık kokuları,

Arıtma tesisi kokuları,            Propan gazı kokuları vb…

SONAX Uygulama Merkezlerinde Otomobiliniz Ozonla nasıl dezenfekte edilir?

Bilingiği üzere SONAX Uygulama Merkezlerinde otomobilinizin içi detaylı iç temizlik ve koruma sistemiyle tavan ve tabanı kaplayan deri ve kumaş döşemelerin derinlemesine nüfuz eden ağır kir ve lekeler SONAX'ın kir ve leke sökücü ürünleriyle çıkartılmakta, araç içindeki tüm plastik ve deri kaplama alanlarında kir ve leke temizlenmekte yüzeydeki çizikler giderilmekte, canlı ve ilk günkü parlaklığı kazandırılmaktadır.

Yapılan bu ayrıntılı ve titiz iç temizlik uygulamasına rağmen aracın içinde ulaşılamayan bölgelerde; Örneğin klima – havalandırma kanalları, döşemelerin lif dipleri, montaj birleşme yerleri gibi dip noktalarda barınan bakteriler koku yaymaya devam etmektedirler. Hani bazen defalarca temizlersin ama yinede koku yok olmaz. İşte Ozonla dezenfeksiyon sistemi bu tür dip noktalara sinen bakteri ve mikropları yok eder.

Ozon jeneratörlerinin geliştirilmesi günümüzde ozon kullanım alanını, hızla genişletmektedir. Ozon bilinen bütün virüs, bakteri, mantar, maya ve küf çeşitleri için yok edici etkiye sahiptir. Ortamdaki hava kirliliği ve kötü kokuları yok etmesi sayesinde, insanlarda ferahlık ve zindelik hissi yaratır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böyle bir uygulamadan haberim vardı ancak  detaylı iç temizlik yaptıranlardan bu işin pahalı olduğunu duymuştum dolayısıyla yaptırmıyordum. Dün tesadüfen Sonax da , "İç/Dış Yıkama + Ozonlama = 39 TL " afişini görünce merak ettim bu "Ozonlama" nedir diye sordum  görevli , "Mikropları Öldürüyor, Kokuları Gideriyor" diyince hemen sıraya girdim.

İstediğim zaten kokuların giderilmesi , aracın ferahlamasıydı, ayrıca aracın iç/dışyıkamasına 25 tl alıyorlardı , ozonlama 14 tl ye geldi :) , bütün işlem yaklaşık  1,5 saatte bitti , bu sayede aracın 6 yıllık kokusundan kurtulmuş oldum.

Aracı, yeniymiş gibi hissettirdiğinden dolayı herkese tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vallahi Emre bende hep duyuyor ve merak ediyordum. Ama yaptırmış birisi bu güne kadar hiç denk gelmemişti. Paylaşım için teşekkürler. Ben de klima, havalandırma kanallarını bu şekilde ozonlatmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan, bende detaylı iç temizliğe 500 tl civarı verdim diyenlerden dolayı üşeniyordum gidip sormaya , Sonax'ın sitesinde  normalde sadece ozonlama 90 tl diye yazıyor , bu kampanyayla 14 tl ye geldi :) Elektrikli bir aygıtla bu işi yapıyorlar. Her Sonax yapmıyor ise söyleyeyim, ben Ümraniye Carefourdaki Sonax da yaptırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...