Jump to content

Bir Ses Var?

alptug
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Slm..

Her sabah marşa bastığımda motor sesisni dinlerim.Bu sabah bir ses vardı..Kaputu açtım V kayışının döndüğü bilye tık tık bir yere vuruyor gibiydi 3-5 km gittim geldim ses azaldı..Sorun sanırım o kasnak ya da bilye mi neyse onda sanırım..

Teşhisim doğru mu?

Pahalı parça mıdır?

Tavsiye veya görüş var mı?

Tesekkurler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O tarzda ses bende de var ama normal bir ses, araç çalıştığında bir veya iki saniye tıkırtı oluyor ve geçiyor, ama sen bu sesin geçmediğini, azaldığını yazmışsın...

Masraflı bir şeyin olacağını sanmıyorum. Eğer sorun direksiyon pompasından olsa bile, içindeki bıçakların değişme maliyeti geçen yıl için 80-100 TL diye duymuştum.

Geçmiş olsun, kolaylıklar... Gelişmelerden haberdar etmeyi unutma.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç 6 aydır bende her sabah ve akşam düzenli olarak motor sesini dinlerim..bu tıkırtı hiç yoktu..bugün evdeyim yarın iş vs. aracı kullanıcam ve tekrar yaparsa bi ustaya göstericem durumu da haberdar ederim.tesekkurler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sabah ustaya gitmeden ses devam ediyordu biraz aracı kullandım gazza yüklendim bi ses geldi kaputu açtım baktım V kayışı koptu. Klima ve direksiyon pompasına bağlı olduğu için yürürde sıkıntı yapmadı ama sanayiiye gidene kadar direksiyon hayli terletti :D rutin bakım zamanım da gelmişti tam da..Ayrıca ustam motor sesinden şüphelendi manifoltu söktü alt ve üst contaların yanmış olduğunu gösterdi yeni contaları aldık manifoltu taşladık ayrıca manifoltun egzosla bağlantı yaptığı (flanş mı ne)yere de ufak bir kaynak,son olarak aküm artık iyice bittiydi onu da aldık..araba Maşallah süper oldu.Ustama buradan teşekürler...

Yaptığım masraflar

Yağ filtresi+polen filtresi+hava filtresi (SPD marka hepsi)    40tl

Castro 10/40 yağ                                                                65tl

V kayış                                                                                  20tl

Contalar+kaynak                                                                  20tl

Varta 60 amper (orj. nin aynısı)                                          210tl

İşçilik                                                                                    50tl

TOPLAM                                                                              405TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...