Jump to content

2014 Model Yeni Mazda3 Beş Şehirde Aynı Anda Tanıtıldı

chaos
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ÜÇ'üm bir hoş oldu.amaan içim bir hoş oldu :)

:D

ÜÇ'ün Beşin lafını etmeyiz artık, bakcaz bi çaresine...

:P

Benden gelecek espri ÜÇ-BEŞ ile değil. ÜÇ ve BİR ile ilgili olabilir.  :-[

Umarım fiyatlar iyicene olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 449
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

64

• domestos

36

• EgeG

76

• EskiGolflü

35

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

İşte budur ya...

Sedan, Spor, Yakışıklı, karizmatik, Hırçın ve gerçekten baştan sona yeni bir yırtıcı....

Allah'ım bu sitenin üyelerine ve Mazda'yı seven herkeze nasip etsin İnşallah...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu fotoğrafa bayıldım..

1000135_10151687190486066_1725055328_n.jpg  . kahverengi favori rengim olmasına rağmen arabada kahverengiden de sıkıldım haliyle  :D ama bu kahve çok güzel olmuş 3e  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada ek bilgi olsun,

turkiye'ye gelecek olan mazda3 1.5 120hp olan araba full gelecek. simdilik tek model dusunuluyor saniyorum, talebe gore belki donanim eksiltilerek dusuk fiyatli kasalar da getirilebilir diye salliyorum.

yani gecen hafta icine bindigimiz alet 2.2 turbo dizeldi gelecek olan alet onun aynisinin tipkisinin 1.5 120bg olani olacak. teknik bilgiler henuz netlik kazanmadi ancak beni donanimdan cok sarfiyat ve tork ilgilendiriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ek bilgi daha. Daha önce tahmin ettiğimiz gibi motorun gücü 120 HP ye çıkartılmıyor, aksine Avrupa için düşürülen güç Türkiye için gerçek değerine yani 120 ye geri yükseltiliyor. Yani motor aslında 120 güç üretebilecek bir motor ama Avrupalılara az arpa tüketsin, az gaz yapsın diye eksik gönderiyorlar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ek bilgi daha. Daha önce tahmin ettiğimiz gibi motorun gücü 120 HP ye çıkartılmıyor, aksine Avrupa için düşürülen güç Türkiye için gerçek değerine yani 120 ye geri yükseltiliyor. Yani motor aslında 120 güç üretebilecek bir motor ama Avrupalılara az arpa tüketsin, az gaz yapsın diye eksik gönderiyorlar :D

zaten turbo veya turbocharger veya tsi veya tfsi veya turevli bir hormon takviyesi olmadan 100hp lik bir aleti 120 yapmak mumkun degil ki? chip taksan 20hp lik chip mi var?

bu alet bildigin duz mantik atmosferik motor. yok ki hormon. bastan beri zaten supheyle yaklasiyorduk mantigimiz da almiyordu. hakli ciktik :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten turbo veya turbocharger veya tsi veya tfsi veya turevli bir hormon takviyesi olmadan 100hp lik bir aleti 120 yapmak mumkun degil ki? chip taksan 20hp lik chip mi var?

bu alet bildigin duz mantik atmosferik motor. yok ki hormon. bastan beri zaten supheyle yaklasiyorduk mantigimiz da almiyordu. hakli ciktik :)

arayan mevlasini buluyor, iste veriler:

6000 devirde 88kW / 120PS ve 4000 devirde 150Nm / Emisyon sınıfı: Euro 5

150nm tork varmis alette.

mevcut eslenik motor olan 1.6 105hp alette : 77 (105) / 6000 / 145 / 4000 bilgisi var.

yani bu durumda bir tik daha dusuk silindir hacmi ile 15hp daha fazla guc ve 5nm daha fazla tork yaninda bonus olarak %50 daha dusuk yakit tuketimi...

butun bunlari ben uyduruyor da olabilirim ama %90 dogru oldugunu dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

%50 daha düşük sarfiyat biraz dilek kıvamında :D Daha açıklanmış bir veri yok :D

burakcigim, tabi ki dilek, simdi ege mantigi ile yazayim :)

2.0 litre mazda6 katalog degeri olarak 7,5 lt yakiyorsa duz mantik olarak

2000 7,5 ise

1600 x yakar

1600 x 7,5 / 2000 = 6 LT demek oluyor

benim araba ortalama 10-11 yaktigina gore 6 litrenin de duz mantikla %50 olmamsi icin hic bir sebep yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burakcigim, tabi ki dilek, simdi ege mantigi ile yazayim :)

2.0 litre mazda6 katalog degeri olarak 7,5 lt yakiyorsa duz mantik olarak

2000 7,5 ise

1600 x yakar

1600 x 7,5 / 2000 = 6 LT demek oluyor

benim araba ortalama 10-11 yaktigina gore 6 litrenin de duz mantikla %50 olmamsi icin hic bir sebep yok :)

Benim dizel mazda 3 7.6 bmw 320 xd ise 6.4 gösteriyor :) katalogları tuturmak zor gibi.mazda 6 test arabası 7.9 lt 45 km ort hızla gösteriyordu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim dizel mazda 3 7.6 bmw 320 xd ise 6.4 gösteriyor :) katalogları tuturmak zor gibi.mazda 6 test arabası 7.9 lt 45 km ort hızla gösteriyordu

test arabalarina aldanma, bir suru spek var orda, surucu, parkur, benzinin markasi, adamina gore degisir. ayni kopya arabayla ben 6 yakarim sen 5. onemli olan katalog degeri ve sapma. cok sapiyorsan allah hidayet versin ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafif şasi ve daha güçlü motor ve hatta Skyactiv Drive şanzıman sayesinde performasta da ciddi artış var.

Bir otomobil düşünün; Daha performanslı, daha donanımlı, daha güvenli, iç dış daha güzel ve çok daha ekonomik! Tek kelime ile Vay Canına! meselesi var burada...

arayan mevlasini buluyor, iste veriler:

6000 devirde 88kW / 120PS ve 4000 devirde 150Nm / Emisyon sınıfı: Euro 5

150nm tork varmis alette.

mevcut eslenik motor olan 1.6 105hp alette : 77 (105) / 6000 / 145 / 4000 bilgisi var.

yani bu durumda bir tik daha dusuk silindir hacmi ile 15hp daha fazla guc ve 5nm daha fazla tork yaninda bonus olarak %50 daha dusuk yakit tuketimi...

butun bunlari ben uyduruyor da olabilirim ama %90 dogru oldugunu dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

test arabalarina aldanma, bir suru spek var orda, surucu, parkur, benzinin markasi, adamina gore degisir. ayni kopya arabayla ben 6 yakarim sen 5. onemli olan katalog degeri ve sapma. cok sapiyorsan allah hidayet versin ;)

Kullanım tarzım genel olarak aynı hidayetle alakası varsa bmw bu konuda daha hidayetli;) psa motorda katalogları yakalamak gercekten zor.psali pejo 407lerdede cok sapma var.eskiden bu kadar degildi ama km 90 bin olduktan sonra yakıt artmaya başladı.eskiden 1 lt daha azdı.arabanin durumu km dışında her şeyiyle aynı yakıtı lastiği havası vs.hatta ben 15 kilo verdim daha az yakması lazım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafif şasi ve daha güçlü motor ve hatta Skyactiv Drive şanzıman sayesinde performasta da ciddi artış var.

Bir otomobil düşünün; Daha performanslı, daha donanımlı, daha güvenli, iç dış daha güzel ve çok daha ekonomik! Tek kelime ile Vay Canına! meselesi var burada...

İki aracın ağırlığını karşılaştırdığımızda ;

Mevcut araçta ;

Boş ağırlık (maksimum) 1271 (MT) 1297 (AT)

2014 Modelde

Min. boş ağırlık (sürücü olmadan)  1,190kg (MT) 1,220kg (AT)

Min. boş ağırlık (75kg sürücü dahil) 1,265kg (MT)  1,295kg (AT)

Hangi değerleri karşılaştırmamız gerektiğine karar veremedim. Mevcut kasadaki ağırlık ölçüsü eğer sürücü olmadan ise ciddi bir fark var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki aracın ağırlığını karşılaştırdığımızda ;

Mevcut araçta ;

Boş ağırlık (maksimum) 1271 (MT) 1297 (AT)

2014 Modelde

Min. boş ağırlık (sürücü olmadan)  1,190kg (MT) 1,220kg (AT)

Min. boş ağırlık (75kg sürücü dahil) 1,265kg (MT)  1,295kg (AT)

Hangi değerleri karşılaştırmamız gerektiğine karar veremedim. Mevcut kasadaki ağırlık ölçüsü eğer sürücü olmadan ise ciddi bir fark var.

olsa da olmasa da bir sekilde hafif, bence surucusuz degerlerdir bunlar. eskiler yani.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...