Jump to content

Mazda 626 Sabahları Zor Çalışıyor

sislivadi54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bu sabah denedim evet ateşleme var araçta.ilk marşa basıldıgı anda ateşleme başlıyor.sordugunuz üzere hem gaza basarak yada basmayarakda denedim olmadı.en az 2 ençok 4 marşta alıyor sabahları.ilk çalışmada hafif bir çig benzin kokusu oluyor 2  3 dakika kadar.sonra düzeliyor.bu arıza bir anda başladı normalde tek marşda karda kışda bile çaışıyordu.sonra birden bire böyle bi arza başladı bi ara bir hafta kadar kesildi ama sonra tekrar devam etti.eger bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 70
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

6

• domestos

17

• sislivadi54

28

• ahmet2574

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

İlk andaki çiğ benzin kokusu normal araç ilk çalıştığında zengin karışım çalışıyor.

Ateşleme var. Basınç da yerinde, enjektörlerin de 4ünün bir anda bozulmadığını varsayarsak araç ateşleme zamanını şaşırıyor olmalı.

Geriye sensörler kalıyor. Bence; ilk seçenek sıcaklık sensörü, ikinci seçenekler krank ve egzantrik sensörü.

Aracın motoruna ilk marşta yakıt gidip gitmediğini anlamak için hava filtresi girişine balata spreyi, parfüm vs herhangi bir spreyi ilk marş için sıkıp aracın marşına basabilirsiniz. Eğer araç çalışıyorsa demek ki yakıt gitmiyor ki enjektörlere yönelinebilir. hala çalışmıyorsa araç ateşleme zamanını şaşırıyor ki çalışmıyor. yukarıdaki 3 sensör de bu hatayı verdirebilir.

Eğer imkan varsa bilgisayara bağlatabilirseniz -ki zamanıdır- daha sağlıklı yorumlanabilir.

Naçizane bilgilerimle yardımcı olmaya çalışıyorum hatam olursa müdahaleden çekinmeyin. tartışalım öğrenelim.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkürederim arkadaşım çok güzel bilgiler verdin sagolasın.aynen dünde benim bi ustam sıcaklık sensörü olma ihtimali yüksek dedi.dedigin gibi en iyisi bilgisayara baglatıp ne oldugunu ögrenmek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorunla bi süre yaşamıştım. Usta bulamayınca insan kendisi usta oluyor sora sora. Sağolsun forumdaki arkadaşlardan sıcaklık sensörünün değişmesi önerisi alınca kendim değiştirmiştim ve geç çalışma sorunu çözülmüştü. umarım sizinkide bu kadar basit olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

itancan arkadaş geçen bi ustaya gittim bi bak dedim ısı sensörüne.bulamadı ısı sensörünün yerini.benimde acelem vardı çektim gittim.sana zahmer sen yerini bi tarif edermisin.aynı snein gibi bizimde iş başa düştt sanırım. :)  iyi günler iyi fromlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

itancan arkadaş geçen bi ustaya gittim bi bak dedim ısı sensörüne.bulamadı ısı sensörünün yerini.benimde acelem vardı çektim gittim.sana zahmer sen yerini bi tarif edermisin.aynı snein gibi bizimde iş başa düştt sanırım. :)  iyi günler iyi fromlar.

http://www.mazdaclubtr.com/20513/musur-sorunu-93-97/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

müşür 2 renkte oluyormuş. yeşil ve siyah. yeşili daha iyiymiş Adem Usta tavsiyesi. Söküp takması bsit sende yapabilirsin. hava filitresini sökersen çok kolay takılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaaa sen iki renk olur siyah ve yeşil demişsin ama benim ordaki sensör gri. :( ama o resimdekinin aynısının tıpkısı.yinede şüphe dogdu içime şimdi.o mu degilmi acaba.haa birde benim bi parçacıma sordum bende yok dedi.bunu sakaryada nerde bulabilirim biliyormusun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

img8954i.jpg

o yerde 3 tane müşür var.

1- yeşil rekli

2- siyah renkli ve daha küçük

3- fotoda görünmeyen GRİ renkli biraz daha aşağıda

Tabiki renklerde farklılık olabilir, seninki belkide gridir ben adem ustanın tavsiyesiyle yeşil almıştım onun bana söylediği 2 renk vardı.

Aslında çözüm basit radyatörden çıkarak motora giden su borularını takip edersen hangi müşür olduğunu kolayca bulabilirsin.

bak griside varmış

http://turkish.alibaba.com/product-gs/auto-water-temperature-sensor-for-ford-mazda-978f-12a648-aa-1040752512.html

yarın saat 12 de sanayideyim parcacılara sorarım. ben gecen sene 20 tl ye almıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet tamam aynen bu sensör.ama benim araçta orada iki tane sensör var.biri o küçücük tek kablolu siyah biride bu senin yeşil dedigin bendeki gri olan.senin araçla benim araç aynı degil ama belkide o yüzdendir.neyse önemli degil attıgın linkteki sensör benim arabada baktgım sensörle aynı.sana çok teşekkür ederim arkadaşım  sağolasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet tamam aynen bu sensör.ama benim araçta orada iki tane sensör var.biri o küçücük tek kablolu siyah biride bu senin yeşil dedigin bendeki gri olan.senin araçla benim araç aynı degil ama belkide o yüzdendir.neyse önemli degil attıgın linkteki sensör benim arabada baktgım sensörle aynı.sana çok teşekkür ederim arkadaşım  sağolasın.

Araç aynı değil ama motorlar aynı...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet aynı gibi.ısı sensörünü degişip bakacagım düzelecekmi diye.inşallah düzelir yoksa kafayı yemeye devam >:( yardımcı oldugunuz için telekkür ederim.iyi formlar iyi günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

bu sensörü sadece bir tek yerde buldum o da 75 tl dedi.bana pahalı geldi almadım.acaba bu ısı sensörünü daha ucuz bulacagım yer varmı arkadaşlar.

post-8198-141695295053_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu sensörü sadece bir tek yerde buldum o da 75 tl dedi.bana pahalı geldi almadım.acaba bu ısı sensörünü daha ucuz bulacagım yer varmı arkadaşlar.

Bir tek yerde bulduysan ve elzem bir parçaysa almama gibi bir lüksün var mı?

Bence yok... Yine de sen bilirsin.

Bu tür parçalar çok sık arıza yapmaz, için rahat olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ne bileyim yaa buldugum yer biraz üçkagıtçı o yüzden almadım.başka biryerde deseler o fiyatı hemen alırıdım ama bu parçacıya pek güvenmiyorum.parça için orjinal japon malı dedi ama.ne bileyim şaşırdım ne yapacagımı.birde ya o parçadan degilse diyorum.o zaman hepten deli olurum.böyle şeyler başıma eldi bi kaç kez.. gereksiz parçayı boşu boşuna degiştirdigimde oldu yani parçayı yenilemiş oldum.:) insan deli oluyor arıza giderilemyip parası gidincede.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar arabamı sattım.ve artık bu dertten kurtuldum.aslında birazda üzüldüm arabamı satarken.neyse olan oldu artık yapacak birşey yok daha.umarım buradaki bütün arkadaşlar sorunlarına en kısa zamanda çare bulurlar.burda şunu anladımki MAZDA farklı bir araç.burada binlerce kişiyi yanyana getirdi.ne kadar çok sıkıntı çıkartsada MAZDA dan kimse vazgeçemiyor.:) ben artık başka araçlara bakmak başka araçların keyfini sürmek istiyorum.  desemdeeeee  yine  gözüm  aklım kalbim  gidiyor  MAZDA lara.sahibinden com da binlerce araç baktım ,baktım ,baktım ...............ama MAZDA dan başka araç yok gibi geldi bana.:)..anladımki olay tamamen pisikolojik :) önce psikolojik tedavi sonra ...........................................yine MAZDAAAAAAAAA.....MAZDA sahibi olmak ayrıcalıktır arkadaşlarrr.allah hepimizi bu büyük dertten kurtarsın hepimize akıl fikir hidayet versin ... :) :) :) ŞAKA,,, ŞAKA '''''

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar herkese selamlar;

Sabahları ya da doğru ifadeyle motor soğukken ilk çalıştırmada, ilk bir iki defa marşa bastıktan sonra stop ediyor, ondan sonra üçüncüde araç rolantide çalışmaya başlıyor ama gaza basarsam gaz yemiyor direk stop ediyor. Böyle böyle 6 - 7 denemeden sonra ancak normal çalışır vaziyete geliyor motor. Araba ısındıkça daha da düzgün çalışmaya başlıyor ve gaza geçiyor. Ustama bunu anlattım ve bana sabah bir de arabayı direk gazda çalıştır dedi. Bende bu sabah gaz düğmesine basılı tutarak direk gazda çalıştırdım arabayı ve tek seferde çok düzgün çalıştı. Bunu ustama söylediğimde benzin pompasından yapıyor olabilir dedi. Eğer o değilse enjektörlerdendir filan dedi. Şimdi bir adet benzin pompası alıp denemeli miyim yoksa başka bir yöntem bulabilir miyim tam sorunu anlamak için. Sizlere bir danışmak istedim. Birde bu benzin pompası için Bosch marka var 120 tl dediler?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...