Jump to content

İç döşeme temizliği

tolgaA
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

626 aracımın döşemeleri kirliydi. Ön koltuklara el ile dokunsanız toz kalkıyor aracın içinde agır bir koku vardı. Kolları sıvayıp güzel bir iç temizlik işine giriştim. Çokta güzel oldu. Arabamla aramızda sıcak bir bağ oluştu  :) Belki birilerinin işine yarar diyerek yaptıklarımı liste halinde paylaşmak isterim.

• Ön koltuklar cok tozlu oldugu için dövmek gerekiyordu. Sökme işlemi gercekten kolay
    ben bile yapabildim :) kızakların tabana baglandıgı 4 somun var. Acarken zorlanmamak icin WD 40 püskürtmekte fayda var. Koltuklar cıkınca oklava ile bir güzel dövdüm :sopa: Bu arada koltukarın alt kısmındaki metal paslanmıştı.(oturma kısmını tutan tabla gibi metal bir parca) döşemeden ayırması cok kolay döşeme tırnaklar, lastikler yardımı ile tutturulmustu. Döşmeden kurtatrdıktan sonra paslı parcaya WD 40 uyguladım elimden geldiğince pasından arındırıp sonrasında mat siyay sprey boya ile boyadım. Yeni gibi oldu.Haa gorunmeyen bir parca ne gerek var denebilir ama böyle içim daha rahat. arka koltuğa gelince okadar tozlu değildi. Açıkçası sokmeyede cesaret edemedim.
  • Halı yıkama makinesinin su haznesine kosla oxi action , ve halı şampuanı karışımı ilave ederek bagaj , koltuklar , zemin döşemesi ne ver ne yok temizledim.
  • Kotu kokudan eser kalmadı. koltuklar epey temizlendi. Ama daha önce belli olmayan lekeler ortaya cıktı. Bunu arastırmak için sonraya bıraktım
  • Tavan temizliği için yaptığım arastırmalarada temizlerken cok su kullanmamak gerektiğini öğrendim. Tavan sarkabiliyormuş :ohmy: Bir gece oncesinden hazırladığım omo-su karısımını kopurterek karışımın köpüğünü sünger ile tavanı temizlemek için kullandım. Sonuç başarılıydı.
  • Konsol temizliğinde şampun ve bez kullandım. En son badem yağı ile bir güzel parlattım
  • Koltuklarda kalan lekeler için yaptığım araştırmada Sonax ın ürününe rastladım. Gercekten başarılı köpüğü koltuğa sıkıp nemli beyaz bir bez ile biraz bastırarak sildim. 10 dk bekledikten sonra kuru bezle tekrar sildim. 4 koltuk için 2 tüp harcadım. 3 tüp almanız yeterli olacaktık sonra işiniz yarım kalmasın. Ortaya çıkan sonuç muhtesem. Kafalıklar falan yeni arac gibi oldu. Bu denli büyük bir başarı beklemiyordum.
    Aldıgım tüpler bitmeseydi tavan içinde uygulayacaktım.

Sonuç harika , eşim araca binerken ayaklarını döşemeye koymakta tereddüt etti , Aracın eski sahibinden eser kalmadı :) Konuyu yazmaya temizlikten sonra karar verdim. Öncesi-sonrası resimleri koymak güzel olurdu. Bu arada bahsettiğim sonax ürünü bu http://www.hepsiburada.com/liste/sonax-doseme-temizleyici-kopuk-306200-400ml/productDetails.aspx?productId=otson306200&categoryId=20035746

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de aracımı ilk aldığımda buna benzer köpük ile bütün koltukları silmiştim görünür itibariyle temiz olan koltuklarım içime siner hale gelmişti...

Dediğin gibi tavanı çok sulu yapma, hatta perde tülü ile silersen daha çok kir çıkarır... Sünger de mantıklı.

Emeklerine sağlık, sıra geldi aracının fotoğraflarını bizimle paylaşmaya...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
Guest serhat1299

çok iş yapmışsın yerin müsait galiba.bende yapmak istiyorum ama yer sıkıntı var.

tavan için engüzeli kolanyalı mendil.ben kaç araba aldıysam hepsin tavanı kolonyalı mendille temizledim.ilk önce tavanın kirini alıyorum.ardından ikinci kez siliyorum.hepsini kolonyalı mendil ile yapıyorum.biraz sabır gerektiriyor ona göre arkadaşlar.sonuç mükemmele yakın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok iş yapmışsın yerin müsait galiba.bende yapmak istiyorum ama yer sıkıntı var.

tavan için engüzeli kolanyalı mendil.ben kaç araba aldıysam hepsin tavanı kolonyalı mendille temizledim.ilk önce tavanın kirini alıyorum.ardından ikinci kez siliyorum.hepsini kolonyalı mendil ile yapıyorum.biraz sabır gerektiriyor ona göre arkadaşlar.sonuç mükemmele yakın.

Kolonyalı dediğiniz bildiğimiz ıslak havlu değil mi?

Bunu ilk defa duyuyorum, aklımda bulunsun. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest serhat1299

aynen dediğin gibi .kimi ıslak havlu diyor kimide kolonyalı mendil.biraz uğraşıp yoruluyorsun ama güzel temizliyor.yinede dikkatli yapın tavanı yıpratmasın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen dediğin gibi .kimi ıslak havlu diyor kimide kolonyalı mendil.biraz uğraşıp yoruluyorsun ama güzel temizliyor.yinede dikkatli yapın tavanı yıpratmasın

Sabun ve tül perde ile silmekte işe yarıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Değerli arkadaşlar, yeni aldığım 626 da tavan sigara dumanından sapsarı vaziyette. Bu iş için bazı ürünler buldum ama daha önce deneyip sonuç alan var mı diye de sormadan edemedim. İste ürün bu

http://www.hepsiburada.com/liste/sonax-xtreme-doseme-ve-nubuk-temizleme-kopugu-400-ml/productDetails.aspx?productId=otson206300&categoryId=20035746&SKU=OTSON206300

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilinçsiz tavan döşemesi temizliği ilerde sarkma yapıyormuş, dikkatli olun. Sıvı şeyleri pek fazla nüfüz ettirmeyin tavan döşemesine

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerli arkadaşlar, yeni aldığım 626 da tavan sigara dumanından sapsarı vaziyette. Bu iş için bazı ürünler buldum ama daha önce deneyip sonuç alan var mı diye de sormadan edemedim. İste ürün bu

http://www.hepsiburada.com/liste/sonax-xtreme-doseme-ve-nubuk-temizleme-kopugu-400-ml/productDetails.aspx?productId=otson206300&categoryId=20035746&SKU=OTSON206300

Atas detap ürününü tavsiye ederim özellikle tavan için . Kuru ve etkili bir köpüğü var ıslatmıyor. Sıktıktan sonra 2 dk kadar beklenip mikrofiber bezle yumuşakça silebilirsiniz.  Tavandan sonra kendinizi tutamayıp vinildi,  kapı koltuk döşemesiydi, düğmelerdi derken giriyorsunuz bir güzelde temizliyor ki , memnun kaldım :) Tavan biraz dikkat ister ilk 323 te annem bi güzel ıslak bezle dalmış tavana sonuç malum  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konsolun parlaması çok sakıncalıdır. Çünkü cama yansır ve güneş gözlüksüz kullanmak eziyet olur.

Tavsiyem silikon sprey ile temizleyin asla toz tutmuyor. Ben kapı içleri konsol vites ve kol dayama kısmı gibi ne kadar plastik parça varsa temizledim. 25 gündür aracımın içi daha yeni temizlenmiş gibi duruyor. Lastiklere uygularsanız toz tutmuyor ilk yıkamada gıcır gıcır oluyor etkisi çok uzun ömürlü. Şiddetle tavsiye ederim.

Elinize sağlık ben olsam tavana hiç müdahale edemezdim bizim arkadaş halı yıkama ile yıkayıp VW bora nın anasını ağlatmıştı şimdi sarkıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konsolun parlaması çok sakıncalıdır. Çünkü cama yansır ve güneş gözlüksüz kullanmak eziyet olur.

Tavsiyem silikon sprey ile temizleyin asla toz tutmuyor. Ben kapı içleri konsol vites ve kol dayama kısmı gibi ne kadar plastik parça varsa temizledim. 25 gündür aracımın içi daha yeni temizlenmiş gibi duruyor. Lastiklere uygularsanız toz tutmuyor ilk yıkamada gıcır gıcır oluyor etkisi çok uzun ömürlü. Şiddetle tavsiye ederim.

Elinize sağlık ben olsam tavana hiç müdahale edemezdim bizim arkadaş halı yıkama ile yıkayıp VW bora nın anasını ağlatmıştı şimdi sarkıyor.

Tavsiye edebileceğiniz bir silikon sprey var mı?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben automix kullandım 3 şişe ile hem koltuklar hem tavanı hallettim.koltuklar bej rengi bu arada, püskürt biraz bekle sonra sil o kadar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim tavan da güneşlikler de kapıların arasındaki direklerin plastik aksamların da kapıların iç kolların da da  lekeler vardı ve kötü görünüyordu  ne kadar doğru bilmiyorum ama markette satılan aspirins diye bi leke çıkarıcı kullandım ve sonuç olumluydu fiyatı da çok ucuz 2.75krş mu neydi bunu isterseniz suyla karıştırıpta yapabilirsiniz. ben boş camsil kutusuna bir çay bardağından biraz fazla koydum üzerine de su ilave edip çalkaladım sonra tavanın her tarafına sıktım sonra temiz bir süngerle güzelce ovaladım hiçbiryer kalmayacak şekilde köşeler dahil yoksa yapılmayan yerlerde leke olabiliyor (bunu iki kere yaptığım için biliyorum :D) sonra süngerle ovalama bittikten sonra nemli bir bezle silmeye başladım tabi arada bezi yıkayıp tekrar silme işlemini gerçekleştirdim gerçekten sabir isteyen bir iş acele etmemek lazım yoksa benim gibi aynı işi iki kere yapmak zorunda kalabilirsiniz :D bu silme işlemin de de hiçbir yer kalmamasına dikkat etmeliyiz yoksa leke kalıyor bu silme işlemmini güzelce yaptıktan sonra kuruması için camları biraz açık bırakmakta fayda var yoksa içeride pis bir koku oluşabilir :)bu işlemi ön konsol da da uyguladım aralardaki kirleri çıkardı güneşlikler temiz görünüyordu ama bu sıvıyı sıktığım da kirli bir su aktı ve güneşliklerim yeni gibi oldu öncesindeki resimleri çekmediğime pişman oldum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben automix kullandım 3 şişe ile hem koltuklar hem tavanı hallettim.koltuklar bej rengi bu arada, püskürt biraz bekle sonra sil o kadar

Ben alkon diye bir marka kullandım. Würth de olur.

Teşekkürler
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...