Jump to content

2013 Mazda Yaz Bakım Kampanyası 25 Mayıs - 15 Haziran

hezar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, 4 buji, fren balataları değişimi ve bakım işçiliğine 350 TL. ödedim, Hatay Ram Oto´da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 204
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

23

• A-Lee

15

• naziii

22

• domestos

25

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

arkadaslar

fren balataları normalde kac bin km de degisiyor disklerle birlikte

bir de ne kadardır fiyatları yaklasık fikri olan var mı?

55000 kmdde arac

Fren balatalarının değişim aralığı aracı kullanım alışkanlığına göre değişir... Standart değişim aralığı olmaz diye biliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vites küçülterek durdurulan ile pedal kullanarak durdurulan aracın balata bitirme  süreleri farklı olur diye düşünüyorum standart bir periyodu yoktur. kontrol edilir duruma göre değiştirilir kanımca :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vites küçülterek durdurulan ile pedal kullanarak durdurulan aracın balata bitirme  süreleri farklı olur diye düşünüyorum standart bir periyodu yoktur. kontrol edilir duruma göre değiştirilir kanımca :)

Aynen öyle;

Yaşanmış tecrübemi aktarayım...

1-Kırmızı ışık var 300 metre ileride şoför görüyor ve gaza basıyor daha... Sonra da boşa atıp fren pedalına abanıyor...

2-Kırmızı ışık var 300 metrede ayağı gazdan çekerek bir vites küçültmek devir iyice düştükten sonra boşa alıp frene basmak...

1. Seçenek 20 bin km'de balata değiştirirken, 2. Seçenek 80 bin kilometrelere kadar değiştirmediği oldu... Emin olun bunu ben yaşayarak test ettim... Söylediğimde de çoğu kimseyi inandıramamıştım, zaten bu şekilde söyleyince inanılacak rakamlar değil... Ama tecrübeyle sabit.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen öyle;

Yaşanmış tecrübemi aktarayım...

1-Kırmızı ışık var 300 metre ileride şoför görüyor ve gaza basıyor daha... Sonra da boşa atıp fren pedalına abanıyor...

2-Kırmızı ışık var 300 metrede ayağı gazdan çekerek bir vites küçültmek devir iyice düştükten sonra boşa alıp frene basmak...

1. Seçenek 20 bin km'de balata değiştirirken, 2. Seçenek 80 bin kilometrelere kadar değiştirmediği oldu... Emin olun bunu ben yaşayarak test ettim... Söylediğimde de çoğu kimseyi inandıramamıştım, zaten bu şekilde söyleyince inanılacak rakamlar değil... Ama tecrübeyle sabit.

;)

Hem balatadan tasarruf, hem yakıttan tasarruf :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem balatadan tasarruf, hem yakıttan tasarruf :)

O dönemde yakıt tasarrufunun ne kadar olduğunu ölçmek ne aklıma geldi, ne de ihtimal vardı... Ben sadece 1.Seçenek kullanan bi arkadaşın balata değişim kilometresini not almıştım.

20 yıl sonrasında böyle bir foruma tecrübemi aktaracağım aklıma gelseydi, yakıt konusunu da test ederdim mutlaka...

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O dönemde yakıt tasarrufunun ne kadar olduğunu ölçmek ne aklıma geldi, ne de ihtimal vardı... Ben sadece 1.Seçenek kullanan bi arkadaşın balata değişim kilometresini not almıştım.

20 yıl sonrasında böyle bir foruma tecrübemi aktaracağım aklıma gelseydi, yakıt konusunu da test ederdim mutlaka...

:fiuw:

Ben yol bilgisayarının  yalancısıyım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cumartesi günü (01/06/2013) Muğla Bayimiz Gören'den, kampanya dahilinde Mazda (Römer) 9-18 kg Isofix Çocuk koltuğu aldım. %25 indirim ile 665 TL ye geldi. Piyasada bu kotuklar 1000-1200 TL arasında satılıyor, yani bu kampanya çok işe yaradı. Gören'e tekrar teşekkürler ve selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cumartesi günü (01/06/2013) Muğla Bayimiz Gören'den, kampanya dahilinde Mazda (Römer) 9-18 kg Isofix Çocuk koltuğu aldım. %25 indirim ile 665 TL ye geldi. Piyasada bu kotuklar 1000-1200 TL arasında satılıyor, yani bu kampanya çok işe yaradı. Gören'e tekrar teşekkürler ve selamlar.

saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

saygılar...

Okancım geldiğimde yoktun ama bir daha ki sefere inşallah.Yeni Mazda 6 yı da dünya gözüyle görmeyi ümid ettim ama eskisiyle avunduk artık :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış kampanyasında bakım yaptırmıştım ve daha 5000 km olmuş, km veya yıl doldurmadan sizce gerek var mı arkadaşlar tekrar bakım yaptırmaya?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış kampanyasında bakım yaptırmıştım ve daha 5000 km olmuş, km veya yıl doldurmadan sizce gerek var mı arkadaşlar tekrar bakım yaptırmaya?

Bakım aralığın 10 bin km ise neden gerek olsun ki ?

Bence gerek yok, kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

samsundayım mazda 2 me 10 ve 20 binde bakım yaptırdım suan 30 binde ama mazda bayisi kapandı karadenizde baska bayi yok ben nerde bakım yaptırıcam

+ bakım yaptırmak ıcın baska sehırlere mı gıdıcem kım karsılıcak yol masrafımı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

km'si dolan parçalar var ise bunlar için bakım yapılabilir. dolmayan parçalar için gerek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

samsundayım mazda 2 me 10 ve 20 binde bakım yaptırdım suan 30 binde ama mazda bayisi kapandı karadenizde baska bayi yok ben nerde bakım yaptırıcam

+ bakım yaptırmak ıcın baska sehırlere mı gıdıcem kım karsılıcak yol masrafımı ?

Bu durumda tek yol bir servisten parçaları isteyip orada yaptırmak. Tersi durumda bir dolu ek masraf olur..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

polen filitresi 20000 bakımında değişmişti.kılimayı çok nadir kullanıyorum.40000km bakımında değişmesi gerekirmi.kılima çok az kullanılması halinde polen filtresi kirlenirmi?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizimki hiç değişmedi, belki bir kere temizlenmiştir, ama son uzunca yolda bende burun tıkanıklığı olduğu için hissettim değişmesi gerektiğini, araç 30 binde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

polen filitresi 20000 bakımında değişmişti.kılimayı çok nadir kullanıyorum.40000km bakımında değişmesi gerekirmi.kılima çok az kullanılması halinde polen filtresi kirlenirmi?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kirlenebilir. Tozlu , kirli yollardan geçilirse özellikle çok çabuk kirleniyor ama bunu anlamanın tek yolu açıp bakmak. Servis de öyle yapıyor. Açıp bakılabilirse belki hava tutma da faydalı olabilir durumuna göre..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...