Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yakıt Tüketim Değerleri

Superas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

peki aracın düz vites mi hangi marka tüp takılı ben daha yeni taktırdım ve klimalı kullandım tüketim 10,6 senin rakamın klimal kullanımdamı çünkü %10 farkeder

evet hesaplar doğru.Bende defalarca ölçtüm küsüratta biraz oynama oluo.Mesela 9.0 litre yaktığım depoyla 9.1 civarı falan gösterio :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki aracın düz vites mi hangi marka tüp takılı ben daha yeni taktırdım ve klimalı kullandım tüketim 10,6 senin rakamın klimal kullanımdamı çünkü %10 farkeder

Onu örnek olarak verdim genel tüketimim 17 krş civarı şehir içi ve dışı karma.Aracım otomatik vites.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birşey daha sormak istiyorum  5.viteste 100 ile giderken devir 3000 de tam normalde 120 ile giderken falan bu devirde olmak lazım senin aracında nasıl dikat ettin mi 

Onu örnek olarak verdim genel tüketimim 17 krş civarı şehir içi ve dışı karma.Aracım otomatik vites.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracım otomatik olduğu için vites oranları uzun.3000 devirde yaklaşık olarak 115 civarında bi hız yapıo.Fakat manuellerde vites oranları kısa olduğu için 3000 devirde 100 ile gitmen gayet doğal..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yurt dışındaki otomatiklerde 5 vites :D biz 2. sınıf vatandaşmıyız acaba??

Video daki 0-100 görme süresine bakarsak 1.6 değil bence de :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet hesaplar doğru.Bende defalarca ölçtüm küsüratta biraz oynama oluo.Mesela 9.0 litre yaktığım depoyla 9.1 civarı falan gösterio :)

Bende durum böyle değil maalesef.. %20 fark ediyor.. mesela 8 gösteriyorsa depo bittiğinde çıkan değer 9,5 felan oluyor ama buna rağmen şehir içi 18-20 kuruş , şehir dışı 14 kuruş yakıyorum yani sarfiyatında bir problem yok, sadece yol bilgisayarı pek doğru göstermiyor. Ben de alıştım artık 1.2 ile çarpmaya :D Aracın 2.0 olmasının bir etkisi olabilir tabiiki..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Full şehiriçi-zaman zaman TEM.

full depo 500 KM gidebildim. 150 TL yakıt aldım. ortalama tuketim 9.9 -yol bilg.hız 30 km ortalama :)

arabam 3000 KM ye geldi. bir sonrakinde daha iyi veriler umuyorum.şu anda 9.5 a düştü benzer yol ile-yarım depoyu geçtik..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Full şehiriçi-zaman zaman TEM.

full depo 500 KM gidebildim. 150 TL yakıt aldım. ortalama tuketim 9.9 -yol bilg.hız 30 km ortalama :)

arabam 3000 KM ye geldi. bir sonrakinde daha iyi veriler umuyorum.şu anda 9.5 a düştü benzer yol ile-yarım depoyu geçtik..

Her depoda ortalama tüketimi , TRIP bilgisini ve ortalama hızı (bu çok önemli değil) sıfırlamayı unutma ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her depoda ortalama tüketimi , TRIP bilgisini ve ortalama hızı (bu çok önemli değil) sıfırlamayı unutma ;)

evet sıfırlıyorum mutlaka..

onceki depoda 3.2 den almıştım benzini bu sefer 2.98 den aldım.fark edecektir mutlaka :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...