Jump to content

2014 Model Yeni Mazda3 Beş Şehirde Aynı Anda Tanıtıldı

chaos
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

denk getirecez inşallah, ben geldim, görüşemedik, artık sıra sende, sen gelirsin bir daha ki sefere... :D

Geçen sefer de ben geliyordum olmadı :D Buluşacağız artık ortada bir yerde :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 449
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

64

• domestos

36

• EgeG

76

• EskiGolflü

35

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

selamlar;

bilgiler, resimler ve video için teşekkürler.

Mazdasını satmış ama hala mazdasever olan ve iyi kötü otomotiv dünyasını takip etmeye çalışan biri olarak dünyanın İstanbul dahil sadece 5 şehrinde yapılan bir lansmandan benim haberim olmaması Mazda TRnin bunu pek de iyi tanıtamadığını  düşündürüyor. Hoş haberimiz de olsa gidemezdik ama FBta görünce şaşırmazdık en azından.

Yanlış hatırlamıyorsam Mazda artık honda toyota ve nissan ile satış adedi açısından rekabet etmeyeceğini ve  premium bir marka olacağını/olmaya çalışacağını  söylemişti. Bu arabada da hemen görülüyor. Biraz audi a3 esintisi var iç mekanda. Şu çakma head up  ve çıkan ekran dışında gerçekten çok premium havası var ( o ikisi biraz fransız havası vermiş). Dıştan zaten hemen ama hemen karakteri olan bir otomobil olduğunu ortaya koyuyor. Bu premiumluk iddiası ile elbette fiyatı sağlam artacaktır. Belki satışı düşer ama kar artar ve dengelenebilir.  Avrupada bir premium Japon iş yapar mı bilmem ama avrupayı düşünüyorlarsa küçük hacim turbo motor ve küçük hacim dizel ve biraz daha fazla ağırlık azaltmaya çalışmalılar.

Nasıl mazda 6 amerikada çıkar çıkmaz artık segmentinin benchmarkı oldu, bunun da aynı şekilde çok başarılı olacağını düşünüyorum. Fakat avrupalı C HBler çok çok iyi otomobiller. Hatta belki de endüstrinin zirvesindeler o açıdan rekabetin çok olduğu ve downsizingin çok önemli olduğu bir segmente giriyorlar.

İnşallah Allah bize de şöyle en premiumundan çift eksozlu kırmızı bir tane nasip eder :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ekranın içeri girip giremeyeceğini anlayamadım, yeri var gibi duruyor. Türk işi hemen bi oynatmaya çalıştım ama zerre oynamadı, ordan kanaatle sabit diye düşündüm:)

İnşallah çözünürlüğü falan iyidir, orda 640*480 kabak gibi duran bi ekranla gidemem ben, gözüm kayar sinir olur kırarım:)

Yalnız A serisinden iyi duruyor, o iyice Çin işi olmuş.

Mazda cidden Japon rakipleri arasında daha üst sınıf duruyor, ama Avrupa'da ne yapacak göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhteşem bir tanıtımdı.. Ve muhteşem Mazda3 tü... Hanım bile Necip ne zaman kullanıcam ben bundan diye sormaya başladı görür görmez ahahah..:D

Ali kardeşş takıldığın şeye bak... plakalığı sök önde plaka olmayı versin yaff :D

İlk gözlenimim bu araç Golf diye birşey bırakmaz.. Hele birde dizel otomatiği gelsin Siler süpürür.. yeterki fiyat mantıklı olsun..

Mazda Europe temsilcisinin dediği gibi bu modellerle Mazda , Premium araç modellerinde yeni bir seçenek haline geldi.. Tüm araçları lüx , cezbedici bir görüntüye , dizayna sahip en önemliside hala kaliteyi bozmadan sorunsuz araçlar sunuyor. Dün akşam birkez daha aşık oldum..

Not: Araçta önceki modellere göre gözle görülür en büyük eksik benim gördüğüm sadece Sunrooftu.. ama bence sorun yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tekrar bulabilirmiyim bilemiyorum .. bulursam yazarım.. o gazla belki yanlış görmüşümdür..

belkide mazda 6 ydı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaş tüketim değerleri açıklanmadı mı bu aracın :) hiç test etmediler mi ?

flaş haber vın vın zın vın dım bım dım

karma tüketim 5lt !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi ?

Şehir Dışı?

abi bu değerleri açıklığa kavuşturursan çok müsterih olacağım :D

müsterih olmana daha var :)

ya ne bileyim kardeşim, zaten gelen araç italya yolunu yarılamış :)

ş.içi 6, ş.dışı 4 yaksa ... karma da 5 yakar eheheh

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim dileğim inşallah donanımda ülkemize has kırpmaların yapılmaması..

ön cam rezistansı, istop,eloop, digital otomatik klima v.s gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yazilim olsa gerek . Dikkat edersen düşük güçlü 2.0 motor da var . Farklı ihtiyacları karşılamak için yapılmış sanırım .Avrupada 2.0 ile 1.6 aynı yakın vergi veriyor galiba. Yani güç isteyene 160hp ,az yaksın diyene 105hp Biz hep arada kaldığımız için 120 hp :) o da bizi bizden alır . Götürür getirir , tekrar götürür :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Turbolu araçlarda yazılımla 20 bg oluyorda, benzinlide  en fazla %10 derler o da tüketimi artırıyor  ,bu durumda yazılımla olsa olsa 110 hp olur gibi geliyor bana, bişeyler daha modifiye edilecek olabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendi adıma çok eğlendim ve uzun zamandir istediğim ama bir türlü kismet olmayan forumdaki birçok arkadaslada tanışma firsatim oldu Organizasyon gerçekten kusursuzdu helede yeni mazda 3 çıkarken kendimi sanki Ferrari yada Porsche un yeni modellrrinin tanıtımı nda gibi hissettim.

Yeni mazda 3 e gelirsek de dis tasarım gerçekten kendine özgü ve vahşi bir durusu var. Tabi sedani daha çok merak efiyorum oda ayrı bir durum.  Ic tasarım da cok etkileyici malzeme kalitesi ust düzey de duruyordu. Biraz audi havası sesezdim ama artık tum model lerde bir benzerlik yakalayabilyoruz.Motor ve donanim seçenekleri nide ilerlyen zamanlarda ddaha net anlayabiliriz.

Organizasyon boyunca Nurkan beye de ilgi ve alakasindan dolayi cok tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...