Jump to content

Cam çıtaları dökülüyor

Bagator
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 5 ay sonra ...

Dolu yağışından dolayı aynı sorun bende de oldu. Küçücük bişey ama mide bulandırıyor. üstteki kısmı falçata ile kesmek benim de aklıma gelmişti. Fakat içeriye giren su ve toz miktarı artacağından cesaret edemedim. Aşağıdaki gibi cam çıtası nikelajı diye bişey buldum. Çok da anlamam ama bu sanırım parlak metalik renkli birşey. Eğer parlak krom gibiyse almak istemiyorum. Bilgisi olan arkadaş var mı?

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/mazda-3-hb-2003-2009-cam-citasi-nikelaji-4prc-122976390#product-information

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

2009 mazda 2 aracımda aynı problem oluştu, dolu sonrası dikkatimi çekti, öncesinde var mıydı bilmiyorum ama olsa dikkatimi çekerdi sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...
  • 9 ay sonra ...
    Aynısı oldu benim arabamda, kırılan yerleri enlemesine maket bıçağıyla keserek düzleştirdim oldu bitti.

aynı sorundan muzdarip biri olarak yarın sabahı iple çekiyorum. Ben de gözü karartıp maket bıçağı ile keseceğim;) Beceremezsek şimdikinden daha da kötü olamaz heralde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, ruzgar2k8 :

aynı sorundan muzdarip biri olarak yarın sabahı iple çekiyorum. Ben de gözü karartıp maket bıçağı ile keseceğim;) Beceremezsek şimdikinden daha da kötü olamaz heralde.

Ben değişmiştim, çok para değildi diye hatırlıyorum. Bahar kampanyasını bekleyebilirsin %25 ucuz olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben değişmiştim, çok para değildi diye hatırlıyorum. Bahar kampanyasını bekleyebilirsin %25 ucuz olur.

Bir deneyeyim, baktık olmadı paraya kıyacaz artık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hala öle kullanıyorum hiç bir sorun olmadı gittiği yere kadar gitsin , görüntü olarakta hiç fark edilmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

herkese merhaba. ben internette araştırdım ama hep krom nikelaj falan diyor. benim aracım füme. herkeste olduğu gibi bende de çıtalarda kırılmalar mevcut. acaba bu krom kaplama olanlardan taksam çok mu sırıtır yoksa plastik çıta aramaya devam mı edeyim dersiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.03.2017 at 21:30, Mutlu Tekir :

Kırılan yerlerin alt hizasından falçata ile düzgünce kesin. Yenisine gerek kalmayacaktır.

Aynen katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Selamlar,

Haliyle bu cam çıtası kırılmaları bende de var. Falçatayla kesen arkadaşlar, kesilmiş hallerinin resimlerini atabilirler mi rica etsem? Nasıl göründüğünü merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, ezengin :

Selamlar,

Haliyle bu cam çıtası kırılmaları bende de var. Falçatayla kesen arkadaşlar, kesilmiş hallerinin resimlerini atabilirler mi rica etsem? Nasıl göründüğünü merak ediyorum.

Düzgün keserseniz görüntüde sıkıntı olmuyor. Asıl böyle dökülmüş gibi durması daha kötü bir görüntü oluşturuyor.

İsteyen arkadaşlar aliexpressdeki bu ürünü alabilirler.

https://tr.aliexpress.com/item/4meter-Car-Door-Window-Seal/32483759978.html?spm=2114.13010608.0.0.E6i2Ld

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Q2MQBv.jpg

X64dk0.jpg

b6byDG.jpg

aracı basınçlı su ile yıkadıktan sonra oldu bu. ilk başta anlamadım. birisi yaptı diye düşünüdüm. çünkü gece döküldü sanırım. hemen dökülmedi parçalar. hatta karakola gidip arabanın olduğu yeri gören site güvenlk kamerası görüntüleri için karakoldan yazı çıkartırıp site kamera görüntülerini aldım. sonradan akşam araştırırken başkalarında olduğunu görünce dumur oldum.

Böyle bir şey nasıl olabilir anlamadım. İlk defa karşıma çıkıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onlardan benim sağ kapıda bir tane var. Herhangi birşey yapmadım cunku çok dikkat cekmiyor. Onların olma sebebi Mazda'nın o çıtaları güzel görünümlü yapmak için sert plastik kullanması, uçlara doğru kırılgan olması. Aracı yıkarken sert şeylerle dokunmamak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim mazda 2'de de bolca oluşmuştu. tek sebebi güneşte zamanla yıprandıktan sonra basınçlı suyla yıkanması. @Revivo73 hocanın da dediği gibi sert olması kırılmasının tek nedeni. değiştitmekten gayrı yapabileceğiniz bir şey yok. orjinali hatırladığım kadarı ile pahalı idi. yan sanayisini bulmak zor olabilir. yine de servise bir sorun..

10 saat önce, tansu87 :

aracı basınçlı su ile yıkadıktan sonra oldu bu

tek sebebi o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 minutes ago, Katil Balina said:

Bende basınca dayanıklı hortum ve ucunda Gardena marka aparat var, basınçlı - sprey modu ayarlanabiliyor.basınçlı su  sadece  çamurluk içinde kullanıyorum. Geriye kalan heryerde basıncı düşürüp spreyi arttırırım.

Çoğu kişi aracı yıkarken cam cıtaları arasında toz toprak çıksın diye basınçlı su kullanıyor olabilir,  çıtaya dik olarak basınçlı su gelirse  çıta uçlarından kırılabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...