Jump to content

2012 ve 2014 Mazda6 Ön Yan Burundan Çarpma Testi

gomodoejderi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bunlar amerikan testleri.. bugün yeni parti araçlar euroncape girdi captur vs. mazda6  çıkalı  3 veya 2 kere euroncap testi oldu mazda6 hiçbirine girmedi.. mazda yine cimri düşünüp nasılsa skyactiv cx5i soktuk kanıtladık bunu sokmamıza gerek yok gibi bir düşünce içinde değildir umarım  >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet euroncap sönük kalır bunun yanında ama yine de girmesi lazım diye düşünüyorum sonuçta avrupaya büyük umutlarla gönderiyor bu arabayı mazda. çoğu insan euroncap notuna çok önem veriyor ve bu amerikan kaza testlerini bilmiyor bile..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 Mazda6 da yan hava yastığı açılmıyor fark ettiniz mi ? Bunda 2012 Mazda6'nın bloğa çakılmak yerine sıyırarak devam etmesinin bir etkisi olabilr mi yoksa bir problem mi bu ?

Ek olarak kafa da ön hava yastığını ıskalıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 Mazda6 da yan hava yastığı açılmıyor fark ettiniz mi ? Bunda 2012 Mazda6'nın bloğa çakılmak yerine sıyırarak devam etmesinin bir etkisi olabilr mi yoksa bir problem mi bu ?

Ek olarak kafa da ön hava yastığını ıskalıyor..

Bence bir sorun gibi duruyor aynı testtin accord olanını izledim çok daha güvenli gözüküyordu manken hava yastığı hariç bir yere temas etmiyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman benim CX-5'in IIHS test sonuçlarını nasıl değerlendirebiliriz hocam?

Soru 1) Sizce ben 64 km/h bir hızla karşıdaki aracı son anda farkedip, klasik sürücü refleksi ile ondan kaçmak için sağa doğru direksiyon kırsam ve aracımın planlı deformasyon bölgesini By-Pass edecek şekilde ön köşeden darbe alsam, CX-5 beni burnum bile kanamadan korur mu?

Soru 2) 75 km/h ile aynı duruma uğrasam????

Soru 3) Ya da bir Biskrem versem?

euroncap iihs nin testlerinin yanında oyun kalır. itibar edilmesi ve gerçek koşulları en iyi yansıtan testlerdir bunlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamen duygusal! Sıyırması, kafayı sıyırmaman içindir!

Şimdi bu açıdan bakılınca 2012 ve 2013 hemen hemen aynı emniyet seviyesinde görülüyor değil mi?

Abi, 2012 Mazda6'nın testinde Volvo daki gibi bir sıyırma var. Volvo'daki sebebe benzer bir sebepten mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soru 1) Sizce ben 64 km/h bir hızla karşıdaki aracı son anda farkedip, klasik sürücü refleksi ile ondan kaçmak için sağa doğru direksiyon kırsam ve aracımın planlı deformasyon bölgesini By-Pass edecek şekilde ön köşeden darbe alsam, CX-5 beni burnum bile kanamadan korur mu?

Cevap 1:) Abi karşıdaki araçta seni görüp direksiyon kıracağı için çarpışma falan olmaz, bu testlerin de bi luzümü yok aslında ya neyse  :D

Cevap 2:) Olurda karşıdaki kaçmazsa burnun kanayabilir  ;D

Cevap 3:) Yeriz  8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1) Abi sen standart dışı sürücüsün , kafalama dalarsın önüne çıkan araca... (Cx-5lere kafa tutmayın arkadaşlar :) )

2) 75 ile de güzel bodoslama dalanlar var abi ( Kamikaze Dayı )

3) Biskremle karşıdakini kandırıp çarpışmadan caydırabilirsin tabiki  ( Söyleyelimde aynaya CD yerine Biskrem taksın vatandaş)

Yinede araçlarımız sağlam diye güvenmeyelim önemli olan çarpışmamayı başarmak ...

-Ama çarpışmaz isek Mustafa Abi şasi onarım ekipmanlarını  kime satacak ? 

Abi en iyisi siz yavaş yavaş çarpışma önleme sistemlerinin satışına başlayıverin :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz çarpışmayın da, ben midye dolma satayım Eminönü'nde!

Çarpışmamayı başarmamanın adı aktif güvenlik! Aktif güvenliğin göbek adı da Mazda!

1) Abi sen standart dışı sürücüsün , kafalama dalarsın önüne çıkan araca... (Cx-5lere kafa tutmayın arkadaşlar :) )

2) 75 ile de güzel bodoslama dalanlar var abi ( Kamikaze Dayı )

3) Biskremle karşıdakini kandırıp çarpışmadan caydırabilirsin tabiki  ( Söyleyelimde aynaya CD yerine Biskrem taksın vatandaş)

Yinede araçlarımız sağlam diye güvenmeyelim önemli olan çarpışmamayı başarmak ...

-Ama çarpışmaz isek Mustafa Abi şasi onarım ekipmanlarını  kime satacak ? 

Abi en iyisi siz yavaş yavaş çarpışma önleme sistemlerinin satışına başlayıverin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün yaptığım topantıda en az 10 kere Mpa dedim! Bu 11 olacak; Mpa farkı, biraz da Skyactiv yük transfer planlaması.

2012 2013 karşılaştırmasını bilmem ama 2012 2014 aynı görünmüyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana bir şey olmaz, artık 22.00'den sonra alkol satılmıyor, kaza olmayacak bundan sonra... Al sana Mazda'nın bile düşünemediği bir aktif güvenlik özelliği...

Cevap 1:) Abi karşıdaki araçta seni görüp direksiyon kıracağı için çarpışma falan olmaz, bu testlerin de bi luzümü yok aslında ya neyse  :D

Cevap 2:) Olurda karşıdaki kaçmazsa burnun kanayabilir  ;D

Cevap 3:) Yeriz  8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özkan süper bir fikir geldi aklıma bu sabah tuvaletteyken! Hazır zaten s...dum, bir fazlasından memlekete zarar gelmez dedim. Nasılsa herkes s...yor memlekette.

Eğer alkol yasaklandıysa sıkı durun arkadaşlar fikrimi söylüyorum;

Kırmızı ışıkta geçmek yasaklansın!

Evet abi ben artık 10'a kadar mesaiye kalıp öyle gidiyorum eve daha güvenli yollar diye  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada 10'a kadar mesaiye kaldığında yollar daha güvenli olabilir ama eve girmek ne kadar güvenli oluyor o saatte????

Evet abi ben artık 10'a kadar mesaiye kalıp öyle gidiyorum eve daha güvenli yollar diye  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özkan süper bir fikir geldi aklıma bu sabah tuvaletteyken! Hazır zaten s...dum, bir fazlasından memlekete zarar gelmez dedim. Nasılsa herkes s...yor memlekette.

Eğer alkol yasaklandıysa sıkı durun arkadaşlar fikrimi söylüyorum;

Kırmızı ışıkta geçmek yasaklansın!

Alkolün yasaklandığı yok ki abi... Satış saatleri düzenlendi sadece... Alkolü ağzına içemeyenlerle uğraşan birisi olarak bu düzenlemeyi yeterli görmesemde destekliyorum...

Boynuz esprisinde olduğu gibi lafı d.tünden anlayanlar olabilir, bu yüzden alkolü ağzına içebilenlere sözün yok diye vurgulamak istiyorum...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...