Jump to content

Mazda 626 Sabahları Zor Çalışıyor

sislivadi54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

domestos kardeş sen anlarsın bu işlerden.ben bu arabayı resetlemek istiyorum.bunu bilgisayara baglamadan nasıl yaparız.bunun kelebek bogazını temizlemek için bi söktüler ondan sonra rolantide dalgalanma başladı düzelmiyor.stop falan etmiyor ama bazen otomatik jikle sabahları devreye girmiyor.adaptasyonmu ne yapılması gerekiyormuş.bilgisayar baglantısı olmadan olurmu bu iş.kutup başlarını çıkarttım taktım ama degişen bişey olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 70
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

6

• domestos

17

• sislivadi54

28

• ahmet2574

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

domestos kardeş sen anlarsın bu işlerden.ben bu arabayı resetlemek istiyorum.bunu bilgisayara baglamadan nasıl yaparız.bunun kelebek bogazını temizlemek için bi söktüler ondan sonra rolantide dalgalanma başladı düzelmiyor.stop falan etmiyor ama bazen otomatik jikle sabahları devreye girmiyor.adaptasyonmu ne yapılması gerekiyormuş.bilgisayar baglantısı olmadan olurmu bu iş.kutup başlarını çıkarttım taktım ama degişen bişey olmadı.

Boğaz kelebeği temizliğinden sonra aracınla 15-20 km. benzinde kullan muhtemelen adaptasyon yapılmış olur... Ben boğaz kelebeğini temizlettikten sonra rölantide çalıştırdım olmadı, ancak yolda km yapınca rölanti yerine oturdu...

Kutup başı sökmeyle bahsettiğin adaptasyon olmaz... Boğaz kelebeğini yerine montaj yaparken hatalı yapmadılarsa başka yapacağın bir şey yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

montajda sorun yok dogru yapıldı.bende odan şüpelenip kendim bizzat söküp temizleyip contasını degiştirip tek tek kontrol ederek taktım.zaten hiçbir fiş falan kendi yerinden başka biryere olmuyor.aracı benzindede kullandım 40  50 km kadar ama olmadı.yaaa kusuruma bakma böyle netten araba tamir etmeye çalışıyorum ama ne yapayım bana hep arabaları bozan ustalar denk geldi.valla korkuyorum ustaya gitmeye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaa hesap et işte radyatör kapagım bozukmuş...ustaya gittim conta yanık deyip contayı degiştiler bana.masraf 1000 lirayı buldu ama arabam olmadı.öyle dolaşırken bi ustaya gösterdim arabayı.bana dediki git radyatör kapagını degiştir.kapagı degiştirdim sorun halloldu.şimdi ben benim saglam contamı degiştirip 1000 liramı alan adama ne diyeyim.nasıl gideyim ben araba tamir etmeye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

montajda sorun yok dogru yapıldı.bende odan şüpelenip kendim bizzat söküp temizleyip contasını degiştirip tek tek kontrol ederek taktım.zaten hiçbir fiş falan kendi yerinden başka biryere olmuyor.aracı benzindede kullandım 40  50 km kadar ama olmadı.yaaa kusuruma bakma böyle netten araba tamir etmeye çalışıyorum ama ne yapayım bana hep arabaları bozan ustalar denk geldi.valla korkuyorum ustaya gitmeye.

Daha önce tavsiye ettim mi bilmiyorum, Mazda Bülbüllerdeki usta kötünün iyisidir... Ayrıca Kocaeli Körfez Yarımca sanayi sitesinde Gülünce Otomotiv var... Oralarda başka yer bilmiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bülbüllerdeki ustanında namını duydum kusura bakma ama o da pek iyi bi usta degilmiş.ama körfez bana uyar.arada sırada yolum düşer oralara bi ugrarım.3 litre antifiriz koy demişsin.o sorunum düzeldi 7 ay önce.şükür öyle bir derdim yok artık.su falan yok arabada komple antifiriz.ama saglam arabaya conta degiştirdiler ya helal olsun onlara.para için neler yapar olmuş bu ustalar.neyse son olarak adaptasyonmu ne onun için benzinde kullanmak düzeltirmi dersin şimdi kısacası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bülbüllerdeki ustanında namını duydum kusura bakma ama o da pek iyi bi usta degilmiş.ama körfez bana uyar.arada sırada yolum düşer oralara bi ugrarım.3 litre antifiriz koy demişsin.o sorunum düzeldi 7 ay önce.şükür öyle bir derdim yok artık.su falan yok arabada komple antifiriz.ama saglam arabaya conta degiştirdiler ya helal olsun onlara.para için neler yapar olmuş bu ustalar.neyse son olarak adaptasyonmu ne onun için benzinde kullanmak düzeltirmi dersin şimdi kısacası.

Piyasa iyi ve kötü insanlarla dolu maalesef... Tavsiyem kendine güvenilir ve iyi bir usta bulmandır... Antifriz varsa tamam...

Benim adaptasyon sorunu öyle çözüldü... Rölantide 10-15 dakika çalıştırdım, gaz verdim, fan çalıştı durdu ama olmamıştı.

Eve giderken 10-15 km kullandım ve park ederken baktım ki olmuş, rölanti yerine gelmiş, hemen tekrar ustanın yanına giderek düşük olan rölantiyi ayarlattım ve avans ayarı yaptı... Şimdilik sorun kalmadı.

Ama; Gülünce Otomotiv'e güvenebilirsin, Hıdır, Halil ve İbrahim beyler vardır orada hepsi kardeş, Yarımca'dan polis arkadaşın tavsiyesi ile geldim dersen daha iyi olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sagolsın domestos kardeş.yaaa adını yazsan daha rahat hitap edebilirdim.neyse benim yarın ilk işim aracı benzinde çalıştırıp en az yarım saat hiç dokunmadan bırakmak.düzeldi düzeldi yok düzelmezse müsait bi zamnada körfeze gidip baktırayım o ustalara adam akıllı.o dedigin servis özel servis mi yoksa yetkili servis mi.hani bu işin birde maddi boyutu var yanii onuda bilsek iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sagolsın domestos kardeş.yaaa adını yazsan daha rahat hitap edebilirdim.neyse benim yarın ilk işim aracı benzinde çalıştırıp en az yarım saat hiç dokunmadan bırakmak.düzeldi düzeldi yok düzelmezse müsait bi zamnada körfeze gidip baktırayım o ustalara adam akıllı.o dedigin servis özel servis mi yoksa yetkili servis mi.hani bu işin birde maddi boyutu var yanii onuda bilsek iyi olur.

İsmim;

Veli

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

sevinçim kursagımda kaldı :( yine geç çalışmaya başladı sabahları.kararımı verdim sabah yine geç çalışırsa vuracagım bu arabayı. >:(hemde motorundan  ;D anlaşılan kazık girecek bizede nerden başlasam diyorum degiştirmeye.benzin  pompasından başlamak geliyor içimden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sevinçim kursagımda kaldı  yine geç çalışmaya başladı sabahları.kararımı verdim sabah yine geç çalışırsa vuracagım bu arabayı. >:(hemde motorundan  anlaşılan kazık girecek bizede nerden başlasam diyorum degiştirmeye.benzin  pompasından başlamak geliyor içimden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest serhat1299

bence sorun iyice artana kadar böyle devam etmen .yoksa usta usta dolaşsanda bir şey fayda etmiyor.bende rolanti sorunu var 8-9 aydır birtürlü çözemedik .bende bıktım artık nereye kadar giderse bende oraya kadar gideceğim.biryeriyapmaya çalışıyorsun başka bir yer bozuluyor bence fazla kurcalatma .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

yok herhangi bir gelişme.aynen devam sabahları geç çalışmaya.ama sadece sabahları.yada çok uzun süreli park ettigim zaman.sonuçta çalışıyor ama onun için sorun etmiyorum artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet denedim.benzin basıncınıda ölctüm hatta.sabah hiç çalışırmadan önce bagladım basınç saatinibenzin hortumuna.marşa basmaya başladgıım zaman 3 bara çıktı.tabi 2  3 marşta çalışmadı.sonra çalışıncada basınç 3 bar idi.anlayamadım gitti.enjektörleride dersen onlarıda kendim söktüm temizledim zaten pi degildiler.bazı sabahları tek marşta alıyor ama.anlayamadım gitti bende saldım gittigi yere kadar ne edeyim.herkes yok ondan yok bundan yok şundan diyor eger başlasaydım o denilenleri degişmeye 500 liradan olurdum sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Basit bir soket arızasından beyine kadar(çok düşük ihtimal korkmayın) bi çok yerde arıza olabilir. Hele bakın değerlendiririz.

Bir şey daha soracağım. araç çalışmadığı zaman yani sabahları gaza basarak ve basmadan denediniz mi? bir farklılık var mı? bir de araç ilk çalıştığında anormal bir benzin kokusu egzoz dumanı vs gözlemlediniz mi? şu anda mevsim yaz daha net değerlendirilebilir. ona da bakarsanız bir iki fikrim var.

Aslında burada olsanız birlikte değerlendirir ve muhtemel arızayı bulabilirdik diye düşünüyorum. Enjeksiyonlu aracın en büyük handikapı denemeden hiçbir parçanın kesin bozuk olduğunu anlayamazsınız. mesela bu arızayı sıcaklık sensörü bozuksa da yapar ama işte alıp denemek maliyet gerektirir. alınca da eğer sorun düzelmezse elinizde kalır bu bir örnek.

elimizdeki verilerle sorunları eleyelim en sona parça değiştirirsiniz. şu anda çok fazla ihtimal var.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...