Jump to content

88-91 Kadran Işığı Değişimi

miskinn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Gördüğünüz lambalar değişiyor, elmin hemen altındaki kısımdan söktüm. Ehli olmayan kişilere teslim etmeyiniz, güzel arabalarımızı.

post-7399-141695293363_thumb.jpg

post-7399-141695293367_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

merhaba. bende ampülleri değiştirmek için bütün civataları söktim ama en sağ tarafı sökemedim. orada birşey tutuyor ızgaranın sağ tarafında.tam hava kumanda yerinin o tarafını sökemedim malesef  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hava kumanda kısmının kenarı kapak(en sağdaki dışarıdan hava akışını kontrol eden kol). Onun altında bir vida daha var aman zorlamayın. kapak kenardan hafifçe zorlayınca çıkıyor.

kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

öncelikle böyle bir konu bekliyordum =)) çok uğraştım gösterge panelini yerinden çıkartamadım arkasınıda daha önce hiç görmediğimden soketlere zarar vermemek için zorlayamadım şimdi tekrar gaza geldim =)

sorularım olacak

1. soketleri direksiyonun altından ulaşarakmı çıkardınız ?

2. tek ampullemi aydınlatıyor ?

3. toplamda 3mü 4mü soket var

hava kumanda kısmının kenarı kapak(en sağdaki dışarıdan hava akışını kontrol eden kol). Onun altında bir vida daha var aman zorlamayın. kapak kenardan hafifçe zorlayınca çıkıyor.

kolay gelsin.

evet o vida sıkıntılı oranın kapak olduğunu düşünmüyor insan sökerken fark ettim ki bizim arabaların her yeri vida =) elektirikcinin isyanına şahit olmuştum bu japonların her yeri vida diye =)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu şekilde;

çerçevenin vidalarını tamamen söktükten sonra çerçeveyi çıkarıyoruz,

orada bir orta vantilatör motorunun bir saatin iki tane de sağ sol düğmelerin soketi var onları sökünce çerçeve elimize geliyor.

sonra göstergenin vidalarını söküyoruz.

!!!burası önemli!!! kaputu açıp kilometre halatının altını üstünden ayırıyoruz (halatı görünce anlayacaksınız çok basit plastik büyük vida şeklinde çevirince hemen çıkıyor.)

sonra göstergeyi nazikçe kendimize çekip iki tane elektrik soketi ve kilometre halatını göstergeden söküyoruz işlem tamam.

saatin arkasında yeşil soketli 3 tane dipsiz ampül var onlar aydınlatma ampülleridir dışarıdan sökülür saati dağıtmanıza gerek yok. diğer ampüller siyah soketli.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende değiştireceğim çok zayıf ışık var fakat nasıl led takıcam şerit ledden kessen olur mu diye sordum burda oktay abi var ona 323 HB sini kendi düzenliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende değiştireceğim çok zayıf ışık var fakat nasıl led takıcam şerit ledden kessen olur mu diye sordum burda oktay abi var ona 323 HB sini kendi düzenliyor

Zoptrik sağolsun anlatmış nasıl söküleceğini, bence şeritle hiç uğraşma, o 3 küçük ampulü değiştir yeter... (bence)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler deneyeceğim bakalım. ben kalorifer ışıklarını yeşilden mavi yaptım led ile teyp e uygun olsun diye :D bunuda led ile maviye dönüştürebilir miyim deneyeceğim bakalım..

Şu şekilde;

çerçevenin vidalarını tamamen söktükten sonra çerçeveyi çıkarıyoruz,

orada bir orta vantilatör motorunun bir saatin iki tane de sağ sol düğmelerin soketi var onları sökünce çerçeve elimize geliyor.

sonra göstergenin vidalarını söküyoruz.

!!!burası önemli!!! kaputu açıp kilometre halatının altını üstünden ayırıyoruz (halatı görünce anlayacaksınız çok basit plastik büyük vida şeklinde çevirince hemen çıkıyor.)

sonra göstergeyi nazikçe kendimize çekip iki tane elektrik soketi ve kilometre halatını göstergeden söküyoruz işlem tamam.

saatin arkasında yeşil soketli 3 tane dipsiz ampül var onlar aydınlatma ampülleridir dışarıdan sökülür saati dağıtmanıza gerek yok. diğer ampüller siyah soketli.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kolay gelsin.

çok teşekkürler.ampülleri değiştirdikten sonra çok farkettimi acaba. bize karanlıkta çekilmiş resim gösterebilirmisiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Kardeş fotoğrafı çektim çekmesine de bilgisayara atamıyorum teknik bir sıkıntı var. Aklımdasın yani ;)

Dipsiz ampüllerin led olanları var ama çok sağlıksız. Hemen patlıyorlar. Eğer led ile olursa göstergenin ısınma problemi de ortadan kalkar daha iyi olur ama işte dayanıklı led lambayı nereden bulacaksın. Mesela benim aracın gösterge lambaları daha orijinal TOSHIBA marka lambalardı. yani öyle zırt pırt sökülecek bir parça değil bahsi geçen.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

resim0zqz.jpg

resim0aga.jpg

ikinci resmi kıyas için koydum. eskiden km saatinin ışıkları kalorifer kontrol ışıklarının yarısından daha az yanıyordu. belli delirsizdi yani. Mecburiyetten değiştirdim sonuç ortada.

eski aracımıza da (aynı aracın sedanı) aynı işlemi yapmıştık. o zamanlar piyasada yeşil boyalı t10(dipsiz) ampüller bulunuyordu. bu sefer gittiğimde sanayi piyasasını led lambalar talan etmiş bulamadım. keplerim de artık lambayla bütünleşmişti sağolsunlar öylece sarı sarı taktım. iş görüyor ama bulabilirsem ya sağlam uzun ömürlü ledlerle ya da yeşil boyalı t10 ampüllerle değiştireceğim.

kolay gelsin.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

Arkadaşlar merhaba internetten gösterge paneli için kilometre saatinin içi vs..ampül almak istiyorum ama isim olarak ne söylemem gerek.?birde içinden çıkanlar yeşilmi orjinal olsun istiyorum yeşilse ona göre bakacam.lütfen acil yardım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 Haziran 2013 at 03:14, zoptrik :

resim0zqz.jpg

resim0aga.jpg

ikinci resmi kıyas için koydum. eskiden km saatinin ışıkları kalorifer kontrol ışıklarının yarısından daha az yanıyordu. belli delirsizdi yani. Mecburiyetten değiştirdim sonuç ortada.

eski aracımıza da (aynı aracın sedanı) aynı işlemi yapmıştık. o zamanlar piyasada yeşil boyalı t10(dipsiz) ampüller bulunuyordu. bu sefer gittiğimde sanayi piyasasını led lambalar talan etmiş bulamadım. keplerim de artık lambayla bütünleşmişti sağolsunlar öylece sarı sarı taktım. iş görüyor ama bulabilirsem ya sağlam uzun ömürlü ledlerle ya da yeşil boyalı t10 ampüllerle değiştireceğim.

kolay gelsin.

iyi forumlar...

Eski bir yazı ama fotoları yenileyebilirmisin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi orijinalde t10 dipsiz ampüllerin üzerine lastik yeşil kep geçirilmiş. Tabi bu kepler20+ senede ampülle bütünleşmişti. Söküp yeni ampüllere aktaramamıştım. Direk normal sarı ampüllerle değiştirmiştim fi tarhinde. Zaten göstergenin altı da yeşil olduğu için renk açısından sıkıntı olmamıştı. Parlaklık direk 2 katına çıkmıştı diyebilirim. Led ampülleri takabilirsiniz o zamanlar piyasada bu kadar yaygın değillerdi Erzurum da bulamamıştım yanlış hatırlamıyorsam. Dikkat edeceğiniz tek şey odaklı ledlerden olmasın etrafına eşit ışık saçsın. Yoksa göstergenin direk bir yerini aydınlatır. Ledlerin bulunduğu yer aydınlık etrafı karanlık olur. Söküm çok önemli ayrıntılı anlatmışım zamanında hey gidi günler. Teşekkür ederim beni gerilere götürdünüz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Estağfurullah ben teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için Allah razı olsun.bu arada bu tarz mı bahsettiğiniz etrafında da ledler var tepesinde de.bunları kullanırsam epey aydınlık olur inşallah..

image.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...