Jump to content

Mazda3 için MPS (RX-8) Jantı

naziii
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim guzuya rx8'lerde de kullanılan mps jantları takmayı düşünüyorum.Yaşayabileceğim sıkıntılar nelerdir sizlere danışayım öncelikle.Malum jantlar 18inç.Hatta tam değerleride yazayım.

Jant ölçüleri : 7,5J x 18, Offset 52,5 mm

Önerilen lastik ebatı : 225/40R18

Önerilen lastik ebatındaki taban genişliği 225 fakat 215 kullansam bir sıkıntı yaratır mı ?

Minimum sürtme için ne yapmalı,yay alınmalı mı,alınmalıysa marka ve ölçüsü ne olmalı ? Çok soru sordum affedin artık :D Teşekkür ederim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben senin yerinde olsam bunları takmayı tercih ederdim.

17" alaşım jantlar ve 205/50 lastikler . 90. yıl modelinin jantları.

dsc007751024x768.jpg

Bulabilirmiyiz ki ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

denizlide bir tane lacivert sedanda mps jantı var ama konfor olarak at arabasından farksız olacağını düşünüyorum.önceki arabamda 18inch bbs jant vardı çok kötüydü konfor.zaten 16lık jantla cpc5 lastikle rakiplerine göre hissedilir derecede konfor düşüklüğü var 18 lik değil 17 lik tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

denizlide bir tane lacivert sedanda mps jantı var ama konfor olarak at arabasından farksız olacağını düşünüyorum.önceki arabamda 18inch bbs jant vardı çok kötüydü konfor.zaten 16lık jantla cpc5 lastikle rakiplerine göre hissedilir derecede konfor düşüklüğü var 18 lik değil 17 lik tavsiye ederim.

O lacivert sedanı bulmam lazımm :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 jant 205/50 /17 jantlarıma bugün servis bakımı ile beraber Eibach Prokit 30mm yay taktırdım. jantları 1 ay önce takmıştım ve konfor ciddi oranda azalmıştı,yayların montajıyla beraber konfor namına geriye hiçbirşey kalmadı. Araçtan bu zamana kadar hiç duymadığım sesler gelmeye başladı.Yalnız bu haliyle yol tutuş muazzam arttı. Daha önceden belirlediğim çok tenha olan bir yolda trafiği sıkıntıya sokmadan  yaptığım kısa süreli denemelerde müthiş zevk aldım,kendimi karting yaparmış gibi bir hisse kapıldım.

Sizin almayı düşündüğünüz 18 jant ebatı,olayı keyiften ziyade kabusa dönüştürmeye başlar diye düşünüyorum.Binek bir otomobil olan, süspansiyon ve yürür aksamı buna göre imal edilen Mazda3 gibi bir araç için bence 17'' üzeri sizi üzebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

janta ne kadar istediler ?

Hazır indirim var şu aralar o yüzden düşünüyorum,okan abiyi aramadım henüz fakat 400küsur du indirim hariç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nazii abi daha gençsin 19 tak konfor falan dert etme at arabası olmuyor serviste satılan eibachlarla denedim biliyorum gençken tak sonra 17 ye dönersin en temizi bu :D :D suanki coiloverlar en basık haldeyken benim arabam at arabası oluyor. Biraz yükselttim mi yaylı gibi yumuşacık dolaşıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok hocam ne haddime  :) Ben öyle yapmayı düşünüyorum şahsen gençken rahatsız eden herşeyi yapiyim ki ilerde bunu da yapsaymışım demiyim diye. Airride olayını gerçekleştirmekte bu yönde bir davranış benim için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok hocam ne haddime  :) Ben öyle yapmayı düşünüyorum şahsen gençken rahatsız eden herşeyi yapiyim ki ilerde bunu da yapsaymışım demiyim diye. Airride olayını gerçekleştirmekte bu yönde bir davranış benim için :)

Biraz daha ucuz bir uygulama olsa müthiş  bir uygulama airride  aslında.Maddi  imkanım olsa yaptırırım bende.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir aksilik olmazsa eğer önümüzdeki hafta içi siparişi vermeyi düşünüyorum.Yaylar biraz bekleyecek ama masraf bi hayli olacak jant ve lastik derken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir aksilik olmazsa eğer önümüzdeki hafta içi siparişi vermeyi düşünüyorum.Yaylar biraz bekleyecek ama masraf bi hayli olacak jant ve lastik derken.

hangisini alcaksınız ? mps için ne kadar istediler ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Merhaba arkadaşlar.Üstündeki jantlar 18  lastik ebatı (215/45R18)93W Michelin pilot exalto 8) kesinlikle yakıtı etkilemiyor tam tersi performans biraz daha artıyor :) Sizlerde 18 düşünüyorsanız lastik ebatınız 215/45R18 olsun. Ama 225/40R18 takarım diyorsanız lastikler dışarı cıkıyor çamurluktan çirkin görünüm oluyor(bence) :666:  Bana soracak olursanız çok memnunum.Araç daha kaslı ve heybetli bi görünüme bürünüyor.Yani kısaca artıları daha çok :egy: DipNot: 17jant ile 18 arasında 1cm bile yok denecek kadar fark var.Ama lastik konusunda fiyatlar 17ye göre biraz daha külfetli  :tey::kafa:

post-7092-141695294519_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...