Jump to content

Mazda Türkiye Neyi Bekliyor? Bir İsyan Yazısıdır..

Montimpex
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Vallahi Skywalker yiğenim, adından mıdır nedir? Sende sadece Skyactiv çıkıyor...

Allah ne verirse diyosun.

Sent from my iPhone using Tapatalk, sorry for typos.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 88
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emregc

7

• domestos

10

• Onur

7

• mtutun

17

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

İsyannnnnnnn geriye bir avuç yalannnnnnn :D Boşverin bence alın eski bir mazda hergün gaz yağı ile silin parlasın bu satışlardan yeni araçlardan daha çok keyif verir. Kim ne satıyorsa satsın.

En mantıklı yol bu olsa gerek... İnsan çok para verince, gördüğü muamele neticesinde sıkıntı basıyor... (bkz. Onur)

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla yeni Mazda3 ten umudumu kesmiş durumdayım..İçimden bir ses yeni model gelse bile donanımı çok kırpacaklar diyor..

Eğer yeni Octavia elegance DSG+TDI beni tahrik edip şeytana uydurmazsa kapıdaki 626 ımı adam edip birkaç sene daha binmeye devam edeceğim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa Abi ( mtutun) benim anlatmaya çalıştığım mazdanın sorunlu olması veya diğer markaların sorunsuz olması değil.

Mazdan' nın da sorunlu araçları var, diğer markalarında sorunsuz araçları var. Şans işi biraz. Çok da yerden yere vurmaya gerek yok diğer araçları :) İstatistiklere göre evet mazda daha az arıza veriyor.

FAKAT;

Mazda %20 arıza veriyorsa ve sizin aracınızda % 20 içerisindeyse çok da önemi yok sizin için sorunsuzluğun. Mazda sizin için sorunludur.

Diğer markalarda da aynı şekilde %40 'ı arıza veriyorsa ve sizin aracınız % 60 lık dilimdeyse siz o araçtan memnunsunuzdur ve % 40 lık dilim çok da ilgilendirmez. Arkadaşımın aracı arıza verdi bende satayım diyen birini görmedim.

Ben Mazda kullanıyorum çok da memnunum. Sadece fanatik davranmamak lazım diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim gibi mazda seven insanları bile kaçırıyorlar, yazık, mazda Türkiye böyle giderse, yeni nesilde, Türkiye de mazdayı tanıyan bile kalmayacak maalesef.

Tabii bu yukarıda yazdıklarım benim fikirlerimdir, gaza gelmeyiniz. :D

Bu arada octavia çok güzel olmuş hakkaten, hele içi ayrı bi güzel olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İfademi mazur görün lütfen fakat Mazda 'da hisse senediniz mi var? Benzinde daha düşük tüketim ve yeni teknoloji yok. Yakın gelecekte elektrikli araçlar çıkıyor, düşük tüketim ve yeni teknoloji odur. Ancak onlar da çıkınca elektrik iyice pahalılaşacak ve ulaşım masrafları yine bugünkü hatta uzun vadede şmdikinden de pahalı olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İfademi mazur görün lütfen fakat Mazda 'da hisse senediniz mi var? Benzinde daha düşük tüketim ve yeni teknoloji yok. Yakın gelecekte elektrikli araçlar çıkıyor, düşük tüketim ve yeni teknoloji odur. Ancak onlar da çıkınca elektrik iyice pahalılaşacak ve ulaşım masrafları yine bugünkü hatta uzun vadede şmdikinden de pahalı olacak.

Henüz erken , mesela ben aldım  bitane elektrikli, piyasadakilerin en güçlüsü ama 30 km maks sürati var , geçen akülü araç binen çocuklar kovaladı zor kaçtım ellerinden :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hisse senedimiz yok. Ama farkında mısınız? Burası Mazda sevenler klübü.Biraz sevelim Mazdayı değil mi? Ama dediğiniz gibi, artık atılım zamanı geldi de geçiyor.

Ama bakın yinede objektif olmaya gayret ediyoruz. Mesela benimde ne zamandır takip ettiğim bir arabadır Oktavya.

En basidinden dizel otomatik.En ful donanımı 65K. İyiymiş.

http://www.skoda.com.tr/new/fiyatlistesi.asp?islem=fiyatlar&KatID=1

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hisse senedimiz yok. Ama farkında mısınız? Burası Mazda sevenler klübü.Biraz sevelim Mazdayı değil mi? Ama dediğiniz gibi, artık atılım zamanı geldi de geçiyor.

Ama bakın yinede objektif olmaya gayret ediyoruz. Mesela benimde ne zamandır takip ettiğim bir arabadır Oktavya.

Tabi ki. Ancak aynı anda hem Mazda gibi güzel konfor, hem az tüketim hem de uygun fiyatlı araç ? Hepsi bir arada olsa o zaman herkes ondan alırdı dünyada tek marka olurdu...

Az tüketen ve uygun fiyatlı araba istiyorsanız Dizel Dacia var. Skoda Oktavia zaten belirtmişsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinli motorda şu an kullanılan verimlilik %30, %35 ancak. Bu demektir ki; benzinli motorda henüz çok gelecek var. Elektrikli motorların tarihi çok eski, olsa bugüne kadar çoktan ciddi pazar payları olurdu. Bakın Mazda Skyactiv motorlarda biraz ciddiyetle çalıştı, çok rahat söyleyebilirim ki; muadil araçlara göre %15-20 rahatlıkla ekonomi sağlanmış. sadece 1 nesilde...

Benzinli motor üzerine herkes çok sıkı çalışmalı. Çünkü elektrikli motorlar kısa vadede gelemezler. 2 ana problem var; 1- Araca dışarıdan elektrik şarj ettiğiniz sürece, aynı şekilde çevreyi kirletiyorsunuz. Duman sizin eksozdan değil de, elektriği üretenin bacasından çıkıyor. Üstelik Dünya'da artan elektrik tüketimini karşılayacak doğal kaynak olmadığı için veya yerleşkesinden tüketilen mekana transferi mümkün olmadığı için, elektrikli araçların artması demek, Dünya'yı nükleer santral mezarlığına çevirmek demek olacaktır.

Araçlardaki tek gerçek çevreci ve gelecek teknolojisi, aracın kendi enerjisini üretebildiği, kendi üzerinde depolayabildiği ve eksozundan sıfır emisyon, yani su buharı çıkan teknoloji olacaktır. Artık bu elektrik mi olur?, Yakıt hücresi mi olur? göreceğiz. Ama gerçek budur!

Bu durum gerçekleşene kadar çıkan her yeni teknoloji (hybrid, elektrik, bluetec, mlutec, e-drive vb...) ara yani geçiş motorlarıdır. Yani pazarı canlı tutacak, satışları arttıracak uygulamalardır. DVD'yi keşfettiğin halde, önce VCD'yi piyasaya vermek gibi...

Özellikle bazı Japon üreticilerin bu konuda çalışma yaptıkları, bu deneme araçlarının ABD gibi önemli pazarlarda uzun sürelerdir deneme sürüşleri yaptığı biliniyor. Bu teknoloji keşfedilmiş durumda (belki son haliyle olmasa bile) ama şu an için maliyetlerin halka satılacak duruma indirilmesi mümkün değil. İndirilse bile, petrol bitmeden beklemeyin. Hükümetler ve petrol şirketleri bu kara altının son damlasına kadar para yapacaklar üzerinden...

Bu sebeple, hissem yok ama Mazda'yı haklı görüyorum. Petrol bazlı yakıt ile çalışan otomobilleri daha çok uzun süre kullanacağız. Mazda'nın öngörüsüne göre, 2020 itibarıyla elektrikli ve hybrid otomobillerin yüzdesi halen komik düzeyde olacak. Bugün Türkiye'de üretilen elektrikli bir otomobil var. Neden kimse almıyor??? Çünkü totalde ne fizibıl, ne de çevreci. Bir de kullanım güçlükleri var, sürekli şarj ve menzil zaafiyeti gibi...

Yollarda en az 15-20 yıl daha petrol yakıtlı otomobiller göreceksek, bunların verimini %30'larda bırakmak ve üzerlerine çalışmamak esas çevreye ihanet olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin yok ama başkalarının hissesi var!

Yani Revivo iyi hissetmiş durumu... Ve çok doğru bir şey söylemişsin. Daha önce hiç dikkat etmemiştim. Burası Mazda sevenler kulübü, Mazda sahipleri kulübü değil. Sen söyleyene kadar ayrım dikkatimi çekmemişti, Gökhan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu yeni octavia'nın tasarımını kaba ve çirkin bulan tek ben miyim  :(

İlk kasasından beridir benimde hoşuma gitmemiştir, ancak son kasa biraz daha sevimli ve VW'ye biraz daha benzerlik kazandırılmış gibi geldi...

Yine de; Octavia yerine bir kaç model düşük Audi veya Passat tercih ederdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de Octavia yerine birkaç model düşük Audi tercih ederim. O birkaç model düşük Audi'nin yerine de, birkaç model düşük Mazda 6 tercih ederim. Cebimde Dünya kadar para kalır, aracım da sorunsuz olacağı için Audi servisine harcayacağım para da cebime kalır. Sen İstanbul'a her geldiğinde balık yer, ayran içeriz.

İlk kasasından beridir benimde hoşuma gitmemiştir, ancak son kasa biraz daha sevimli ve VW'ye biraz daha benzerlik kazandırılmış gibi geldi...

Yine de; Octavia yerine bir kaç model düşük Audi veya Passat tercih ederdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de Octavia yerine birkaç model düşük Audi tercih ederim. O birkaç model düşük Audi'nin yerine de, birkaç model düşük Mazda 6 tercih ederim. Cebimde Dünya kadar para kalır, aracım da sorunsuz olacağı için Audi servisine harcayacağım para da cebime kalır. Sen İstanbul'a her geldiğinde balık yer, ayran içeriz.

Bir gelebilsem, yemesi içmesi kolay...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...