Jump to content

2014 Model Yeni Mazda3 Beş Şehirde Aynı Anda Tanıtıldı

chaos
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bişey değil İlhan, resim çeken diğer arkadaşlarda müsait olunca buraya koysalar resimleri keşke ...

O gece bizim masada bende ve Onur'da sadece makine vardı. Diğer arkadaşlar cep telefonlarıyla çekim yaptılar. Onur'da bende facebook sayfamızda fotoğrafları paylaştık. Bir ara ilk fırsatta aynı fotoğrafları, burada galerinin altında paylaşacağım. Forumda paylaşmak biraz zahmetli olduğu için, ilk geniş zamanımda yapacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 449
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

64

• domestos

36

• EgeG

76

• EskiGolflü

35

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Aracı gördüm, güncel kasanın üst donanım + otomatik versiyonu 56 civarında olduğuna, göre

yeni kasada bose + deri döşeme gibi extralarla 60 civarı bir fiyat makuldur. Üzeri her kuruşta araç yine biz fanatiklerine satar:)

Ben 1.6 mirai otm sedanı 52 ye aldım :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

size mazda3ün net fiyatını birkaç matematik işlemi ile çıkaracağım mazda6 üzerinden giderek !! :D son rötüşları yapıyorum, yarın teorik işlemlerimi paylaşacağım

Ege rötüş bitmedi mi 8:) fiyat bekliyoruz

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güncel kasa ile hemen hemen aynı fiyatlarda olacak diye Mazda TR yetkililerinden duydum.

Şu andaki fiyatlarından 5000 - 10000 TL üzerinde olur tahminim. Fakat güncel kasaya göre bariz farklı geliştirmeler mevcut araçta. Bu açıdan bakıldığında parasını hayli hayli hak eden bir araç olacak.

Nurkan Bey'in premium bir araç söylemi de bana kalırsa gerçekleşecek gibi görünüyor.

Yurt dışında satışa çıkınca ordaki cx-5 ile farkını oranlar aşağı yukarı fiyatını tespit ederiz... Bence Honda Civic den 2bin tl den fazla  pahalı olmamalı...

Tasarım olarak incelenirse yeni nesil 3 fark atacaktır. Fiyat farkı bence olmalı. Kalitesini hissettirmeli araç. 

Tabi Skyactiv teknolojisini biraz daha geniş kitlelere ulaştırmak gerek. Reklamları biraz bu taraftan ele almak gerekir benim düşünceme göre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğrusu bunu ben de merak ettim, Ege. Nedir yaptıkları fiyat düşürmek için?

mazda3'ün audi bmw mercedesten eksiği yok fazlası var.  mekanik olarak özellikle çok daha üstün.  artık bmw mercedes vs. gibi markaların fiyatı düşürmek için neler yaptığını bizim halk pek bilmez. fakat duydukça şaşırırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu da lansmandaki yakalayabildiğim görüntülerin birleştirilmesi sonrası, ortaya çıkan bir video.

Sağolasın İlhan, hem senin hem de Onur'un videolarını anasayfaya taşıdım ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi ben bir itirafta bulunayım..Lansman öncesi fotoğraflarda araç gerçekten vasat görünüyordu real'ini gördükten sonra işin rengi değişti,gerçekten hoş bir araç.Aracın iç kısmına gelirsek oturma pozisyonunun alçaklığı direksiyonun büyük olmaması ele tam oturması beni mest etti keza göstergelerde çok şık,fakat head up display sabit olması hoş olmamış vites kısmı çok kalın olmuş bence radyo teybin olduğu kısmı hiç beyenmedim diyebilirim.Sonuç olarak araç çok güzel alımlı teknolojik donanımları ile gerçekten farklı olduğunu hissettiriyor,fakat bana desenizki senin kasayı verip bunu alırmısın aslaaaa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğrusu bunu ben de merak ettim, Ege. Nedir yaptıkları fiyat düşürmek için?

bmw'den başlayayım abi..  5serisindeki deri koltuğun atık derilerden yapılmış olması ve bayilerin gerçek deri koltuk gibi tanıtması.  merser'deki halil ustanın da değindiği gibi aydınlatma ve far sistemlerini ucuzlatmak için çinde üretilmesi. Işık tüpleri ledler vs var ama günümüzde bol bol arka farı sönmüş mercedesler, sol veya sağ angle farları sönmüş bmwler görmek mümkün. ben her hafta görüyorum şahsen.  Yıllar önce mercedes c180klar ile c220ler arasındaki farkı aynı donanım pakedi olsa bile anlıyordunuz. doğruluğunu bilmiyorum ama c180klar farklı bir fabrikada üretiliyormuş galiba.  zamanında türkiyeye özel olarak üretilen c180kların egzostlarının ucuz olsun diye kromajsız bırakılıp eski japon panelvan gibi çirkin durmasına değinmiyorum. mercedes satıyorsunuz sonuçta.  Aynı şekilde c180klar ilk çıktığında 5 ileri vitesli şanzımanın uyumsuzluğu çok eleştirlmişti. 

Daha eklemek gerekirse e serisine 1.6 motor koymak ta ucuzlatmak değilmidir ? mazda neden yıllardır turbolu motora geçmedi de skyactiv ile uğraşıp tüm parasını skyactive yatırdı ? Motorlara turbo koyup 1.6 150 hp yapmaktan daha kolay ne var ? abi sen bunları benden de daha iyi bilirsin..

Fakat benim bmw ve mercedes'e güvenmememin sebebi bunlarla da bitmiyor. Daha fazla satacağım diye turbo koymak ta yanlış bence. Turbo çok kolay arıza verebilen bir parça. Çift debriajlı şanzıman için de aynısını düşünüyorum. Yokuşta trafiğe yakalandığınız zaman  çıkarttığı sıkıntı vs..  Bu iki markaya güvenimin 0landığı nokta ise abd'lileri yaptığı özel kaza testi. BMW mercedes vw lexus acura infiniti ve volvo araçları teste sokmuşlardı. BMW, Mercedes ve Volkwagen'daki emniyet kemerinin kazadan sonra çok çabuk çözülerek çarpma testlerinde kullanılan mankenlerin sert yüzeylere çarpmasına neden olduğu bildirilen açıklamada, ayrıca Volkswagen'ın kapısının test sırasında tamamen koptuğu kaydedildi.  testten başarı ile volvo ve infiniti kabul edilebilir notlar aldı. Buraya kadar pek te eleştirmeyeceğim fakat bir de firmaların tepkilerine bakarsak:

Mercedes: C-Class tipi araçların şirketin ürettiği en güvenli araçlar arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, yeni çarpma testinin, aşırı derecede şiddetli ve çok nadir rastlanan bir senaryo üzerine kurulu olduğu belirtildi. ( sayın mercedes ceosu şiddetli diyor da çarpıştırma hızı 64 km )

Açıklamada, "Araç güvenliğinde bir lider olarak, C-Class araçların araç kullanıcılarına sağladığı korumaya güvenimiz tam, bu güveni yansıtmayan testlere duyduğumuz güven ise daha azdır" ifadesine yer verildi.

Toyota ceosu (Lexus):Teste giren Lexus markasının sahibi Toyota Motor Co. otomobil şirketinden yapılan açıklamada ise şirketin test sonuçlarını kabul ettiği bildirildi.

Açıklamada, "Bu yeni test ile kurum çıtayı yine yükseltti ve biz yeni araçlarımızı tasarlarken bu zorluğa cevap vereceğiz" denildi.

Mustafa abi, bir firma iyi veya kötü otomobil ürettiğini çok iyi bilir. Turbolu motorların, çift debriajlı şanzımanların da problem çıkaran teknolojiler oldukları belli. Heralde mazda mühendisleri saflıklarından bu teknolojilere hep karşı çıkıyorlar, atmosferik motor ve klasik oto. şanzımanları geliştirmeye milyarlar ödüyorlar. Bu yüzden mazda'ya güvenirim fakat bmw,vw ve mercedes'e güvenmem.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ege rötüş bitmedi mi 8:) fiyat bekliyoruz

;)

abi yaptığım hesap ile 80 milyar gibi birşey çıktı. biraz araştırdım hesaplamada bir yanlışlık var fakat çözemedim  :D  70i geçmez diye umuyorum  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vermiş olduğun bilgiler için teşkkürler Ege... Hesabı neye göre yaptığını bilmiyorum ama, ben hesabımı "ucuza araba satmayacağız" söylemine göre yaptım ve 70 TL dedim...

Yoksa; dükkan sizin.

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vermiş olduğun bilgiler için teşkkürler Ege... Hesabı neye göre yaptığını bilmiyorum ama, ben hesabımı "ucuza araba satmayacağız" söylemine göre yaptım ve 70 TL dedim...

Yoksa; dükkan sizin.

Golfü 100 bin yaparlar bundan sonra :))

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yoksa; dükkan sizin.

abi hesabı mazda6 üzerinden yaptım. %80+ asya üretim %10 vergi: %90 vergi alınıyor. Mazda6nın saf fiyatı 35 000 TL. 35 binin %90ını ekledim 117binden çıkardım kar fiyatını elde ettim. oradan 40 milyar gibi bir kar payı çıktı çok şaşırdım okan abiye sordum 40 milyar kar falan yokmuş bir araç için  :D mazda3 için aynı şeyleri yapınca 80 gibi bir rakam çıktı. Hesaplamalarımın çok yanlış olduğunu ümit ediyorum  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Delilik yemin ederim. Bi ara 54 bin euya alınan golf 6 dolaşıyordu Hatay'da.basit c sınıfı araba icin müthiş rakamlar ben versem o kadar para bakar bakar ağlarım arabaya.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...