Jump to content

Mazda 626 Debriyaj Seti Değişimi

ramon85
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dün yetkili serviste aracımın debriyaj setini değiştirdim.Kampanya olduğu için piyasayla aynı fiyata geldi. Herşey dahil 675 lira tuttu. Usta üzerinden çıkan setin daha önce hiç değişmemiş olduğunu söyledi fabrikada takılan setmiş ama bana pek mantıklı gelmedi çünkü araç 250 bin kmde. Bu kadar süre gitmiş olamaz heralde? Debriyaj pedalı pamık gibi oldu :) Önceden 5. viteste 100 km hızla giderken devir 3100 dü şimdi ise 2750. İnşallah yakıt tüketimi azalır. Baskı balatanın dışında buji ve buji kablolarını (315 tl) ön fren diski ve ön arka fren balatalarınıda (410 tl ) değiştirdim. Toplamda 1400 tl bayıldım geldim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 51
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ekremsenturk

5

• domestos

4

• ramon85

7

• Cendel

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Teşekkür ederim. O kadar para verdikten sonra pek gülecek hali kalmıyo insanın ama olsun benim guzum herşeyin en iyisini hakediyor :):D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün yetkili serviste aracımın debriyaj setini değiştirdim.Kampanya olduğu için piyasayla aynı fiyata geldi. Herşey dahil 675 lira tuttu. Usta üzerinden çıkan setin daha önce hiç değişmemiş olduğunu söyledi fabrikada takılan setmiş ama bana pek mantıklı gelmedi çünkü araç 250 bin kmde. Bu kadar süre gitmiş olamaz heralde? Debriyaj pedalı pamık gibi oldu :) Önceden 5. viteste 100 km hızla giderken devir 3100 dü şimdi ise 2750. İnşallah yakıt tüketimi azalır. Baskı balatanın dışında buji ve buji kablolarını (315 tl) ön fren diski ve ön arka fren balatalarınıda (410 tl ) değiştirdim. Toplamda 1400 tl bayıldım geldim :)

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmak nasip olsun canım kardeşim... Daha uygun fiyatlı özel servis var; Gülünce Otomotiv... Ama Yetkili Servis'in yerini tutmaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ömer hayırlı uğurlu olsun yeni parçaların. Maşallah araba fiyatının %10 luk kısmı kadar para ödemişsin.

Bu arada takılan balata seti exedy marka mıydı ? bujilerin normal mi takıldı iridium mu ? ayrıntılı fatura varsa resmini koyar mısın bizim için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim ismail abi. Evet baskı balata exedy marka bujiler iridium değil double platinium denso PKJ16CR8. Buji kablosuda yazaki marka. Parça resimleri ve fatura ;

DXGLv6.jpg

MYRzQa.jpg

BXGVNG.jpg

nPyvyR.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) sağol abi. Ya bu resim yükleme işini öğrettiğin iyi oldu resimleri senin gösterdiğin gibi yükledim bizim resimleride yüklücektim şimdi ama telefonun şarjı bitmek üzere hala otobüsteyim ben sen çoktan vardın eve heralde :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Ömer vardım ben, yapıştırdım geldim araba sinek leşli araba haline geldi  :2funny: Sağ salim var da resimleri halledersin sorun yok  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Ömer vardım ben, yapıştırdım geldim araba sinek leşli araba haline geldi  :2funny: Sağ salim var da resimleri halledersin sorun yok  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni parçalarınız hayırlı olsun güle güle kullanın bende değiştirmeyi planlıyorum debriyaj setimi,bu yüzden pedalın pammuk gibi olması içime buzz  gibi bir su serpti :):D arızasız günlerde kullanın  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ömer debriyaj diski ve buji fiyatları gayet iyiymiş. piyasadan denso ve exedy daha ucuza alınamazdı. tekrar hayırlı olsun.

Bu arada yeni bujilerden sonra arabanın çekişinde motorun sesinde bir değişim oldu mu ? tırnak aralığı nedir biliyor musun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim süleyman evet mazda kutusunda hepsi eğer değiştireceksen şimdi tam zamanı şiddetle tavsiye ederim işte kutusu :)

8nLkAd.jpg

vzNmqD.jpg

XW3yZj.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ömer debriyaj diski ve buji fiyatları gayet iyiymiş. piyasadan denso ve exedy daha ucuza alınamazdı. tekrar hayırlı olsun.

Bu arada yeni bujilerden sonra arabanın çekişinde motorun sesinde bir değişim oldu mu ? tırnak aralığı nedir biliyor musun.

Aynen abi o bujiler piyasada 150 lira civarında ben servisten 100 liraya aldım :) Tırnak aralığı 0.8 mm. Çekişinde azda olsa bir artma oldu tabi ama çokta abartı bir değişiklik yok ben o kadar parayı verince dedim şimdi uçar bu ama öyle olmadı tabi :) Yakıt sarfiyatını azaltacağına eminim ama benim için en önemliside o zaten :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler candel fotoğraflar için,

chek-up yaptılarmı? başka değişmesi gereken  birşeyler buldularmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler candel fotoğraflar için,

chek-up yaptılarmı? başka değişmesi gereken  birşeyler buldularmı?

Evet check-up yapıldı tamir öncesi  ve sonrası test sürüşü yapıldı sadece ön amortisörlerin durumunun orta seviyede olduğu söylendi onun dışında başka bir sorun yokmuş çok şükür. İşte servise gitmenin bir güzel tarafıda bu oluyor gereksiz yere parça değişimi yapma durumu pek olmuyor. Zaten ordaki usta maaşla çalışan biri onun cebine giren çıkan yok ama tanımadığın herhangi bir tamirciye gitsen adam sırf para kazanmak için sağlam yada daha çok uzun süre gidebilecek bir parçayı bile değiştirebiliyor maalesef...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim ismail abi. Evet baskı balata exedy marka bujiler iridium değil double platinium denso PKJ16CR8. Buji kablosuda yazaki marka. Parça resimleri ve fatura ;

DXGLv6.jpg

MYRzQa.jpg

BXGVNG.jpg

nPyvyR.jpg

Bujileri nerden aldınız? bunlar piyasada 145 TL ben 6 ay önce değiştirdim. Ayrıca bunlar bu modellerin orijinal bujileri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kocaeli mazda haldızlardan aldım evet servistede o fiyat zaten ama şu anda % 30 indirim olduğu için 100 liraya geldi fiyatı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...