Jump to content

Gaz Kesince Yığılma Problemi!

BlueFamilia
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkese merhabalar, arabam 98 model familia 1.5..(lpg yok) sorunum ise şu: ayağımı gazdan çektiğim zaman sinir bozucu şekilde öne doğru yığılma yapıyor.. motor freni dediler mazda ikilerde normal dediler ama bn şikayetçiyim bu durumdan.. ayağımızı gazdan çektiğmde öne doğru yığılıyor, basıncada arkaya yapıştırıyor.. yani gazı kesince rolantide gidemiyorum aksine 80-90 km hızla giderken bile nerdeyse durcak kadar yavaşlıyor düz yolda bile yarıca vites değişimlerinde de ayağımı debriyajdan çekincede geriye düştüğünü hissediyorum arabanın.. (debriyaj baskı balata bitmek üzere bu arada)  :s böyle bir durumla karşılaşan var mı? ya da baktırmam gereken kısımlar nerelerdir?

Edit : Başlık imla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İkiler Mazda normal demiş diye yorum yapmak istemedim... Başka bir ustaya gösterme şansın varsa netice alabilirsin.

Bence de normal bir durum bu, ayağını gazdan çektiğinde araç motor frenine biner ve yakıt püskürtmeyi keser.

Motor enjeksiyonlu ise temizletebilirsin, karbüratörlü ise yine karbüratör ve boğaz kelebeği temizliği yaptırabilirsin. ama önce sorun var mı onu tespit et derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

debirayaja basmadan yada boşa almadan araç viteste iken ayaınızı gazdan çektiğinizde araç tabiki yavaşlar ve öne doğru kapanır. Bu komresyon - motor freni olayıdır. Yapmaması anormaldir zaten. Araç viteste iken ayak gazdan çekilirse , boştaki gibi akıp gitmez fizik kuralları gereği.Gaza basınca ise insanı koltuğa yapıştırması için insanlar avuç dolusu para ödeyerek modifikasyonlar yaptırıyor :D. Aracınızın durumu anlattıklarına göre tamamen normal ama Oğuzhan kardeşiminde dediği gibi araçla tecrübe edilmeden farazi konuşmuş oluruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1991 model  Swift Gti da gaza basmayı bırakınca gazın yavaş yavaş düşmesini sağlayan bir pim vardı, gaza basınca  tel ile beraber öne çıkıyor bırakınca yavaş yavaş eski yerine geliyordu... motorda böyle bir sistem varsa , pim yerinden kımıldamıyor olabilir ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araba enjeksiyonlu, tmm motor freni yapar orasını bnde biliyorum ama extra bir yavaşlama olduğu için normal gelmiyor bana.. boğaz kelebeği temizlenmesi gerekebilir diye başka birisndende duymuştm evt ona baktıracağm.. bnm demk istediğim şey sanki aracı arkadan birisi tutuyor gibi hiisediyorum, düz yolda belli bi hızla giderken boşa alınca bile hız aşırı hızlı bi şekilde düşüyor.. umarım anlatabilmişimdir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boşa alınca bile aynı şeyi yapıyorsa sorun başka yerlerden olabilir... Yürüyen aksamı kontrol ettirin bence, teker bilyalarını, fren kaliperlerini vs.

Frenler bırakmıyor olabilir, el freni teli bırakmıyor olabilir.

Sorunu motora yüklemek bu noktada insafsızlık olur. Aracınızı lifte alıp baktılar mı?

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fren balatalarndan olabilceğini düşündm bnde, ikilerde kaldırıp baktlar.. tekerleklern boştayken elle çevirerek aynı rahatlıkta dönmedğini göstrdm ama normal olanın zaten rahat dönmemesi gerektiği söylendi :s

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fren balatalarndan olabilceğini düşündm bnde, ikilerde kaldırıp baktlar.. tekerleklern boştayken elle çevirerek aynı rahatlıkta dönmedğini göstrdm ama normal olanın zaten rahat dönmemesi gerektiği söylendi :s

Hava girişi kapalı vs. desek o da değildir muhtemelen... Hava filtresini çıkart ve öyle aracını test et aynı şey olacak mı?

Zayıf ihtimal ama aklıma ilk gelen bu, seni yanıltmış olmayayım sonra. Usta baktı diyorsun, lifte alındı diyorsun, bütün bunlar aracın bir şeyi olmadığına işaret ama dur bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün mazda demtaşa gösterdim, baskı balata bittiği için ısınnca tutuyordur dedi.. 750 tl montaj dahil fiyat çekti.. valeo olursa 300 tl valeo olur montaj dahil 500 dedi, dışarda parçacılarda valeo 150 tl dedim, onların içinden başka şeyler çıkabiliyor fln dedi.. artık bu servislere güvenim kalmadı, adam kazıklamaya mı çalışıyorlar anlamadm:s başka bi abimizde bindi baktı baskı balata daha bittiği fln yok dedi, el freni çekik araba kalkıyor bşy yok dedi.. valla soğudum otomobil dünyasından yaa :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün mazda demtaşa gösterdim, baskı balata bittiği için ısınnca tutuyordur dedi.. 750 tl montaj dahil fiyat çekti.. valeo olursa 300 tl valeo olur montaj dahil 500 dedi, dışarda parçacılarda valeo 150 tl dedim, onların içinden başka şeyler çıkabiliyor fln dedi.. artık bu servislere güvenim kalmadı, adam kazıklamaya mı çalışıyorlar anlamadm:s başka bi abimizde bindi baktı baskı balata daha bittiği fln yok dedi, el freni çekik araba kalkıyor bşy yok dedi.. valla soğudum otomobil dünyasından yaa :)

El freni testi faydalı bir testtir ve aracın el freninde yürüyorsa baskı balatada sorun yok demektir... Bence senin aracında sorun yok gibi, sen kaşınıyorsun... (son cümle espri barındırır, yanlış anlaşılmak istemem)

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet bencede pimden kaynaklı olabilir. Babamda focus var gazdan cekince aynı sekilde yığılmadan tatlı tatlı yavaslıyor. Benim 626 bole değil. Ne ise o. çekince aynen tepki veriyor. Hatta bu pimden rahatsız olupta clio rs aracından sokturen arkadasım var.

1991 model  Swift Gti da gaza basmayı bırakınca gazın yavaş yavaş düşmesini sağlayan bir pim vardı, gaza basınca  tel ile beraber öne çıkıyor bırakınca yavaş yavaş eski yerine geliyordu... motorda böyle bir sistem varsa , pim yerinden kımıldamıyor olabilir ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...