Jump to content

Kasko Yardım

Superas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Pardon arkadaşlar bir açıklamayı unutmuşum Güven sigorta tarım kredi kooperatifiyle anlaşmalı bende tarım kredi kooperatifine üye oldum.kendi üyelerine %50 indirim yapıyorlar.4 yıldır %50 indirimli yaptırıyorum.(Çokmu açık gözüm ne)

Mücahit Abi, tarım kredi kooperatifine nasıl üye olabilirim? :)

Ciddi soruyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 71
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Superas

12

• Selman

9

• Mücahit

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest uyumsuzelement

Ciddi soruyorum.

ekip bicecek bi toprak 2x2 m yeterli bu topragıekmek için traktör  guzuyu traktör diye gösterirsin sanırım yeterli olur özhan bunlar :tey:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ciddi soruyorum.

üzerine kayıtlı 1 dönümde olsa olur tarla,arazi varsa olabilirsin digerleri formalitedir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugünkü Radikal'den bir haber...

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=211107

Kırmızı otomobili olana pahalı kasko

İSTANBUL - Türk sigorta şirketleri dünyada araç sigortasında (kasko) yaygın kullanılan müşteri bazlı fiyatlamaya geçmek için hazırlığa başladı. Müşterilerin bireysel özelliklerine göre fiyatlandırma yapamak amacıyla sigorta şirketleri kasko yaptıranların eğitimi, yaşı, mesleği çocuklu mu gibi birçok bilgisini topluyor.

Sektörde bazı şirketlerin hazırlığı bulunduğunu söyleyen TEB Sigorta Genel Müdürü Ertuğrul Bul, TEB Sigorta olarak 2007 sonunda veri tabanının tamamlanmasının planlandığını vurguladı. Türkiye'de sağlıklı veri tabanı oluşmasının zaman alabileceği uyarısında bulunan Bul bu nedenle öncelikle dünyadaki kriteleri kullanıp müşteri bazlı fiyatlama yapılacağını söyledi.

Dünyada kasko sigortası yaptıranların ödeyeceği primin hesaplanmasında kullanılan ve 2008'de Türkiye'de de uygulanması beklenen risk kriterlerinden bazıları ise şöyle:

Kırmızı sevenler yandı: Genelde agresif otomobil kullananlar kırmızı renkli otomobil tercihleri yüzünden yüksek kasko primi ödemek zorunda kalacak.

Spor oto hız demek: Spor arabaları hızlı araba kullanan gençler tercih ediyor. İstatistiklere göre aşırı hıza uygun arabalarda kaza riski dolayısıyla kasko primleri de yüksek oluyor.

Lüks otoya düşük prim: Lüks segment araçlar daha az kaza yapıyor. Genelde şöförlü makam aracı olan bu araçların sahiplerinin orta yaşı aşması da risk azaltıyor.

Çocuk hızı düşürüyor: Bir kişinin evli olup olmaması onun otomobil kullanma eğilimini değiştirmiyor. Ancak istatistikler çocuk sahibi olanların sorumlulukları arttığı için aşırı hızdan kaçındığını ortaya koyuyor.

En hızlı şoförler 19-35 yaş arasında: Söz konusu bu yaş arasında kişilerin otomobil kullanırken, aşırı hızlı, dikkatsizliğe bağlı kaza yapma riskleri daha yüksek oluyor. 40 yaş üstünde ise bu risk önemli ölçüde azalıyor.

Bayanlar daha dikkatli: Erkek şöförlere göre bayanların daha dikkatli olması kaza riskini ve primi düşürüyor.

Üniversite mezunu olmak önemli: Eğitim düzeyi de kaza riski üzerinde belirleyici. Eğitim düzeyi yükseldikçe kaza oranı azalıyor. Ancak Türkiye'de üniversite öğrencileri ve genç mezunlar bu istatistikleri bozuyor.

Markanı söyle riskini söyleyeyim: Sigortacılar marka adı vermemesine karşın bazı markaların ve özellikle bazı markalara ait modellerin sigorta primi daha yüksek olacak.

Büyük şehirler yüksek prim ödeyecek: Halen Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki illerde hem trafik sigortası, hem de kasko daha düşük fiyatlı. Bu kriter yine korunacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...

Bayanlar daha dikkatli: Erkek şöförlere göre bayanların daha dikkatli olması kaza riskini ve primi düşürüyor.

...

Dışarıdan direkt ithal uygulama getirirlerse olacağı bu, gerçi hanım üyelerimiz kızacaklar ama ortalamaya vurulduğunda hanımların daha çok kaza yaptığını düşünüyorum, toplam kaza sayıları az bile olsa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kimse kızmasın.Etrafımda bayan olunca uzak durmaya çalışıyorum.Zaten yaptığım ciddi tek kazayıda bayanla yaptım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Spor oto hız demek: Spor arabaları hızlı araba kullanan gençler tercih ediyor. İstatistiklere göre aşırı hıza uygun arabalarda kaza riski dolayısıyla kasko primleri de yüksek oluyor

spor oto?

bildiğiniz gibi 1996 model bir cup civic de 2 kapılı olabiliyor.2007 model ferrari de...

ve bu iki arabada aynı derecede spor araba kabul edilebiliniyor. ve mesela aıg sigorta 2 kapılı hiçbir arabay kasko yapmıyor , bircok şirkette cup arcayuksek fiyat veriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya aslında uygulama doğal sigortacılık için, sonuçta ne kadar riskin varsa o kadar yüksek prim ödeyeceğin sigortacılığın ilk kuralı ama işte senin de söylediğin gibi kriterler saçma. Kırmızı spor araba kadar, hatta belki daha fazla siyah spor araba var, ama aynı zamanda siyah makam arabası olduğu için sokamamışlar yüksek prime. Benim araba mavi, 4 kapı, 1600 motor ama yay, kaş, egzos filan var ki bunlar primi direkt artıran şeyler, e ama biz toplu olarak yapıyoruz, benim araba da 2005 Mazda3 Sport Dynamic diye geçip arada kaynıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...