Jump to content

Mazda CX-5 mi Yeni Subaru Forester mı ?

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şu anda vaziyet; Mazda CXX8R5!

Geçmiş günlerde atmış olduğun bu mesaja dayanarak senin CX-5'e daha yakın olduğun kanaatindeyim abi...

En başta dediğim gibi yine de; "hayırlısı olsun"

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 396
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

38

• Fotifoti

52

• emregc

41

• mtutun

125

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

geldi, çok da oldu...

bu arada merakla okuyorum, takip ediyorum... sonu nereye varacak bu işin diye...

Bir yere varması gerekmiyor Okan, burada kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz bu kadar basit :)

Peki madem geldi sorayım, bültende belirtilen tüm iyileştirmeler var mı 2013 Mazda CX-5'lerde ? Eğer öyle ise bak Mustafa Abi'yi sabah sabah niyetlendireceğiz :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir yere varması gerekmiyor Okan, burada kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz bu kadar basit :)

Peki madem geldi sorayım, bültende belirtilen tüm iyileştirmeler var mı 2013 Mazda CX-5'lerde ? Eğer öyle ise bak Mustafa Abi'yi sabah sabah niyetlendireceğiz :D

Süpper oluyor hemde... Çalmayı bilmesemde, oynamayı sevmesemde !!

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geldi mi? Gerçekten mi? Yani renk hariç (yeni Mazda 6'da kullanılan özel kırmızı) diğer teknik geliştirmeler uygulandı ve şu an stoktaki araçlar onlardan mı?

Bir de, 225/55/19 lastiklerin yedeği bulunuyor mu Türkiye'de? Sadece Toyo ve Hankook bu ölçüde üretim yapıyor ama Türkiye'ye getirmiyorlar diye duydum. Üstelik Mazda artan CX-5 talebi için üretimi arttırınca Toyo bu ölçüleri karşılayamadığı için, araçlar 17' jantla üretilmeye başlanmış...

geldi, çok da oldu...

bu arada merakla okuyorum, takip ediyorum... sonu nereye varacak bu işin diye...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan İstanbul'da olsa, şimdi atlayıp, yanına gitmiştim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada sana dün akşam olanı anlatayım. Mutfaktayız hem sohbet hem masayı hazırlıyoruz. Eşime dedim ki; gel ikimize de birer CX-5 alalım.

Yanıt şu; 'O hangisiydi? Kavuniçi olan mı?' Bilmeyenler için açıklayayım, kavuniçi olan Toros Bey'in bize denenmek için gönderdiği Subaru XV'ydi.

Dedim ki; 'Hayır, o XV'ydi. Ben bize gelen mavi'den bahsediyorum. Hani Samandıra içinde bir minibüs şoförü çok beğenip, aracı sormuştu.'

'Ha o mu? Şu gitmeyen araba!'

'Nasıl gitmeyen araba?'

'Ben sana da, Hamdi Bey'e de söylememiştim ama o arabada bir sıkıntı var, basıyorsun basıyorsun gitmiyordu. Bir de arkayı hiç göremiyorsun.'

'Ama çok güvenli ve donanımlı bir araçtı, üstelik senin araçla gidişini kıyaslamamalısın'

'Benim aracımda bir sorun mu var?'

'Yok'

'Niye değişecekmişim o zaman?'

'Habire niye şapkanı, ayakkabını, çantanı değişiyorsun? Eskilerinde birşey mi vardı?' 'Galatasaray niye Drogba'yı aldı? Elmander'in nesi vardı?'

'Drogba da ne? Sözü yine getirdin ayakkabılarıma, çantalarıma, esas derdin bu muydu?' 'İstemiyorum ben araba falan, benimkinden çok memnunum' 'Sen onu al da, peşpeşe giderken biraz toz yutturayım sana...'

'Bu bilmem kaçıncı arabanı sıfırlayayım teklifim. Her seferinde dayak yemediğimiz kalıyor. Binersin 20 yıl daha o araca madem çok seviyorsun!'

'CX-5 gerçekten güzel çıkarsa, ben bunu sana verir onu alırım, merak etme!'

'Fesüphanallah! Fesüphanallah!'

'

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi ki bu RX-8 manuel vites! Onu hiçkimse elimden alamıyor. Ve hatta içine bile bindirmiyorum kümseyi. Geçen komşuyla karşılaştık önünde;

- Mustafa bu araban gerçekten çok şık.

- Sağol seninki de öyle (Fluence) (bu arada burnum uzadı mı diye aynaya bakıyorum)

- Rengi de çok güzelmiş gerçekten.

- Sağolasın seninkinin de öyle. (bej) (tekrar aynadan burnumu kontrol ediyorum)

- İçi nasıl? Dışı gibi güzel mi?

- Yok! İçini yapmayı becerememişler, gerçekten çok kötü! (uyanık aç da içine bineyim diyeceksin değil mi?)

- Motoru çok güçlüdür herhalde.

- Yooo, 1.300 cc (uyanık bir tur atayım diyeceksin değil mi?)

- Yalnız çok kirlenmiş.

- Evet ben böyle seviyorum. (uyanık beraber yıkamaya götürelim diyeceksin değil mi?)

O sırada hanım geliyor.

- Mustafa, bununla mı gidiyoruz?

- Hayır! seninki ile gidiyoruz. (aslında tozlu, topraklı, çamurlu ve zemini bozuk heryere onunki ile gidiyoruz)

- Niye bunu hiç kullanmıyorsun.

- Motor soğuk, şimdi ısıtmak zaman alır. (bu erkek arabası kızım, içine girmek için erkek olmak, okey oynamak, futbol seyretmek ve yağ çubuğunun nerede olduğunu bilmek lazım)

- Benimkini ısıtmak gerekli değil mi?

- Değil, seninkinde katalitik konvertörü daha hızlı ısıtan Air Pump var! (sıkıştığın her zaman anlamsız teknik konuşmalar yapmak işe yarar)

- Ben sana dedim, benim arabam seninkilerden iyi diye!

- Tabi ki, öyle! ben sana daha kötüsünü alır mıyım? (Heh! heh! heee...)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi ki bu RX-8 manuel vites! Onu hiçkimse elimden alamıyor. Ve hatta içine bile bindirmiyorum kümseyi. Geçen komşuyla karşılaştık önünde;

- Sağol seninki de öyle (Fluence) (bu arada burnum uzadı mı diye aynaya bakıyorum)

- Yok! İçini yapmayı becerememişler, gerçekten çok kötü! (uyanık aç da içine bineyim diyeceksin değil mi?)

- Yalnız çok kirlenmiş.

- Evet ben böyle seviyorum. (uyanık beraber yıkamaya götürelim diyeceksin değil mi?)

O sırada hanım geliyor.

- Hayır! seninki ile gidiyoruz. (aslında tozlu, topraklı, çamurlu ve zemini bozuk heryere onunki ile gidiyoruz)

- Motor soğuk, şimdi ısıtmak zaman alır. (bu erkek arabası kızım, içine girmek için erkek olmak, okey oynamak, futbol seyretmek ve yağ çubuğunun nerede olduğunu bilmek lazım)

- Değil, seninkinde katalitik konvertörü daha hızlı ısıtan Air Pump var! (sıkıştığın her zaman anlamsız teknik konuşmalar yapmak işe yarar)

Abi beğen tuşu görünmüyor , bu şekilde beğenimi kabul edersin umarım .

Onur bunu beğendi  Şu kadar dakika önce :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Admin kendi mesajları beğenilmediği için kıskançlıktan kaldırdı 'beğen' butonunu! Sağolasın beğendiğin için.

Abi beğen tuşu görünmüyor , bu şekilde beğenimi kabul edersin umarım .

Onur bunu beğendi  Şu kadar dakika önce :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak bu CX-5 muhabbeti nasıl alevlendi biliyor musun? Ofisimde sakin ve masum biraz da mazlum oturuyorum. Birden telefonum çaldı, karşımda Coğrafyacı! Yani Damla'dan Hamdi Bey!

Konuya direk girdi 'Abi RX-8'i satıyor musun?'

'Hayır, niye sordun ki?'

'Bir arkadaşımız var, ısrarla RX-8 istiyor. Ben de dedim ki, Mustafa Abi sıkılmıştır şimdiye...'

'Ya sen benim elimden oyuncağımı alacağına, şu bizim Outback'i alıp da versene bir CX-5 oradan...!'

Düşünüyordum ki, kesinlikle 3.0 litre benzinli, hem de başka marka aracı takasa alamaz. Çok ilginç, almayı kabul etti ve hatta Subaru distribütöründen daha fazla takas fiyatı verdi. Hem de 8 bin TL daha fazla.

Şimdi bizim servisteki arkadaşlara görev verdim, Subaru'nun motorunu ve awd sistemini CX-5'e nasıl aktarabiliriz diye düşünüp, kaşınıyorlar... Eğer yapabilirsek, Tanrı parçacığını bulmak gibi birşey olacak otomotiv sektöründe. Niyetimiz Samandıra'yı otomotiv'in Cern'i yapmak...

Ya abi bombalarla başladın pazartesiye:) Seni okumaktan daha iş yapamadım:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hamdi Bey burayı takip ediyor mu acaba :D

Admin kendi mesajları beğenilmediği için kıskançlıktan kaldırdı 'beğen' butonunu! Sağolasın beğendiğin için.

Aynen öyle , şöhreti paylaşamam, huyum kurusun :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cx5 de mekanik iyileştirme 2013lerde bildiğim yok. şanzumanla ilgili bir güncelleme var, rvm güncellemesi var. birkaç ufak teferruatta fark var. yazılımsal güncellemeler serviste yapılıyor zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cx5 de mekanik iyileştirme 2013lerde bildiğim yok. şanzumanla ilgili bir güncelleme var, rvm güncellemesi var. birkaç ufak teferruatta fark var. yazılımsal güncellemeler serviste yapılıyor zaten.

Sorunun kaynağı Mazda Bülteni Okan, bültende bahsedilen iyileştirmeler geldi mi kısaca sormak gerekirse..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gelmiş mi, gelmemiş mi? Sabah geliyor, akşam geri gidiyor bu iyileştirmeler yahu!

Sorunun kaynağı Mazda Bülteni Okan, bültende bahsedilen iyileştirmeler geldi mi kısaca sormak gerekirse..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

- Yalnız çok kirlenmiş.

O sırada hanım geliyor.

abi muhabbet hoşuma gitti ve bende size başka bir araba tavsiye edeyim ama fiyat konusunda bilgim yok

volvo xc60 d5 2.4 awd fabrikasyon 215 ps ama yazılım değişerek 230 ps ve yaklasık 500 nm torka ulaşıyor gücü bariz bir şekilde hissedersin gaza dokunmanla koltuga yapıştırıyor binek araba dersen v60/s60 d5 2.4 iki çeker motor güçleri aynı fakat xc60 sistem olarak 210 km hıza ulaşınca kesiyor ama o hıza çıkarken hiç zorlanmıyor diğerleride acık osorsa 230 diyor zorlanmadan onun üstünede çıkar ama çıkacak yolu bulursan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye'de durum biraz farklı. Volvo XC60 2.4'ü direk satın alamıyorsun. Rekor vergi ödeyen mükelleflere Vergi Dairesi tarafından hediye ediliyor. Yani önce vergi rekortmenleri listesinde sıralamada yerin olması lazım. Biz firma olarak 2008'de 49. olduk. Ama 49. olmak XC60 için yetmiyormuş, sadece plaket verdiler... (bo..dan iyidir gene)

abi muhabbet hoşuma gitti ve bende size başka bir araba tavsiye edeyim ama fiyat konusunda bilgim yok

volvo xc60 d5 2.4 awd fabrikasyon 215 ps ama yazılım değişerek 230 ps ve yaklasık 500 nm torka ulaşıyor gücü bariz bir şekilde hissedersin gaza dokunmanla koltuga yapıştırıyor binek araba dersen v60/s60 d5 2.4 iki çeker motor güçleri aynı fakat xc60 sistem olarak 210 km hıza ulaşınca kesiyor ama o hıza çıkarken hiç zorlanmıyor diğerleride acık osorsa 230 diyor zorlanmadan onun üstünede çıkar ama çıkacak yolu bulursan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu dağıtmamak için özetleyecek olursak, Mustafa Abi'nin CX-5 almamak için 5 nedeni aşağıdakilerdi:

1- Yetersiz (Subaru'ya göre) awd sistemi.

2- Yetersiz yetkili servisler.

3- Yeni Forester'ın sahip olduğu bir iki yenilikçi donanım eksik. Örneğin elektrikli arka bagaj kapağı ve mesafe kontrol fonksiyonlu cruise control gibi.

4- Performans zayıflığı.

5- Burak CX-5 alma dedi...

Peki artık Mustafa Abi ne düşünüyorsun , almama nedenlerinin sayısında azalma varmı, yoksa yenileri oluştu mu ? yada kararını verdin mi tercihini yeni Forester dan mı , yoksa yılın arabası CX-5 den mi kullanacaksın ?

post-5674-141695292974_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...