Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yakıt Tüketim Değerleri

Superas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

uzun zamandır buraya not düşmemiştim :)

50 liralık benzinle full+full şehiriçi yaklaşık 130km. yol yaptı şerefsiz. fekat açıklamakta fayda var, araba 3. vitesi bile görmüyor nerdeyse hep 1-2, 1-2 :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Doğru değerleri ölçmek için arada yol bilgisayarını sıfırlamanız lazım yoksa ortalama sabitmiş gibi görünür..

Burak abi bu yol bilgisayarını sıfırlamak nasıl oluyor ??? Trip kısmınından bahsetmiyorsun sanırım değil mi ?? Benim yakıt vs. değişiyor fakat ortalama hız sürekli sabit gözüküyor 32km :D Uzun yola gittim ortalama hızım 120-140 dı hep 32 gösterdi ?? :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Supercharger montajından beri benzin göstergesinin aşağı doğru "hareket ettiğini" görüyorum desem inanır mısınız?

inanırız tabiki :) ama verdiği zevke değiyordur mutlaka
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak abi bu yol bilgisayarını sıfırlamak nasıl oluyor ??? Trip kısmınından bahsetmiyorsun sanırım değil mi ?? Benim yakıt vs. değişiyor fakat ortalama hız sürekli sabit gözüküyor 32km :D Uzun yola gittim ortalama hızım 120-140 dı hep 32 gösterdi ?? :(

Mazda6 da hangi bilgiyi sıfırlamak istiyorsan o bilgi ekranda iken INFO tuşuna basılı tutuyorsun.

Ortalama Tüketim ve Ortalama Hız ı sıfırlayabiliyorsun.

Anlık Tüketim ve Kalan Mesafelere dokunamıyorsun doğal olarak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Bir Eskişehir macerasını geride bırakırken, yol bilgisayarını 0 layıp elde ettiğim değerleri yazayım;

Yol bilgisayarı gidiş dönüş sonrası 6.5 Lt / 100km gösterdi

100 milyona Ankara-Eskişehir yaptım döndüm, tahmini 500 km den biraz daha fazla

Araba giderken 3 dönerken 4 kişi kapasitedeydi ve klima yarım devirde çalıştı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Selam,

Ben şuanda Dacia Solenza kullanıyorum ama mazda üç hayranıyım, benim arabamda 8 V lik clio symbol motoru var ve ben şehir için 9 Litre/100 km LPG, Şehir dışında 7,5 litre/100 km tüketiyorum. Lpg nin litresi ankarada şu aralar 1,49 TL Biz Ankaralılar rekabet yüzünden gerçekten şanslıyız bu konuda. Ben şimdi şuna değinmek istiyorum. LPG ye karşı olanlar aslinda biraz haksızlık ediyorlar gibime geliyor. Daha çevreci bir yakıt olması onu kullanırken beni rahatlatıyor.

Simdi şuna değineyim o gün bir mazda 3 ilanı gördüm benzinli araç 176.000 km yol yapmış arabayla. Hesaplıyorum Bu araba ortalama olarak 10 Litre/100 km yakıt yakmış olsa. Araba alındığından bu yana 17.600 litre benzin yakmış olacaktı ve bu günkü benzin fiyatı 3.02 TL olarak düşünürsek toplamda 56.300 TL benzin parası ödemiş olacak. Bu araba eğer LPG li olsaydı 100 km de 12 Litre LPG yakacaktı ve toplamda 21.210 litre LPG tüketecekti. Litre fiyatı 1.49 Olarak alırsak 31.468 TL toplam yakıt tüketecekti. Bu arkadaşın arabayı ilk kulanımından bu yana karı 24.812 TL olacaktı. Yaklaşık 25 bin TL bu arakdaş arabasına 24 bin tl istiyordu, 20.000 TL ye arabasını sattığını düşünelim üstüne bu güne kadar kar ettiği 25.000 TL yi koysaydı arabasını sıfırlayacak birde üstüne yaklaşık 5.000 TL kalacaktı. Onada aksesuar alacak ve aynı zamanda tekrar LPG taktıracaktı. Uzun vadede LPG kullanımını teşvik etmek gerektiğini düşünüyorum Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomobilim (1994 626 1,6 cc.)

Karma kullanımda: 12 Lt/100 Km. LPG,

Motosikletlerim;

BMW F650GS (2004)

Şehir içi; 4,2 Lt/100 Km.

Uzun yol devirli kullanım: 3,5 Lt/100 Km.

Yamaha YBR125 (2006)

Şehir içi; 3,2/100 Km.

Uzun yol devirli kullanım: 2,5 Lt/100 Km. benzin tüketiyorlar.  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

'94 323 HB ile 1 km yi 28(şehiriç-şehirdışı karma kullanım ) kuruşa gidiyorum, litre bazında hesaplamadım, benzine indirim gelmeden önceki hali bu, yeni 3.02 ytl/lt (BP) fiyatlarıyla değil :) belki yeni haliyle 27 ye düşerim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün yaptığım hesaplamada 218 km.de 20litre yakmış.

Bunun 150kmsi Bursaya gidiş geliş, geri kalan Yalova Ş.İ. ve klima tamamıyla açık.

Yani, 9.63 litre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 litre depo.

Şehirdışı, tam 347 kilometro!

100 km'de 13 litremsi bir değer yani.

Tüm ayarları baştan yapıp, kısa dönem ve özellikle uzun dönem yakıt düzeltme değerlerinin sabitlenmesini bekleyip, bir daha ölçmem lazım.

Bu arada, ikinci aşama güç arttırma çalışmam devam ediyor. Yaklaşık bir 50 HP daha gelecek galiba.

Ne olursa olsun, bu yakıt tüketim değeri de değişecek, daha makul olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 üme  lpg taktırdım zavoli birşeyi merak ediyorum  yol bilgisarını sıfırlıyorum ve tüp te gidiyorum ve yine tüketimi ölçüyor ve değerler doğru gibi.Yol bilgisayarı benzin de olsa gaz da olsa tüketimi hesaplar mı doğrumu yani

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...