Jump to content

Yeni Mazda6 Kemer Country Etkinliği 18 Mayıs 2013

EfeAksoy
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba,

18.05. 2013'de Kemer Country'de yeni Mazda 6 nın tanıtım etkinliği vardı.

Aracı test etme şansım oldu, fotoğraf ve izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Motorun hızlanırken içeriye verdiği ses çok tatlı. Şanzıman gayet iyi özellikle de manuele alıp vites küçültürken. Rahatlık ve konfor olarak gayet iyi düzeyde, tatminkar.  Araç arkadan çift egzoz çıkışıyla sportif görünüm sergiliyor fakat egzoz uçları biraz daha kalın olabilir bence.. Dikiz yada yan aynalardan baktığınızda arkanızdan gelirken ise gerçekten etkileyici, klas, premium bir tasarımı var ve sportif. Daylight farlar şık..i-Eloop ise, aracın hareket halinde motorun ürettiği kinetik enerjiyi, araç durduğunda direkt aracın elektrikle çalışan parçalarına yönlendiriyor [aküye değil doğrudan parçanın kendisine]. Yan aynalarda arkanızda araç varsa sizi şerit değiştireceğiniz zaman uyarıyor. i-Stop, şerit ikaz donanımı da araçta standart. Müzik sistemi oldukça başarılı..

Fakat beklentimin yüksek olduğundan ötürü olabilir, araç beklediğimin altında. Tekrar belirtmek isterim, kötü anlamında söylemiyorum, beklentimin yüksek olmasından olabilir, ama herkes benimle ayni görüşte. Bence fren performansı özellikle bir kademe daha iyi olabilirdi. Kullanılan malzeme tatmin edici, işçilikte keza aynı düzeyde..Orta konsoldaki ekran araç için ufak kalıyor, daha büyük ekran olsa çok daha şık olurdu. Geri vites kamerası ekranda geri vitese aldığınızda devreye giriyor. ''Panaromik tavan lazım bana'' diye resmen bağırıyo araba.. İleride dizel ve sunroof lu donanımları da geleceğini belirttiler.

Satış hedefi olarak tüm yıl boyunca toplamda 100 araç satmayı düşündüklerini, ticari bir beklentileri olmadığını, trafikte farklılık yaratmak amacıyla yollarda görmek istediklerini belirtti Mazda Türkiye yetkilileri.

Araca, Mazda olması sebebiyle 1 puanda gönül puanı vererek 8.5/10 veriyorum. Etkinlikte gayet keyifli geçti sıcağa rağmen. Savaş abi, Yunus abi, Bülent abi ve bir kaç arkadaşımız daha vardı, onlar da görüşlerini ileteceklerdir eminim. Ben kendimce yazdım. Şimdilik aktaracaklarım bunlar.

Daha fazla sözü uzatmadan şimdi sizleri etkinlikten çektiğim fotoğraflar ile baş başa bırakıyorum.

slide22x.jpg

slide23h.jpg

slide24i.jpg

slide26b.jpg

slide27k.jpg

slide28k.jpg

slide1hgw.jpg

slide2ky.jpg

slide3dt.jpg

slide4im.jpg

slide5w.jpg

slide6p.jpg

slide7b.jpg

slide8d.jpg

slide9wi.jpg

slide10xc.jpg

slide11w.jpg

slide12a.jpg

slide13p.jpg

slide14p.jpg

slide15rf.jpg

slide16u.jpg

slide17e.jpg

slide18ol.jpg

slide19a.jpg

slide20h.jpg

slide21o.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ticari bir beklentileri yoksa versinler altımıza 6 ları akşama kadar şehirde turlayalım parada istemeyiz  :)

güzeldi! ticari beklentimiz yok demenk biraz politika gibi yada şaka gibi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ticari beklentimiz yok nedir yahu hayır kurumu mu işletiyor beyefendiler?

Bu arada  o kırmızı nasıl bir renktir yahu, sanki diğer renkler başka bir arabaymış gibi:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güzeldi! ticari beklentimiz yok demenk biraz politika gibi yada şaka gibi :)

Bence "gerçekçi" bir yaklaşım... Şu anda Mazda Türkiye'nin ticari olarak kazançlı olduğunu düşünmüyorum, ancak; uzun vadede bu markanın prestij ve kalite kriterlerinden ödün vermeden iyi bir yerlere geleceğini tahmin ediyorum.

Sade ve güzel bir etkinlik olmuş sanırım, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kırmızı gerçekten çok güzel! Bu kırmızı yüzünden neredeyse CX-5'i almayacaktım.

Ancak Merser'de beyaz ve siyah Mazda 6'yı gözlerimle gördüm. İnan diğer renklerde çok başarılı...

Bu arada Mazda 6 için hedeflerine ben katılıyorum. Bu konuda gerçekten Mazda'nın hiçbir suçu yok.

Bugün Mercedes A,B,C ve hatta CLA serisi ve BMW 1 ve 3 serisi Mazda 6'dan daha ucuza satılıyor. Hakeza Audi benzer modelleri. Ne yapsın Mazda?

Otomobilde vergiyi belirleyen 2 ana unsur vardır global anlamda. 1- aracın fabrika çıkış fiyatı (yani vergiler öncesi fiyatı) 2- çevreye verdiği zarar (yani tüketim miktarı)

Şimdi bu BMW ve Mercedes modellerini vergi öncesi fatura fiyatları daha yüksek. Motorlar 1.6 olduğu halde tüketimleri 2.0 Mazda'dan yüksek, yani çevreyi de daha fazla kirletiyorlar.

Buna rağmen hükümetimiz inatla Mazda 6'ya %80, BMW ve Mercedes modellerine %40 ÖTV uyguluyor. Üstelik daha sonra ÖTV üzerinden de KDV hesaplandığı için aradaki fark yaklaşık bir %8 daha açılıyor vergi oranlarında. Burada Mazda ne yapsın?

Haksız Rekabet kanununu çıkaran Devlet ama ihlal eden de Devlet! Bu resmen serbest ticarette özgür rekabeti engelleyici bir vergilemedir. Eğer bunun tersi durum Avrupa'lı üreticiler için geçerli olsa, şimdi ortalık ayağa kaldırılmıştı. Japon gariban, sesi çımıyor ya!

Ticari beklentimiz yok nedir yahu hayır kurumu mu işletiyor beyefendiler?

Bu arada  o kırmızı nasıl bir renktir yahu, sanki diğer renkler başka bir arabaymış gibi:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca Mazda 6'daki donanımı söküp, bir başka yere nakledelim desen, bir kamyon kiralaman lazım! Bu bahsettiğim premium araçlarda hemen hemen hiçbir şey yok! Örneğin bir premium modele bakın, hani artık almayanı dövdükleri araç! Her mahallede Renault muadil modelinden fazla bulunan araç. Bırakın otomatik frenleme, şeritten ayrılma uyarısı, RVM, deri döşeme, elektrikli koltuk/hafıza, bir müzik sistemi var, evlere şenlik... Adamlar bir AFS koymuşlar, sağa sola döndüren elektrik motorundan tasarruf için, ne tarafa dönseniz o tarafın sis farını yakıyor! Peki sisler açıkken ne oluyor???? Diğer taraftaki sisi söndürüyor!!!!! Bunun adı ne? AFS! Yeminle sisleri açın, direksiyonu kırın, o şekilde ustanız görsün, ampul değiştirmeye kalkar biri yanmış diye...

Çoğu mazda severler de bu ince ayrıntıları bilmediği için doğrudan Mazda'ya giydiriyor... Şartlar eşitlense bak kim ne kadar satıyor??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca Mazda 6'daki donanımı söküp, bir başka yere nakledelim desen, bir kamyon kiralaman lazım! Bu bahsettiğim premium araçlarda hemen hemen hiçbir şey yok! Örneğin bir premium modele bakın, hani artık almayanı dövdükleri araç! Her mahallede Renault muadil modelinden fazla bulunan araç. Bırakın otomatik frenleme, şeritten ayrılma uyarısı, RVM, deri döşeme, elektrikli koltuk/hafıza, bir müzik sistemi var, evlere şenlik... Adamlar bir AFS koymuşlar, sağa sola döndüren elektrik motorundan tasarruf için, ne tarafa dönseniz o tarafın sis farını yakıyor! Peki sisler açıkken ne oluyor???? Diğer taraftaki sisi söndürüyor!!!!! Bunun adı ne? AFS! Yeminle sisleri açın, direksiyonu kırın, o şekilde ustanız görsün, ampul değiştirmeye kalkar biri yanmış diye...

Bunu ilk fark ettiğimde çok şaşırmıştım... Hata var diye düşünmüştüm, ancak hata olmadığını anladığımda ise; böyle bir saçmalık olur mu demiştim... Gerçekten komedi.

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cx-5'e i-eloop koyacaklar mi? 2013&2014 modellerde acaba?

Sent from my iPhone using Tapatalk, sorry for typos.

Sunumda söylediler ekleneceğini

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben istemiyorum arkadaş. Arabanın her tarafına bir şey koymuşlar zaten, çalıştırdıktan sonra 2 saat bunları kapatıyorum. Daha fazla bir şey koymayin, çok olmuş zaten, koy..... böyle işin içine...

Cx-5'e i-eloop koyacaklar mi? 2013&2014 modellerde acaba?

Sent from my iPhone using Tapatalk, sorry for typos.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben istemiyorum arkadaş. Arabanın her tarafına bir şey koymuşlar zaten, çalıştırdıktan sonra 2 saat bunları kapatıyorum. Daha fazla bir şey koymayin, çok olmuş zaten, koy..... böyle işin içine...

nalakasi var dayi i-eloop %10 benzin tasarrufu saglayan iyi bisi.

neyi kapatiyosun ki? en fazla fren zimpirtisini kapatirsin sehir icinde sacmalamasin diye.

olmasi sana bir batch yada macro yazariz otomatik kapatir hepsinihihihi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi öyle diyorsan ver bir tane bakalım....

nalakasi var dayi i-eloop %10 benzin tasarrufu saglayan iyi bisi.

neyi kapatiyosun ki? en fazla fren zimpirtisini kapatirsin sehir icinde sacmalamasin diye.

olmasi sana bir batch yada macro yazariz otomatik kapatir hepsinihihihi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...