Jump to content

Mazda Türkiye Neyi Bekliyor? Bir İsyan Yazısıdır..

Montimpex
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Konu başlığına dönecek ve madalyonun öbür tarafına bakacak olursak;

Bir ülke düşünün; MTV adı altında araç sahiplerinden yıllık ve araçların motor hacmine göre vergi alınıyor, motor hacmi ne kadar yükselirse vergi o kadar büyüyor, bu yetmiyor araçların kullandıkları akaryakıttan misli misli vergi alınıyor hatta gazete sayfalarında dünyanın en pahalı akaryakıtı bu ülkede diye geyik yapılıyor. Hatta devlet eliyle sırf ucuz diye lpg sektörü teşvik ediliyor (oysa başka ülkelerde çevreci diye teşvik ediliyor) Bu da yeterli gelmiyor vatandaşın vergileriyle yapılan yol ve köprülerden her kullanımda ücret alınıyor...

:jedi:

Bir otomobil markası düşünün; kendisine hedef olarak hep en iyiyi koymuş, yıllardır hatta kuruluşundan bu yana hep farklı tasarımlara, sıradışı çizgilere imza atmış, konfor güvenlik prestij için ne gerekiyorsa yapmış, adı telaffuz edildiğinde hep hayranlıkla anılmış, mühendislik harikaları ortaya koymuş bir marka düşünün...

Düşlediğimiz bu marka araç kullanmanın ne demek olduğunu hissettiren 2.0 litrelik ve üstü hacimlerde motorlar üretmiş ve harika tasarımı olan kasaların içerisine yerleştirerek dünya beğenisine sunmuş ve bunu hak ettiğini düşünen dünya halkları daha satışa çıkmadan binlerce sipariş geçmiş, bu ayrıcalığa ulaşmak istemişler...

Ama;

Bizim düşlediğimiz ülkede bu markanın üretmiş olduğu kalburüstü araçların hak ettiği değeri görmesi ve istenilen satış rakamlarına ulaşması bir şekille engellenmiş/engelleniyor...

Siz bu markanın yerinde olsaydınız;

Bu ülke için ekstra yatırımları ve masrafları göze alarak ve geri dönmeyeceğini bilerek ne yapardınız ??

8:)

Satışa sunulmadan binlerce sipariş alan ülkeler ile düşlediğimiz bu ülke arasında nasıl bir tercih yapardınız ??

Lütfen objektif olalım ve ondan sonra bu markaya giydirmeye başlayalım.

;)

Öncelikle bu ülkedeki yöneticiler insanına hak ettiği değeri versin, elin çekik gözlüleri zaten bizleri kucaklamaya hazır.

8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 88
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emregc

7

• domestos

10

• Onur

7

• mtutun

17

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Ne diyeyim? Göz yaşları içerisinde okudum. Yeminle aday olsan oyum sana...

Bir ülke düşünün; MTV adı altında araç sahiplerinden yıllık ve araçların motor hacmine göre vergi alınıyor, motor hacmi ne kadar yükselirse vergi o kadar büyüyor, bu yetmiyor araçların kullandıkları akaryakıttan misli misli vergi alınıyor hatta gazete sayfalarında dünyanın en pahalı akaryakıtı bu ülkede diye geyik yapılıyor. Hatta devlet eliyle sırf ucuz diye lpg sektörü teşvik ediliyor (oysa başka ülkelerde çevreci diye teşvik ediliyor) Bu da yeterli gelmiyor vatandaşın vergileriyle yapılan yol ve köprülerden her kullanımda ücret alınıyor...

:jedi:

Bir otomobil markası düşünün; kendisine hedef olarak hep en iyiyi koymuş, yıllardır hatta kuruluşundan bu yana hep farklı tasarımlara, sıradışı çizgilere imza atmış, konfor güvenlik prestij için ne gerekiyorsa yapmış, adı telaffuz edildiğinde hep hayranlıkla anılmış, mühendislik harikaları ortaya koymuş bir marka düşünün...

Düşlediğimiz bu marka araç kullanmanın ne demek olduğunu hissettiren 2.0 litrelik ve üstü hacimlerde motorlar üretmiş ve harika tasarımı olan kasaların içerisine yerleştirerek dünya beğenisine sunmuş ve bunu hak ettiğini düşünen dünya halkları daha satışa çıkmadan binlerce sipariş geçmiş, bu ayrıcalığa ulaşmak istemişler...

Ama;

Bizim düşlediğimiz ülkede bu markanın üretmiş olduğu kalburüstü araçların hak ettiği değeri görmesi ve istenilen satış rakamlarına ulaşması bir şekille engellenmiş/engelleniyor...

Siz bu markanın yerinde olsaydınız;

Bu ülke için ekstra yatırımları ve masrafları göze alarak ve geri dönmeyeceğini bilerek ne yapardınız ??

8:)

Satışa sunulmadan binlerce sipariş alan ülkeler ile düşlediğimiz bu ülke arasında nasıl bir tercih yapardınız ??

Lütfen objektif olalım ve ondan sonra bu markaya giydirmeye başlayalım.

;)

Öncelikle bu ülkedeki yöneticiler insanına hak ettiği değeri versin, elin çekik gözlüleri zaten bizleri kucaklamaya hazır.

8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne diyeyim? Göz yaşları içerisinde okudum. Yeminle aday olsan oyum sana...

Aday olmasam da; gönlünün benden yana olduğunu hissediyorum abi.

(çaktırmadan ne adaylığı sorusunu da sorayım bari, içinde kalmasın)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

farketmez, yeter ki sen aday ol...

Aday olmasam da; gönlünün benden yana olduğunu hissediyorum abi.

(çaktırmadan ne adaylığı sorusunu da sorayım bari, içinde kalmasın)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

farketmez, yeter ki sen aday ol...

Evet adayım abi... Kim tutar beni ??

:)

Kazanınca da; kutlamayı tantuni partisi vererek yapar, bazı arkadaşları bu davetten muaf tutarız, intikam da böylece; soğuk yenen yemek olarak masanın bi köşesinde durmuş olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk kasasından beridir benimde hoşuma gitmemiştir, ancak son kasa biraz daha sevimli ve VW'ye biraz daha benzerlik kazandırılmış gibi geldi...

Yine de; Octavia yerine bir kaç model düşük Audi veya Passat tercih ederdim.

superb'i severdim bir aralar ama artık ona da hayranlığım azaldı. kimse skoda'yı gözümde ' karaktersiz kaba ve itici 4tekerli götürgeç' ifadesinden kurtaramaz :nea:  skoda'nın da çok umrunda zaten :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abicim bu Mazda daha neyi bekliyor yaa..skyactiv dediler devrim yaptık dediler, yok formula1 motorlarındaki sıkıştırma dediler ama ortada daha birşey yok..renault 15:1 sıkıştırma yaptı..ne olacak şimdi?

Renault'nun 15:1 sıkıştırma oranı kullandığı atmosferik benzinli bir motoru yok. Burada yalan yanlış bilgiler verip insanları yanlış yönlendirmeyin. Madem topik açıyorsunuz, düzgün bilgiler verin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Renault'nun 15:1 sıkıştırma oranı kullandığı atmosferik benzinli bir motoru yok. Burada yalan yanlış bilgiler verip insanları yanlış yönlendirmeyin. Madem topik açıyorsunuz, düzgün bilgiler verin...

Ben de şaşırdım böyle bişey yazılınca, çıktı da duymadık mı diye şaşırdım. Google'a "high compression ratio" yazdım, otomobille ilgili olan bilgilerde hep Mazda sonuçlarını getirdi. Hatta "renault high compression ratio" diye arattım 4. sonuçtan sonra yine hep Mazda ile ilgili şeyler geldi. Yani arama sonuçlarından böyle bir sıkıştırma oranına sahip Renault motor göremedim. Sizde herhangi bir kaynak var mı, bu motordan bahseden?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok formula1 motorlarındaki sıkıştırma dediler ama ortada daha birşey yok..renault 15:1 sıkıştırma yaptı..ne olacak şimdi?

Ben de şaşırdım böyle bişey yazılınca, çıktı da duymadık mı diye şaşırdım. Google'a "high compression ratio" yazdım, otomobille ilgili olan bilgilerde hep Mazda sonuçlarını getirdi. Hatta "renault high compression ratio" diye arattım 4. sonuçtan sonra yine hep Mazda ile ilgili şeyler geldi. Yani arama sonuçlarından böyle bir sıkıştırma oranına sahip Renault motor göremedim. Sizde herhangi bir kaynak var mı, bu motordan bahseden?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle bir duruma geliyoruz ki; mecburen doğruyu savunmak durumunda kalıyoruz bu seferde birilerinin bayraktarlığını yapıyor yaftası yiyoruz...

Doğru kendi doğruluğunu ispata zorlanmış gibi oluyor bu çok hoş bir şey değil.

8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet Bey, dediğiniz gibi bende google'da acaba yanlış mı biliyoruz diye arama yaptım hatta Renault'un teknik verilerini inceledim ama böyle bir bilgiye hiç rastlamadım. Zaten olsaydı, Renault bunu her yerde lanse ederdi. Bununla birlikte benzinli ve dizel motorların çalışma prensiplerini iyi özümsemiş birisi zaten bu değerlere çok zor çıkılacağını iyi bilir. Dizel motorlar günümüzde 15:1 ile 18:1 arasında sıkıştırma oranıyla çalışıyorlar. Atmosferik ve turbo benzinli motorlar da ise bu rakam çok daha düşük seviyelerde (10 :1 gibi ) Bunun sebebi benzinin dizel yakıta göre çok daha yüksek bir ısıl gücü olmasında kaynaklanıyor. Motorda sıkıştırma oranının yükseltilmesi erken ateşlemeye sebebiyet veriyor. Bu sebepledir ki Mazda'nın 14:1 sıkıştırma oranı ile atmosferik bir benzinli motor yaratması gerçekten devrim niteliğindedir. Kendim de bir otomotiv şirketinde motor soğutma mühendisi olarak çalışıyorum ve bu konu şirket için ciddi ilgi görmüştü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın yarattığı 14:1 sıkıştırma oranı olan motoru bugün dünyanın en yüksek sıkıştırma oranına sahip atmosferik benzinli  motorudur. Bu sayede aynı zaman sorunsuz bir şekilde LPG'ye entegre edilebilir. Japon otomotiv üreticilerinin turbo motorlu araç yapmamaktaki ısrarının da sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

<kısaltıldı>

Türkiye'de benzin fiyatlarının yüksek olması dünyanın en kazık benzin fiyatlı ülkesi olarak değerlendirmemize yol açıyor yanlız  benzin diğer bir çok ülkede de, örneğin Amerika'nın bile ekonomisini referans aldığı Almanya'da da yüksek ve Türkiye'dekine yakın düzeyde. Benzinin litresi Almanya'da 3.85TL. Türkiye'dekine göre daha düşük fakat Almanya'da kaldığım 2004'te benzin istasyonlarında €1 civarı old hatırlıyorum ve Türkiye'de ona yakın 2TL gibi birşeydi, "benzinden o kadar kazık yemiyoruz" diye düşündürtmüştü.

Ancak örneğin Türkiye'de sınırsız ADSL Internet + (zorunlu) sabit telefon 100TL'ye yaklaşırken Almanya'da sınırsız Internet+ telefon sadece €20 , ya da dana etinin kilosu bizde uçarken (mahallemizdeki kasapta kuzu eti 40TL'den aşağı değil) Almanya'da koyun etinin kilosu sadece €5. Bu örneklerde anlatmak istediğim, benzin fiyatlarında yediğimiz kazık, diğer temel ihtiyaç ürünlerine göre daha az düzeyde. "Ülkedeki kazıklar arasında öncelikli sorgulanması gereken başka şeyler var"  diye de yorumlayabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Renault'ta bu tip sıkıştırma oranına sahip, motor seçeneği var ise !!!

Beni kimse vaz geçiremez, Mazda hisselerimi hemen satacağım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verdiğim bilgiler yalan yanlış değil sadece motorları karıştırmışım..Hem yapmışsa yapmış şuanda bana faydası var mı?

Sen benim yaptığım karışıklığa takılma açtığım konunun ana fikrine odaklan..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben gayet açık yazdığımı düşünüyorum..Motorları karıştırdığımı belirttim zaten..Daha neden bu    ayrıntı zorlanıyor anlamış değilim çünkü benim vurgulamak istediğim bambaşka birşeydi..Atmosferik bir motoru 14:1 değilde 24:1 sıkıştırsan ne olacak benim gibi düşünenlere faydası olmadıktan sonra..

Düzeltmeyi gerektirecek karalayıcı bir yanlışlığı kasıtlı yapmadığımı bugüne kadar yazdığım mesajlardan anlamış olmanız gerekirdi..

Siz eğer aksini düşünüyorsanız bu konuyu kilitleyip silebilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki.

oguzhan, her ne kadar teknik bir ifade yanlisligi yapilmis olsa da verilmek istenen mesajin ne oldugu asikar. bu sebepten konunun motor acisindan sundurulmesine gerek yok kardesim.

adam ne demek istedigini ifade etmis ve hakli. teknik konuda yanlis ifadede bulundugunu da yazmis ki cokta onemli degil yani.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hm arkadaşlar sıkıştırma oranı üzerine o kadar derine inmeye gerek yok. Skjaktiv, 15:1 falan hem benzinli, hem konforlu hem de az yakan hem satış fiyatı uygun bir araç BULAMAZSINIZ. Öyle bir araç olsaydı tüm dünya onu alır, dünyada tek marka ve model olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...