Jump to content

Mazda CX-5 mi Yeni Subaru Forester mı ?

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu yaşlılık denen canavar, senin tek dişin kalana kadar kalbini yumuşatmaya devam ediyor...

RX'i satma nedenlerimden biri de aracın imajını daha fazla bozmamaktı! Bütün sahipleri senin gibi genç, Özkan gibi yakışıklı, Onur gibi bol saçlı, İlhan gibi hesap kitaptan anlayan, Mehmet gibi Türkçeleri mükemmel, Veli gibi dürüst insanlardı. Arada bir ben vardım...

Ben de yaşlandım dayı. tevettülüm taaa tevettül denilen yıllara çıkar :) sky-R'ye bakarsın  artık :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 396
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

38

• Fotifoti

52

• emregc

41

• mtutun

125

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

sky-R dediğin ne? O... yeni bir araba çıkarıyormuş diye duydum; Tiagra! Biraz daha yaşlanınca birer tane ondan alırız...

Ben de yaşlandım dayı. tevettülüm taaa tevettül denilen yıllara çıkar :) sky-R'ye bakarsın  artık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sky-R dediğin ne? O... yeni bir araba çıkarıyormuş diye duydum; Tiagra! Biraz daha yaşlanınca birer tane ondan alırız...

bizim yollar tiagra'yı kaldırmıyor dayı. hiç yol bulamadım basayım :D Bir test sürüşü bile yapamadım. bilmiyorum yaşlanınca ihtiyacım olmaz sanıyorum. Belki mokka olabilir :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün eczane'de, yani eczane önünde gördüm bir sürü Tiagra vardı, gümrükten çekilmiş bayilere gidiyordu.

Mazda halen 3'ü çıkaracak, millet Tiagra'nın amg'sini gördü!

bizim yollar tiagra'yı kaldırmıyor dayı. hiç yol bulamadım basayım :D Bir test sürüşü bile yapamadım. bilmiyorum yaşlanınca ihtiyacım olmaz sanıyorum. Belki mokka olabilir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yaşlılık denen canavar, senin tek dişin kalana kadar kalbini yumuşatmaya devam ediyor...

RX'i satma nedenlerimden biri de aracın imajını daha fazla bozmamaktı! Bütün sahipleri senin gibi genç, Özkan gibi yakışıklı, Onur gibi bol saçlı, İlhan gibi hesap kitaptan anlayan, Mehmet gibi Türkçeleri mükemmel, Veli gibi dürüst insanlardı. Arada bir ben vardım...

Arada bir sen vardın kilolu olan diyelim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün eczane'de, yani eczane önünde gördüm bir sürü Tiagra vardı, gümrükten çekilmiş bayilere gidiyordu.

Mazda halen 3'ü çıkaracak, millet Tiagra'nın amg'sini gördü!

neyse yani sonuç olarak cx5 diyebiliriz :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forester diyeceğin içime doğmuştu Erol. Peki Forester ama hangi Forester?

Tabiki öncelıklı 2006  2.5 Turbo Forester DI..Amma iç mekan genişliğinden dolayı 2009 2.5 Forester..2019 yılında da eger o zamana kadar yaşarsam 2014 Forester XT  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forester diyeceğin içime doğmuştu Erol. Peki Forester ama hangi Forester?

Judie...

Serbest çağrışım yaptı abi, gerçi o Foster'dı di mi?

Başak mı? Burcu mu? sarı mı siyah mı derken olacağı buydu...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafta sonu, DH forumunda Gralcan nickiyle yazan arkadaşın, yeni aldığı 2009 model 2.5 turbo Forester'ı kısa süre de olsa deneme şansı buldum.

Abi biliyorum, VTD filan yok ama yine de çok keyif aldığımı söylemeliyim. Ayrıca yaklaşık 10-15 kilometre boyunca sürekli gazlayıp yavaşlamaya rağmen sıfırladığımız yol bilgisayarı 11.5lt gibi bir tüketim gösterdi ki bence çok güzel bir değer.

O yüzden her şekilde Forester XT diyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen bir de 2006-2008 olanı VTD ile sür, İlker. Serkan'a sor sana farkı anlatsın...

Hafta sonu, DH forumunda Gralcan nickiyle yazan arkadaşın, yeni aldığı 2009 model 2.5 turbo Forester'ı kısa süre de olsa deneme şansı buldum.

Abi biliyorum, VTD filan yok ama yine de çok keyif aldığımı söylemeliyim. Ayrıca yaklaşık 10-15 kilometre boyunca sürekli gazlayıp yavaşlamaya rağmen sıfırladığımız yol bilgisayarı 11.5lt gibi bir tüketim gösterdi ki bence çok güzel bir değer.

O yüzden her şekilde Forester XT diyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa abi benim rav4 te cx-5 ile aynı sistemi kullanıyor senden öğrendiğim kadarıyla. Sormak istediğim bir şey var. Kışın virajlarda araç önden çok kayıyor. 4 çekere kaydığı anda girmiyor yani öyle bir şey hissedemiyorum. Normal önden çekişli bir araç gibi ön kaya kaya gidiyor. (L200 aynı virajda önden kolay kolay kaymıyor)Uzun bir süre kaydıktan sonra esp çok sert bir şekilde devreye girerek çizgisine sokmaya çalışıyor ki bazen çok geç bile kalıyor esp, el frenini kullandığım zamanlar oluyor.  Bir kaç kez asfaltta da denedim espnin müdahalesi çok sert oluyor. Cx-5 te de aynı durum var mı?

Kia sorentoyu da aynı virajda denediğimde esp si çok sert müdahalede bulunuyor ve bu beni ayar etti :) Suvlarda bu şekilde mi yoksa esp programlamasını iyi yapamıyorlar mı?

Doğrusu mazda 3 te esp çok daha farklı çalışıyor. Aynı virajda önden kamaya başladığı anda esp ufak ufak devreye giriyor. Yani ışığı yanıp sönüyor fakat müdahale ettiğini anlayamıyorsunuz. Eğer araç yoluna girmiyorsa biraz daha sertleşiyor espnin müdahalesi. Ani ve sert müdahalede bulunmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğrusu mazda 3 te esp çok daha farklı çalışıyor. Aynı virajda önden kamaya başladığı anda esp ufak ufak devreye giriyor. Yani ışığı yanıp sönüyor fakat müdahale ettiğini anlayamıyorsunuz. Eğer araç yoluna girmiyorsa biraz daha sertleşiyor espnin müdahalesi. Ani ve sert müdahalede bulunmuyor.

samimiyetle söylüyorum Mazda 3'teki esp cla'da yok. Diğer araçları virajda zorlamadım hiç bilemeyeceğim ama Mazda 3'ün esp çıtayı yüksek tutuyor. Alıştığımız için diğer araçların yol tutuşunu da kolay kolay beğenmiyoruz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen bir de 2006-2008 olanı VTD ile sür, İlker. Serkan'a sor sana farkı anlatsın...

Abi öyledir tabi ki de ben ister istemez kendi aracımla kıyasladım.  Turbonun hızlanma isteklerine çok çabuk cevap vermesi çok hoşuma gitti. Hatta aracın 4 ileri olması bile sıkıntı yaratmadı gücü sürekli ayağının altında hissettiriyor. Tabi çok ayrıntılı ve de uzun süreli kullanmadım ve turbo tecrübem yoktu ama sanki bir güç patlaması yaşanıyor gibi hissettirmeden hafifçe koltuğa yaslayıp çok düzgün bir hızlanması vardı.

Sanırım süspansiyonları da biraz daha sert ayarlı atmosferiklere göre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tasarım ve imaj gibi keyfi konulara girmeden bence CX-5 neden ülkemizde Turbo Forester'dan bence daha üstün söyleyeyim:

1-Min %30 daha az yakıyor (benzinin 5 tl yi geçtiği ülkemizde önemli bir kriter bu)

2-Daha konforlu  ( bozuk yollara gireceğiniz bir SUV dan haklı olarak konfor bekler yolcular..)

3-Bakım tutum , kullanım maliyetleri daha düşük. (devir ekonomi devri, diplomanın hakkı verilmeli)

4-Mazda'nın Subaru'ya oranla daha yaygın servis ağı var (Ülkeyi çekinmeden turlayabilirsiniz)

5-Fiyatı daha ucuz (alırken paranızın karşılığını tam olarak alıyorsunuz)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...