Jump to content

2014 Model Yeni Mazda3 Beş Şehirde Aynı Anda Tanıtıldı

chaos
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dergiyi dün okudum. Özellikle dikkatimi çeken direksiyon sistemindeki zayıflık oldu.

Mazda ford kardeşliği bittikten sonra direksiyon sistemini geliştiremedi türünden bir şeyler yazıyordu. Focus' un çok daha iyi diyor ki güncel mazda' nın direksiyon hissi kompakt sınıfta hiç bir araçta yok diyebilirim. Yenilerinde değişti mi acaba?

Birde yakıt tüketimleri aynıymış. Ford daha çabuk hızlanıyor, maksimum hızı daha fazla. Nerede devrim teknolojisi?

Mazda görünüm ve iç mekan kalitesinden kazanıyormuş.

Dergilerin marka fanlığı olayına %100 katılıyorum ancak ilk yazılarımda golften sonra bindiğim mazda 3 için (şuanda o kadar fark hissetmiyorum ama) ilk sürdüğümde direksiyonda boşluk var gibi demiştim, eşim arabalardan pek anlamasa da o da sürdüğünde golfün direksiyonu daha rahattı, çeviriyorsun çeviriyorsun bu dönmüyor gibi bir yorum yapmıştı. Bilmiyorum ama bilen biri yorum yapabilir. Mazda 3 direksiyonu ile ilgili.

http://www.mazdaclubtr.com/31206/golf-5-1-6-fsi-2006-c-line-siyah-versus-mazda-3-mirai-otm-2012-kirmizi/msg510148/#msg510148

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 449
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

64

• domestos

36

• EgeG

76

• EskiGolflü

35

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Bu sınıfta bir çok araç kullandım. Jetta ve golf te dahil. Mazda kadar hisli bir direksiyona rastlamadım. Şuanda da 2013 seat leon kullanıyorum aynı şekilde direksiyon hissiz. Mazda da direksiyonu çok hızlı bir şekilde sağ sol yapın direksiyon sistemi aynı serilikte cevap veriyor ve aracı yönlendiriyor. Diğer araçların hiç birinde bu seriliği bulamadım. Focus' ta buna dahil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sınıfta bir çok araç kullandım. Jetta ve golf te dahil. Mazda kadar hisli bir direksiyona rastlamadım. Şuanda da 2013 seat leon kullanıyorum aynı şekilde direksiyon hissiz. Mazda da direksiyonu çok hızlı bir şekilde sağ sol yapın direksiyon sistemi aynı serilikte cevap veriyor ve aracı yönlendiriyor. Diğer araçların hiç birinde bu seriliği bulamadım. Focus' ta buna dahil.

Zaten forumda hep mazda 3ün direksiyon cevabının çok iyi olmasından bahsedildiği için cesaret edip de bu konunun üzerine gidememiştim. Herhalde ben de bir problem var diye düşünmüştüm. Ne de olsa çok çeşitli araç deneyimim olmadı. Toplam 7-8 ayrı marka araç kullanmışlığım var. Ancak dergide de aynı şeyin söylendiğini görünce yazmak istedim. Belki de benim aracın direksiyonunda bir sıkıntı vardır ? :( Bunun bir testi var mı? Direksiyon testi gibi bir şeyler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten forumda hep mazda 3ün direksiyon cevabının çok iyi olmasından bahsedildiği için cesaret edip de bu konunun üzerine gidememiştim. Herhalde ben de bir problem var diye düşünmüştüm. Ne de olsa çok çeşitli araç deneyimim olmadı. Toplam 7-8 ayrı marka araç kullanmışlığım var. Ancak dergide de aynı şeyin söylendiğini görünce yazmak istedim. Belki de benim aracın direksiyonunda bir sıkıntı vardır ? :( Bunun bir testi var mı? Direksiyon testi gibi bir şeyler.

Dergideki testte yeni mazda 3 için öyle bir yorum yapmış. Güncel mazda 3' için de testleri mevcuttu bulup okumanızı öneririm. Güncel mazda 3 ' ün testinde direksiyon sisteminin çok iyi oluşundan bahsediyordu. Aracın direksiyonunda sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Siz alışamamış olabilirsiniz veya başka bir mazda3' ü olan arkadaşınız varsa aracını kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde araya paragraf ataydı da; daha rahat okunaydı...

:)

Daha ne yazsın cocuk . İmla, akıcılık , cümleler dört dört :) aynı yaşta yeğenim var Zeki coçuktur ama böyle yazamaz :P (duymasın , boyu beni gecti döver valla)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha ne yazsın cocuk . İmla, akıcılık , cümleler dört dört :) aynı yaşta yeğenim var Zeki coçuktur ama böyle yazamaz :P (duymasın , boyu beni gecti döver valla)

Akıl yaşta değil baştadır sözünün vücut bulmuş hallerinden birisidir EGE... Tek kusuru kendisini kaptırıp paragraf yapmamasıdır bunu da heyecanına vermek gerek.

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akıl yaşta değil baştadır sözünün vücut bulmuş hallerinden birisidir EGE... Tek kusuru kendisini kaptırıp paragraf yapmamasıdır bunu da heyecanına vermek gerek.

:fiuw:

eleştri yazısı yaparken sinirleniyorum, kaptırıyorum paragraf yerine satır başı yapıyorum  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eleştri yazısı yaparken sinirleniyorum, kaptırıyorum paragraf yerine satır başı yapıyorum  :D

Anlıyorum da; hazır satır başı yaparken bir adım öncesinde "enter"a basarsan otomatik olarak paragraf yapmış olursun ciğerim...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlıyorum da; hazır satır başı yaparken bir adım öncesinde "enter"a basarsan otomatik olarak paragraf yapmış olursun ciğerim...

:D

entera basıyorumm satır başı yapıyor  :D paragraf yapmak için birkaç kere basmaya sabrım elvermiyor abi  :D  birdahakine fazlasıyla entera basıp paragraf arası boşluk bırakacağım. :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim ve derginin bahsettiği yeni kasadaki direksiyon. Bizdeki direksiyonlar ford ortaklığındna geldiği için "eski direksiyon daha iyi" diyor. Ben de mazda 6'da konfora dayalı geçiş yaparken bir hissizlik olduğunu söyledim. Aslında tam olarak tarifi zor, bir eksiklik değil, farklılık . Mevcut kasadaki direksiyon bulup bulabileceğin en iyi direksiyon. Ama yazarın atıfta bulunduğu gibi ford'dan kaynaklanan bir durum değil bence. Öyle olsa focus için de benzerini duyardık.

çok cesursunuz :P direksiyonumuza laf ettirmeyiz :D

Otomobil dergilerinin kapadığında mazda görünce seviniyorum, sırf o yüzden alıyorum dergiyi. Yazdıklarına bakmayın. Bu hıyarların bir de cx-5 testi vardı, evlere şenlik :D Hangi dergi hatırlamıyorum ama araç bilgileri bile yanlıştı, kataloğa bakma zahmetine bile girmemişler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sakin sakin çocuğum :) bir vosvos fail topiği açabilirsin bu arada. Mizah kısmına tabiki :D eğleniriz :P
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dergiyi dün okudum. Özellikle dikkatimi çeken direksiyon sistemindeki zayıflık oldu.

Mazda ford kardeşliği bittikten sonra direksiyon sistemini geliştiremedi türünden bir şeyler yazıyordu. Focus' un çok daha iyi diyor ki güncel mazda' nın direksiyon hissi kompakt sınıfta hiç bir araçta yok diyebilirim. Yenilerinde değişti mi acaba?

Birde yakıt tüketimleri aynıymış. Ford daha çabuk hızlanıyor, maksimum hızı daha fazla. Nerede devrim teknolojisi?

Mazda görünüm ve iç mekan kalitesinden kazanıyormuş.

Bence bunların his diye bahsettikleri  direksiyonun ağırlığı, hafif direksiyona kolay kolay alışamaz bu koltuk altında haydarla gezen  şöförler :) Ellerine bir ağırlık vermezsen hissetmiyor bunlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jetta 1.6 TDI' a bindiniz mi bilmiyorum ama mazda' dan inip jetta' ya bindiğimde direksiyon resmen dönmüyor. Kamyon sürüyormuşum gibi geliyor :)  Sağ sol yaptığımda çok ağır bir şekilde tepkileri gösteriyor. Tekrar mazda' ya biniyorum çok kolay dönen bir direksiyon ve her tepkiye çok hızlı cevap verebiliyor ki bunu yaparken de aracın arkasında salınım olmuyor.

Yine vw sürücüsü diyor ki ağır direksiyon daha iyidir sen anlamazsın... Daha ne diyeyim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu dergilerde en tarafsız olan okuduğum kadarıyla 'Auto Motor and Sport' dergisi. Alman menşeili ama tarafsızca her şeyi yazıyor ve testleri gerçekten çok güzel. Yeri geldiğinde alman araçları yerden yere vurabiliyor. Genelde onu okuyorum diğerleri çok taraflı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jetta 1.6 TDI' a bindiniz mi bilmiyorum ama mazda' dan inip jetta' ya bindiğimde direksiyon resmen dönmüyor. Kamyon sürüyormuşum gibi geliyor :)  Sağ sol yaptığımda çok ağır bir şekilde tepkileri gösteriyor. Tekrar mazda' ya biniyorum çok kolay dönen bir direksiyon ve her tepkiye çok hızlı cevap verebiliyor ki bunu yaparken de aracın arkasında salınım olmuyor.

Yine vw sürücüsü diyor ki ağır direksiyon daha iyidir sen anlamazsın... Daha ne diyeyim :)

jetta 1.6 TDI'a her haftaiçi günü biniyorum  :D vale hizmetini de ben yaparım  :D jetta'da yanlış bilmiyorsam hidrolik direksiyon var ve mazda6da da elektrik destekli. Araçlar ilk kalkıştayken jettanın direksiyonu birazcık daha yumuşak gibi geldi ama çok emin değilim çünkü insan bir gün daha rahat çeviriyor bir gün o kadar da rahat çevrilmiyor enerji ile akalalı  :D Yolda giderken mazda'nın direksiyonu çok daha rahat ve keyifli oluyor.

Onun dışında anladığım kadar ile bir yanlış anlaşılma açılıyor bu konuda. kimisi jettta'nın kiimisi mazda'nın direskyonu daha boşluklu diyor. Ama hiç jettanın lastiğini komple sola çevrilmş ve mazda'nın lastiğinin komple sola çevrilmiş halini gördünüz mü ?  lastiği komple bir tarafa çevirdiğinizde lastikler biraz yan yatar ki araç daha rahat dönsün.

Genellikle Alman araçlarında mühendisler o lastiği çok daha yatay pozisyon ile dönmelerini sağlarlar. bakarsınız bu lastik niye bu kadar yan duruyor dersiniz bir alman arabasının lastiğini komple sağa yoda sola çevrilmiş görünce ama japon araçlarında bu kadar olmaz. bu yüzden direksiyonu komple bir tarafa çevirdiğinizde alman araçları çok daha rahat döner..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 6 derken yeni 6'yi kast ediyorum . Karışıklık olmasın

yeni 6nın direksiyonu çevirmek hiç nasip olmadı :nea: ama model yılı olarak jetta ile 2011 6 yı karşılaştırmak lazım  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...