Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yakıt Tüketim Değerleri

Superas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest uyumsuzelement

Her benzin alışta sıfırlıyorum benimkide AT tiptronikte kullanıyorum sürekli,fazlada haşin kullanmam ama çözemedim bir türlü

normalde kullan bide tiptronik çok yakar bide sürekli tiptronikte kullanmak için aldıysan manuel alaydın ya :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence normal değil. Bende Mazda6 AT var o bile çok sıkışık trafik olmadığı sürece 11 e yaklaşmıyor.

Bu arada uzun zaman önce yazacaktım şimdi konusu gelince yazayım dedim. Ben birkere ortalam olarak 183 gördüm :D

Olay şöyle gelişti. Şirket çıkışında ortalama tüketimi sıfırladım ve Ihlamur dan Köprüye giden yokuşta trafiğe takıldım . İlk gelen değer 183 idi :D Nasıl panik olduğumu siz düşünün :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

Arkadaşlar M 3'ü 1 yıl önce aldım 1 yıldır yol bilgisayarında yakıt tüketimi 11.5 lt görünüyor.Hiçbir düşüş olmadı,araç şu an 9000 km'de.Bu sürekli böylemi devam edecek yoksa bir düşüş olur mu?10.000 bakımını 1 ay kadar önce yaptırdım ama bir değişiklik olmadı 11.2 ile 11.5 lt arasında değişiyor,bilgisi olan varsa sevinirim . :)

bana da fazla geldi açıkçası benimki de otomatik ve bu değerlerde ortalamam hiç olmadı desem yeridir...

sağlam bastığım zaman 46 lt civarı bir benzinle 450 km gibi bir yol yapabiliyorum... bu da 100 km de 10 dan biraz fazla bir değer yapıyor...

normal sakin kullanımda da 8,5 lt yakıyor. iyice geberik :D kullanımda da en düşük 7.4 lt ortalama görebildim bende bunun aşağısı yok...

sen bence bi sıfırla da bir daha dene bakalım... belki değişir ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Durmadan sıfırlarsanız bir anlamı kalmaz ki, bırakın kendi haline uzun vadede düzelir düzeleceği varsa.

ben her depo dolumunda sıfırlıyorum
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

E o zaman total hız ve tüketim ortalamanızı göremiyorsunuz, iki özelliği hiç kullanmıyorsunuz yani..

total hız ne ola ki ? Ortalama hız var..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

E o zaman total hız ve tüketim ortalamanızı göremiyorsunuz, iki özelliği hiç kullanmıyorsunuz yani..

depo dolumuna kadar olan total hız ve tüketim degerlerim yetiyor bana
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

normalde kullan bide tiptronik çok yakar bide sürekli tiptronikte kullanmak için aldıysan manuel alaydın ya :D

ya ben de manuel taraftarıyım zaten otomatiği sırf hanım için aldık daha bir kez koltuğa oturmak nasip olmadı,kullandığım diğer araç Mondeo o bile en agresif kullanımda 10 lt yakıyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya ben de manuel taraftarıyım zaten otomatiği sırf hanım için aldık daha bir kez koltuğa oturmak nasip olmadı,kullandığım diğer araç Mondeo o bile en agresif kullanımda 10 lt yakıyor

Yani sen hiç Mazda3 ü kullanmadın mı ? Bu hanım kullandığı zamanki tüketim değeri mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bir de kullandıgın güzergahta önemli sürekli sıkışık trafikte kalıyosan ortalamanın yüksek çıkması normal
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

işin dogrusu ben ortalamaya falan bakmıyorum ortalama tutturacam diye kaplumbaga hızında gitmek benim için daha büyük kayıp benim zamanım daha degerli ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

işin dogrusu ben ortalamaya falan bakmıyorum ortalama tutturacam diye kaplumbaga hızında gitmek benim için daha büyük kayıp benim zamanım daha degerli ;)

Bravo diyorum sinyor :D ortalama kimin umrunda :D yakıtı ortalıycam diye şeridi de ortalamak gerek buna da gerek yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani sen hiç Mazda3 ü kullanmadın mı ? Bu hanım kullandığı zamanki tüketim değeri mi ?

yok abicim daha hanım koltuğa oturmadı sürekli ben kullanıyorum
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış anlama oldu o zaman. Peki güzergah çok sıkışık trafik mi ? Hiç rahat gittiğin mesafe yok mu ? Bir de şehirlerarası tüketim nasıl ? Bir de onu karşılaştırmak lazım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış anlama oldu o zaman. Peki güzergah çok sıkışık trafik mi ? Hiç rahat gittiğin mesafe yok mu ? Bir de şehirlerarası tüketim nasıl ? Bir de onu karşılaştırmak lazım..

trafik fazla sıkışık sayılmaz,şehirlerarasındada eylülde sinop'a gittim güzergah baya virajlı ve rampalıydı ortalama 7.5 ile 8 lt arasındaydı .
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

trafik fazla sıkışık sayılmaz,şehirlerarasındada eylülde sinop'a gittim güzergah baya virajlı ve rampalıydı ortalama 7.5 ile 8 lt arasındaydı .

sinobun virajlarını iyi bilirim orada gazlamak olmaz :D hatta çılgınlık olur :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...