Jump to content

Mazda CX-5 mi Yeni Subaru Forester mı ?

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yani Mustafa Abi  Subaru forumu okutturdun bana, aklın yolu bir değil mi ne gerek vardı ama hadi neyse :)

Yeni Forester'ın tasarımını Subarucularda tutmamış anlaşılan:

http://www.subaruclubtr.com/2052/yeni-forester-2013/

Ayrıca CX-5 e senden başka laf diyen de görmedim Hacı ile Sen dahil 5 kişinin yazdığı bu forumda , aşk olsun abi :)

http://www.subaruclubtr.com/1088/2012-mazda-cx-5/

Laf diyen mi ? Orada cengaverce Mazda'yı savundum daha ne yapayım ? :D Az daha Remzi'ye satıyorduk. Ek olarak buraya birkaç kişi de üye ettim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 396
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

38

• Fotifoti

52

• emregc

41

• mtutun

125

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Burak, sana da yakında  "Kutsal Hazine Altın ve Gümüş Yıldız Nişanı"  takdim edilebilir  Japon hükümeti tarafından :)

Onur, sende Reno için gayret edip Japon araçlarını sattırıp yerine Reno aldırabilirsen vatandaşa  "Légion d'honneur Madalyası" alabilirsin Fransızlardan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tanıtımı muhteşem bir görsel şölenle yapılmış, ben çok etkilendim videodan.

Evet gerçekten çok muhteşem bir tanıtım olmuş.  Bende de çok daha büyük bir tasarım beklentisi oluşturmuştu ancak resimleri görünce büyük hayal kırıklığı...  Darth Vader'e benzeyen bu araçla yollarda korku salarak ilerlemek işten bile değil.  Bu arabayı gasp etmek için sanırım karanlık taraftan gelmiş olmak lazım.  Şaka bir yana tasarım beğenisinin sübjektif olduğu elbette çok doğru ama bir de genel beğeni var;  Mazda 6'nın Red dot tasarım ödülü alması, CX-5'in Japonya'da Yılın arabası seçilmesi ve de Diesel motorunun En İyi Japon Teknolojileri (Japanese Technology of Fame) arasında gösterilmesi, işi biraz rasyonelleştiriyor.  Subaru'nun ödülleri konusunda bir bilgim olmadığı için söyleyecek sözüm yok ama Subaru forumunda CX-5 için tipsiz diyen arkadaşlarla aramızda yukarıda saydığımı ödüller kadar rasyonel bir fark yok mu?  Sonuçta otomobil üreticileri kendi araçlarını pazarda hitap ettikleri özel segmenti göz önüne alarak ve mevcut müşteri kitlesini bu doğrultuda büyütmek üzere planlıyor.  Mazda'nın geçmişten gelen klasikleşmiş modelleri ve de Kodo tasarım felsefesi ile ürettiği yeni modelleri ile bunu başardığı sanırım tartışılmaz.  Subaru'nun müşteri kitlesi Mehmet bey gibi daha teknik ve teknik ayrıntıya önem veren kişilerden oluşuyor olabilir.  Günlük şartlardan çok, zor şartlarda güven vermesi beklenen araçları tercih eden bir kitle.  Doğal olarak da zor ve dar bir segment.  Mazda'nın bu segmente yeni teknolojilerle göz kırpması, yine de tam açıklayamadığı AWD sistemi gibi eksikleri yamayamıyor.  Aracı çıplak gözle görmeden de çok atıp tutmak istemem ama Darth Vader gibi bir tasarım iddialı olmuş;  teknik ayrıntılara önem veren ama çok öne çıkmak istemeyen insanlarda nasıl bir etkisi olacağını görmek gerek.  Kısa zamanda değişeceğini düşünüyorum bu ön kaputun.  Bir ışın kılıcı da hediye edip etmediklerini merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mod aynı zamanda Subaru forumunda yazıyor olabilir ama ben öyle değilim.

burak mod ve mtutun ayni zamanda subaru forumunda yaziyolar.

"yazi"klar olsun size :)

ben de gidip renault forumunda yazicam :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Link verdiğin forumda daha CX5 piyasaya çıkmadan hakkında övgülerim ve takip ettiğim yazıyor. Ayrıca ne kadar dinazor olduğum ve o zaman söylediklerimi bugün de aynen söylemeye devam ettiğimi de gördüm.

Neden Subaru forumu okudun ki? Bak şimdi virüs kanına girdi...

Yani Mustafa Abi  Subaru forumu okutturdun bana, aklın yolu bir değil mi ne gerek vardı ama hadi neyse :)

Yeni Forester'ın tasarımını Subarucularda tutmamış anlaşılan:

http://www.subaruclubtr.com/2052/yeni-forester-2013/

Ayrıca CX-5 e senden başka laf diyen de görmedim Hacı ile Sen dahil 5 kişinin yazdığı bu forumda , aşk olsun abi :)

http://www.subaruclubtr.com/1088/2012-mazda-cx-5/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) yok abi ticaret benim yapabileceğim bi iş değil o nedenle yeni Forester ile ilgilenmiyorum , ben sadece Subarucular acaba yeni Forester'ın tasarımı beğendimi yoksa beğenmedimi diye bakıyım istedim ve malesef arkadaşların hayal kırıklıklarına şahit oldum , acılarını burdan paylaşıyorum  :( ...

Ayrıca CX-5 in tasarımına tipsiz demeyi bırak beğenmeğene de pek rastlamadım , hatta övgülerini dile getirmiş arkadaşlar, o nedenle lütfen Subaru forumundaki arkadaşların böyle düşündüklerini düşünmeyelim, Mustafa Abi'nin mantık yürüttüğü kanısındayım :) sen öyle diyorsan onlarda böyle diyorlardır şeklinde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aradan geçen sürede, CX-5'e tipsiz diyen bir Subaru'cu tanıdın mı?

:) yok abi ticaret benim yapabileceğim bi iş değil o nedenle yeni Forester ile ilgilenmiyorum , ben sadece Subarucular acaba yeni Forester'ın tasarımı beğendimi yoksa beğenmedimi diye bakıyım istedim ve malesef arkadaşların hayal kırıklıklarına şahit oldum , acılarını burdan paylaşıyorum  :( ...

Ayrıca CX-5 in tasarımına tipsiz demeyi bırak beğenmeğene de pek rastlamadım , hatta övgülerini dile getirmiş arkadaşlar, o nedenle lütfen Subaru forumundaki arkadaşların böyle düşündüklerini düşünmeyelim, Mustafa Abi'nin mantık yürüttüğü kanısındayım :) sen öyle diyorsan onlarda böyle diyorlardır şeklinde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar bizim 245 kalibre makinayı (Subaru Outback 3.0R) bugün itibarıyla sattık. Şimdi iş tam ciddiye bindi yani...

Hem senin için, hem alan kişi için, hayırlı, uğurlu olsun abi. Ne diyeyim Allah gönlüne ve bütçene göre .................verir inşallah. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi ortalama tüketim 11,5 lt diyince o da Forester'ı satıcak gibi duruyordu :)

Yalnız keşke Outback'i satmasaydın abi  :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gecen cok kisa bir zaman diliminde ben de subaru'dan ve bmw'den sogudum nasil olacak.

bir kac arkadasin subarularina oturdum da oeh arkadas bu kadar mi boz olur bir araba.

bi subarucu vardi ismi lazim degil, mazda ole yok mazda bole efendime soliim mazda tirt.. eee sende ne var subaru, ne lan bu dedim? 2.0 motor? eee 150 beygir.. lan o aletin gotunu kaldirmaya 4x4 guc uretmeye nereye yetiyo bu ? tik yok...

neymis efendim cx-5'in beygiri dusukmus.. allah'tan korkacaksin bir kere arkadas. kedi uzanamadigi ete sivrisinek dermis.. ayip..

burda idda ediyorum, A class arabalari bir kenara koy (infiniti, ferrari, bugatti vs) dunya uzerinde urtilmis muhendislik, donanim, tasarim, tip ve KARAKTER olarak en kaliteli makina mazda'dir.. haaaaa insan kaynagi kismina girmeyecegim kellem bana lazim o ayri dava..

subaru, su borusu... koca gotlu aletler.

mustafa bey size gelince,kimsenin lafina bakmayin (cok genel soledim bu lafi, ne yalan soliiim, ne yalan soliim, kimseyi kastedmeden) inandiginiz seyi inandiginiz gibi yapin. bakin dogru bildiginizi demiyorum, o dogru bildiklerinizle yapin desem coktan bugune kadar yapmis olaniz lazimdi ama diyorum ya insan kaynagi diye.

gaza gelince yazmayi cok seviyorum. hani "dosemek" diyoruz ya o kalem iste.

basimda bir der(s)t var "BT Proje Yonetimi" diye burnumdan kan aliyor, dusman basina :)

Edit: Hakaretvari kelimeler kullanmayalım lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar bizim 245 kalibre makinayı (Subaru Outback 3.0R) bugün itibarıyla sattık. Şimdi iş tam ciddiye bindi yani...

Hadi hayırlısı...

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ataşehir'de mi alıyorsun eğitimi ? :D

what does it mean baby :)

atasehir'de universite vardi da biz mi gitmedik :)

samandira'da varmis ama daha yerini bile goremedik neyse o :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen de mi Emre! Ne Outback miş bu yahu? Gören Abi satma bunu diyor...

Abi ortalama tüketim 11,5 lt diyince o da Forester'ı satıcak gibi duruyordu :)

Yalnız keşke Outback'i satmasaydın abi  :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

what does it mean baby :)

atasehir'de universite vardi da biz mi gitmedik :)

samandira'da varmis ama daha yerini bile goremedik neyse o :)

Haa üniversite , ben de bir eğitim merkezinden eğitim alıyorsun sandım. Ben de almıştım da o dersi ondan şeettim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...