Jump to content

Cam çıtaları dökülüyor

Bagator
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mühendislik önce dayanım sonra görseli gerektirir. Mazda güzel görünsün diye bu zafiyeti vermemesi lazım aslında. Diğer araçlarımı nasıl yıkıyorsam bunu da öyle yıkadım. Özellikle cam çıtalarına tutmadım. Önce tavan, sonra kapılardan aşağıya tarayarak indirdim tabancayı. Herkes gibi yani. Diğer araçlarımda olmamıştı hatta 10-15 yıllık arabalarım vardı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 minute ago, tansu87 said:

Mühendislik önce dayanım sonra görseli gerektirir. Mazda güzel görünsün diye bu zafiyeti vermemesi lazım aslında. Diğer araçlarımı nasıl yıkıyorsam bunu da öyle yıkadım. Özellikle cam çıtalarına tutmadım. Önce tavan, sonra kapılardan aşağıya tarayarak indirdim tabancayı. Herkes gibi yani. Diğer araçlarımda olmamıştı hatta 10-15 yıllık arabalarım vardı. 

Orası öyle de cam çıtaları estetik görünmek de zorunda ama. Benim araç RX-8. Cam cıtaları yumuşak plastik olsa mat olacak, o bölge bu kadar estetik görünmeyecekti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 dakika önce, Revivo73 :

Orası öyle de cam çıtaları estetik görünmek de zorunda ama. Benim araç RX-8. Cam cıtaları yumuşak plastik olsa mat olacak, o bölge bu kadar estetik görünmeyecekti.

Astralara bakıyorum. Full versiyonlarında cam çıtaları krom. Hatta sadece alt çıta değil. Ön arka kapı, komple bütün şekilde çevçeve krom çıta yapmışlar. Görsellik de böyle olur. Siyah parlak plastik ne kadar görsel olabilir ki. Şahsen üretim hatası olduğunu düşünüyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel gözüküyor. Orijinalliği çok bozmama taraftarıyım. Bi bakacam. Artık ya krom görünüm ya da serviste yeniletme. Ama bu üretim hatasını mail attım. Dönüş bekliyorum mazda’dan. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@tansu87 krom çıta orjinalliği bozan birşey sayılmaz cunku orjinalini çıkarıp yerine bunu takıyorsun.

Cıtalardaki bu sorun üretim hatası sayılmaz cunku tasarımı öyle. Tasarlanan şeyin yanlış sorunlu üretilmesi üretim hatası sayılır, öyle bir durum yok.

Konuya böyle yaklaşma sebebim, benim araç 2006 model olduğu halde 12 senedir sadece sağ kapıda 1  (en cok 2) tane o sorundan olması. Aracım yıllardır kapalı otoparkta; yağmur ve güneş görmüyor. Belki onun da katkısı ile çıtalarda sorun yok artı 12 sene sonra bile yeni ve parlak görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...