Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yakıt Tüketim Değerleri

Superas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var araçlarınıza lpg taktırdıktan sonra yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi bilgilerini sağlık bir şekilde görebiliyor musunuz? Onu merak ettim kısmet olur da Mazda 3 alırsam aldıktan sonra lpg taktırmayı düşünüyorum. Fakat lpg taktırdıktan sonra yakıt tüketimi bilgilerini göremeyeceksem benzine devam etmek zorunda kalabilirim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarı ile Mazda3 lerde gerçeğe çok yakın gösteriyor ama Mazda6larda %15-20 arasında bir sapma var. Yine de her halukarda kalan menzil göstergesi çalışmıyor.

Bence bunlar çok önemli de değil . Kısa sürede zaten sarfiyatı kendiniz rahatlıkla hesaplamaya başlıyorsunuz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

otomatik mazda 3'ümle bu bayramda ilk uzun yolculuğumu yaptım,full depoyla istanbul beylikdüzünden çıktım gebzeye uğradım daha sonra ise karabüke geçtim toplam 450 km yaptım yol bilgisayarı ortalama 6.5 lt gösterdi,depo 95 liraya tekrar doldu,dönüşte ise ortala 6.8 lt gösterdi bununda sebebi de bu öğlen 1.köprüde aşırı trafik vardı ordan 2. köprüye geçtim ama orasıda felaketti dur kalklarla biraz daha fala yakıt tüketti.

post-3164-14169527833_thumb.jpg

post-3164-141695278333_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar, bende bu bayramda uzun yola cıktım.

Kartaldan Büyükçekmeceye gittim. biraz tedirgin oldum şahsen. kalan mesafem 10 km gösterince 30 tl lik benzin aldım. kmyi sıfırladım ve çıktım yola. ve 96 km sonra kalan mesafe 28km derken (tabi ışık yanıyordu) yeniden benzin almak zorunda kaldım.

ciddi ciddi lpg düşünmeye başladım ama bakalım biraz daha teste devam.

Valla benzin göstergesinin aşağı doğru hareketini gözümle görebiliyorum :)

Bu arada sizde 6.5 göstermesi çok iyi. sanırım yeni mazda 3 lerin yakıt tüketimi daha iyi.

Dönüşte okadar kıvamında kullandım. yolda çok sıkışık değildi. 9.7 altına düşmedi.

acaba diyorum benim yakıt sisteminde bir problemmi var ..

Neyse herkesin geçmiş bayramını kutlarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 model eski kasa mazda 3 ile 5. vites 2500 - 3000 devir ve ortalama 90 km ile sıkıcı bir sürüş gerçekleştirdiğimde gösetergede 5.6 gördüm bu şekile denerseniz görürsünüz.

hızınız ortalama 120 km ise gösetgeniz en az 8.5 oluyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalama tüketim değil de, anlık tüketimi gösteriyor değilmi bu mazdalar ? Anlık tüketimi açıp yola çıkarsanız hangi durumlarda aracın çok yada az yaktığını daha iyi anlayabiliyorsunuz, Mesela sabit hızla giderken araç gaza aracın hızını koruyacak kadar basmak ile %10 daha fazla basmak arasında ciddi tüketim farkı oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalama tüketim değil de, anlık tüketimi gösteriyor değilmi bu mazdalar ? Anlık tüketimi açıp yola çıkarsanız hangi durumlarda aracın çok yada az yaktığını daha iyi anlayabiliyorsunuz, Mesela sabit hızla giderken araç gaza aracın hızını koruyacak kadar basmak ile %10 daha fazla basmak arasında ciddi tüketim farkı oluyor.

Hem ortalama tüketimi,hem de anlık tüketimi gösteriyor Mazda 6..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem ortalama tüketimi,hem de anlık tüketimi gösteriyor Mazda 6..

Tam olarak söylemek gerekirse, anlık tüketim-ortalama tüketim-menzil-ortalama hız görünüyor ama hepsi bir arada değil, münavebeli....:D

Üstelik eski kasada bütün bunların hepsi bir de saatle dönüşümlü...:D Malum Japonlar yerden tasarruf uzmanıdır, ülke güccük....:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dün akşam beylikdüzünden bakırköy capacity e gittim ortalama yakıt tüketimimi sıfırlardım sonuç capacatiye girdiğimde süperdi ortalama 5.8lt tabi bu değer çoğunlukla yokuş aşşağı giderken oluştu dönüşte ise kontağı kapadığımda 6.8lt idi ,aracımı bunları gördükçe daha çok sevmeye başladım

post-3164-141695278349_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

son günlerde ekonomimi kaybettim yada farketmeden mazota zam gelmiş :)

754km yaptım 125 ytl mazot aldı... yani 166bin lira yakmışım :) asıl garip olan combodan daha ufak olan ama aynı motora sahip fiorinoda arkadaşımın 600km yapabilmesi :)

Sen garanti 154km. iterek gitmişsindir arabayı :D

Sırf milletin kafasını karıştırmak için yaparsın, beklerim senden :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Geçenlerde Çanakkale'ye gittim. Gitmeden önce Carbon Clean denen zımbırtıyı uygulattım, bir de lastiklere nitrojen bastık daha yumuşak gidelim diye. Sürat yapmamaya gayret ettim. Guzuyu benim istediğim gibi değil, onun benden istediği gibi kullandım. Değerler aşağıda:

p1010047j.jpg

459 KM yapmışım, kalan KM : 368

[img width=800 height=600]http://img20.imageshack.us/img20/3301/p1010048m.jpg

Bu da yolculuk boyunca ortalama tüketimim

[img width=800 height=600]http://img193.imageshack.us/img193/4661/p1010068bo.jpg

Kalan depoyu şehir içinde bitirdim. Dolayısı ile 800 km yapamadık...

[img width=800 height=600]http://img197.imageshack.us/img197/9243/p1010069dc.jpg

Yarı depo şehir içi yarı depo şehir dışı ortalamam..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6.3l/100km güzel bi deger :)

en son rekorum 6.0-6.1/100km

Ama bu rekor 2-3 sene oluyor yapali su bu aralar kislik lastiklerlen 7litre yakiyor

post-1885-141695278621_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

aracı aldığımdan bugune almış olduğum benzini bir kenara not ediyorum bugun itibariyle arcımla 4280 km gitmişim ve şimdiye kadar benzine 1043 tl ödemişim,depodaki kalan benzinle sanırım bir 70m km daha yapabilrim buda 1043 liralik benzinle 4350 km gibi bir yol yapmış olurum ki, buda ortalama 0.23 tl eder,1.6 benzinli otamatik bir araba için iyi bir rakam bence,mazdaya çok yakıyor diyenlere duyurulur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...