Jump to content

Katalizatör Problemi

canbey81
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Bugün katalizatör probleminden dolayı muayeneden geçemedim...egzostun ortasında katalizatör adında zararlı gazları daha fazla kesen bir parça olması gerektiğini ancak benimkinde olmadığını söylediler..yeni model araçlarda olduğunu ve 600 900 arası fiyatlarda değ-iştiğini biliyorum bu parçanın..97 model araçta niye bulunsun ki?? Ne yapabileceğim konusunda bana yol gösterecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum..saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Performans artışı sağlasın diye söktürüyorlar o parçayı bazıları, hem yakıt daha fazla yakıyor o zaman hemde muayneden kesinlikle geçemiyorsunuz.

Çokta pahalı bir parça üstelik, bazı sahtekar egzozcular sırf o parçayı sizden almak için bile performans artışı olur filan sökelim istersen diye yemleyebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ben ufak bir susturucu taktım yerine.muayenedede sıkıntı yaratmadan geçti.malum sizin tavrınız aracınızın mekanik durumundan ötürü intibası ve muayene teknisyeninin insiyatif üçlüsüyle direkt alakalı

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

93 model 626 da bile var 97 de de olması normal.

Katalizörün faydası motor tez ısınır zararlı gazların salınımını azaltır emisyonu düşürür yakıt tasarrufu sağlar.

Ama sökülürse araç rahat bir nefes alır hızlı devirlenir çabuk toplar yakıt ve emisyon değerleri artar araca göre en az 5 hp güçlenir muayeneden geçmez o2 sensör hatası verir 3-4 pulla sensör yukarı alınır o2 sensör kandırılır ama gerçek bir arıza durumunda da Allah muhafaza uyarı vermezse motoru kucaklayabilirsiniz.

Yani kardan çok zararı var illa ki giden araç istiyorsanız olası motor masrafını üstüne koyup büyük motorlu araç alıp doya doya binersiniz. Muayeneye geçen arkadaşla gittik onun da katalizörü söktürmüşler vaktiyle haberi yoktu muayeneyi yapan eleman tanıdıktı benim aracı okuyup benim değerleri arkadaşa yazdı geçti. Ama siz araç katalizörsüz derseniz makul ölçülerde emisyon değerleri çıkar geçersiniz.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Performans artışı sağlasın diye söktürüyorlar o parçayı bazıları, hem yakıt daha fazla yakıyor o zaman hemde muayneden kesinlikle geçemiyorsunuz.

Çokta pahalı bir parça üstelik, bazı sahtekar egzozcular sırf o parçayı sizden almak için bile performans artışı olur filan sökelim istersen diye yemleyebiliyor.

benden önceki sahibi söktürmüş. benim yakıt 30 krş (şimdiki hali hariç). muyeneden de geçtim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

benden önceki sahibi söktürmüş. benim yakıt 30 krş (şimdiki hali hariç). muyeneden de geçtim :)

Başka bi araç vardı bende, altı rampalarda sürtüyor diye söktürmüştüm, muayneden geçememiştim onun yüzünden  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...