Jump to content

Alüminyum Jant Parlatma

Guest oguzhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 64
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 323-Black

7

• domestos

26

• ezmocesteri

9

• ismail1903

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Eyvallah Abicim sağolasın. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu :)

Her yönden harika bir insansın sevgili kardeşim...

1-Karakter, düzgün kişilik

2-Aile

3-Başarılı forum yöneticiliği

4-Ustalık ve el becerileri, pratik düşünme

Bu özellikleri üst seviyede olan birisinin çevresine faydalı olmaması imkansız... İyi ki varsın, iyi ki tanıdım seni.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi ne güzel şeyler yazmışsın öyle kedimi tanıyamadım vallahi :D Şaka bir yana iyiki geldin abi buralara iyiki tanışdık. Tanıdığım mükemmel insanlardan birisisin :)

Yaşım olmuş 40 !!

Artı mesleki tecrübe eklenince; insanları tanımak ve analiz etmek benim için hiç zor değil...

Sağlıcakla canım kardeşim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Afiyet olsun. Demek geldi içimden :D Sağolasın abi :)

Ya ben bu cevabı yeni okudum da epey güldüm :D Güzel olmuş lakin keşke tuzu biraz fazla olsaydı. :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Oğuzhan benim jantların temizliği için neler yapabilirim ? balata spreyi , bulaşık deterjanı ve en sonunda mazotla sildim ama bazı nokta gibi lekeler çıkmadı. balata tozu mudur zift midir bilemiyorum ama jantta kötü bir görüntü bırakıyor. hiç boya zımpara işine girmeden lekeleri çıkarıp parlaklık getirme şansım var mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

jantlar fabrika çıkışı. o lekeler aluminyum oksitleri olabilir diyorsun yani. kutupbaşındaki oksitleri temizlemek için karbonat ve sıcak su kullanıyordum. bunda işe yaramaz sanırım.

kalın pasta ve zımpara çeşitleri var evde. ama jantları dahada çizip iyice matlaştırmak istemiyorum.

vernik olayına gelince ahşaplara atılan selülozik vernik mi sürmem gerekiyor yoksa özel bir verniği var mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen sanayide sohbet ederken konu açıldı ve gazyağı bulamadığımı, kaportayı ve jantları eskiden gazyağı ile 3-4 ayda bir sildiğimi zift, balata tozu vs. kalmadığını söyledim...

Toptan yağ işi yapan usta; sen müsait bi zamanda gel hallederiz dedi... Piyasada gazyağı yok artık, bulabilmen zor dedi.

Boş vaktimde yanına gittim, iki ayrı karışım yaptı ama ne olduğunu söylemedi, birincisi ile jantları ıslattım ve bekledim, sonra sildim, uzun süredir kalan balata tozları normal olarak çıkmadı, çok ince zımpara ile çıkar dedi, yaptım çıktı, yine aynı sıvı ile sildim, daha sonra hazırladığı ikinci karışım ile kendisi (sağolsun) jantları parlattı, taş izi sürtme izi vs. geçmedi (normal olarak) ama bütün kir pas, zift, balata tozları geçti...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten piyasadaki ürünlerin içinde de petrol var abi temelde aynılar :)

Muhakkak öyle Oğuzhan... Konsolos köpeği gibi bir buruna sahibimdir ama o karışımın ne olduğunu anlayamadım... Tiner değir, mazot değil, benzin değil, gazyağı hiç değildi... Çözemedim... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhakkak öyle Oğuzhan... Konsolos köpeği gibi bir buruna sahibimdir ama o karışımın ne olduğunu anlayamadım... Tiner değir, mazot değil, benzin değil, gazyağı hiç değildi... Çözemedim... :D

su gibi saydam tinere çalan bir koku ama tiner gibi de değildi doğru mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

su gibi saydam tinere çalan bir koku ama tiner gibi de değildi doğru mu ?

İkinci sıvı saydam ve kokusu tarif ettiğin gibiydi Bülent, ama ilki bordoya çalan koyulukta ve daha çok gaz-mazot türevinde bir kokusu vardı... WD-40 kokusu gibi bir şeydi... :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İkinci sıvı saydam ve kokusu tarif ettiğin gibiydi Bülent, ama ilki bordoya çalan koyulukta ve daha çok gaz-mazot türevinde bir kokusu vardı... WD-40 kokusu gibi bir şeydi... :P

İkinci sıvı White Spirit denilen bir maddedir abi. Mazot yapımında kullanılır ve piyasada çok bulunmaz üretim yetkisi olmayan yerlerde bulunması yasaktır zaten. Son yıllarda gaz yağını piyasa da bulamamanızın nedeni de budur. White Spirit yerine kullanılıp madeni yağdan mazot yapma çabasında olanlar olağan gaz yağı tüketimini 10 katına çıkarınca devlet olaya el attı ve bir çok yerde satılması yasaklandı. Diğer bahsettiğin ürün de bir çeşit solvent diye düşünüyorum. Yakından görsem anlarım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İkinci sıvı White Spirit denilen bir maddedir abi. Mazot yapımında kullanılır ve piyasada çok bulunmaz üretim yetkisi olmayan yerlerde bulunması yasaktır zaten. Son yıllarda gaz yağını piyasa da bulamamanızın nedeni de budur. White Spirit yerine kullanılıp madeni yağdan mazot yapma çabasında olanlar olağan gaz yağı tüketimini 10 katına çıkarınca devlet olaya el attı ve bir çok yerde satılması yasaklandı. Diğer bahsettiğin ürün de bir çeşit solvent diye düşünüyorum. Yakından görsem anlarım :)

Benim usta ile hemen hemen aynı sektördesin galiba... :D

Tamamen buna benzer cümleleri O da kurmuştu, uzun ve geniş adam gaz yağını yasakladı dedi... Yağdan mazot üretiminde kullanılıyormuş.

Bir de adam bu işin kurdu, 58 yaşında 6 yaşında bu sektörde işe başlamış iki madde gösterdi bana karıştırıp ölmüş motorlara koyuyorum dedi ve orada bulunan Mazda minibüsü gösterdi, en kral usta bunu ancak motor kurtarır dedi, ben bu karışımı koydum, 6 aydır mutlu mesut gidiyor dedi... Mazda'nın sahibi de oradaydı; sağolsun beni 4-5 milyar masraftan kurtardı dedi, ağzı kulaklarındaydı...

Tuhaf geldi bana ama gerçek... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parfume (Koku) filminden fırlamış gibi konuştun abi  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim usta ile hemen hemen aynı sektördesin galiba... :D

Tamamen buna benzer cümleleri O da kurmuştu, uzun ve geniş adam gaz yağını yasakladı dedi... Yağdan mazot üretiminde kullanılıyormuş.

Bir de adam bu işin kurdu, 58 yaşında 6 yaşında bu sektörde işe başlamış iki madde gösterdi bana karıştırıp ölmüş motorlara koyuyorum dedi ve orada bulunan Mazda minibüsü gösterdi, en kral usta bunu ancak motor kurtarır dedi, ben bu karışımı koydum, 6 aydır mutlu mesut gidiyor dedi... Mazda'nın sahibi de oradaydı; sağolsun beni 4-5 milyar masraftan kurtardı dedi, ağzı kulaklarındaydı...

Tuhaf geldi bana ama gerçek... :)

Birebir olmasa da yakın sektördeyim :) O karışımı merak ettim bak :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birebir olmasa da yakın sektördeyim :) O karışımı merak ettim bak :krrsz:

Bende merak ettim ama söylemedi... Ama en azından ölmüş bir motoru idare edecek zımbırtının nerede olduğunu öğrendim, yeterli...

:D

Tahminimce; kompresyonu arttıracak bir karışım ki, motor canlanıyor... Önemli olan süresi, o konuda da sıkıntı yok diyor... Sıkıştırma düştüğünde bir daha koyarız diyor... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bor la alakası olabilir mi ? Siz sıvıyı gördünüz mü abi karışımı yani nasıl renk ve kokudaydı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bor la alakası olabilir mi ? Siz sıvıyı gördünüz mü abi karışımı yani nasıl renk ve kokudaydı ?

Ufacık şeye bilmem kaç bin lira para verdim diye söylemişti... Buradan yola çıkarsak Bor olabilir ama diğer karışımlar ne bilmiyorum... Öğrenmek istediğimde konuyu geciştirmişti, üstelemedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...