Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yakıt Tüketim Değerleri

Superas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benim arabanın motor yeni diyemi uzun yolda düşük devirli basmadığımız halde kmde 350tl yakıyor

Bir süre sonra düşüyor değerler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim arabanın motor yeni diyemi uzun yolda düşük devirli basmadığımız halde kmde 350tl yakıyor

Düşük devirli bazmazsan zaten çok yakar. Ayrıca 200 e çıkmayı denediğinde arabanın 100 km de yaklaşık 20 Lt yaktığını hatırlatırım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabanızın yeni olmasından dolayı ilk zamanlar çok yaka bilir zamanla düşüyor mazda3 ile az yaktırmak istiyorsanız 1 vites 3.500devir 2. vites 3.000 devir 3.vites 2.500devirde vites değiştirmelisiniz araba yığılma yaparsa yani 2 viteste 1.500 devirde başlarsa çok yakar normal devrini bulana kadar şehir içi trafikte kalkış esnasında az gaza basarak arabanızı kaldırırsanız ozaman daha az benzin harcar  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 / Touring / 2009 / MT.

Son zamlardan sonra sakin kullanmaya karar verdim. Tamamı şehir içi kullandım, bir sefer TEM'e çıktım, onda da yüksek hızlarda kullandım(120 - 130 civarı). Genelde çok kısa mesafe kullanıyorum, motor henüz ısınmışken varacağım yere varıyorum. Buna rağmen 10 günlük ortalama 8.0 litre oldu.

Önümüzdeki hafta bakıma götüreceğim. Biraz daha düşebilir diye düşünüyorum. Yağa bor katkısı koydurmayı da düşünüyorum. Bakalım etkisi ne olacak.

Bu değer bile Mazda 3 gibi bir araba için bence tatmin edici. Bir de otobana çıktığımda kendime hakim olup 100 - 110 aralığında kalabilirsem daha da düşecektir.

Bu arada lastikler kış lastikleri, onun da az da olsa etkisi olabilir yakıta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bor katkılı yağlardan yada motor temizleyici maddelerden uzak durmanızı tavsiye ederim.İlk zamanlarda yağınızı inceltip arabayı rahatlatırken sonraki dönemde yağ yakmaya neden olmaktadırlar.Selamlar saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis dediğiniz özel servis mi, mazda'nın kendi servisi mi ?

Bu konuda bir tecrübeniz var mı?

Servise uğradığımda satılmaya başladığını gördüm ve tavsiye ettiklerini söylediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba,

Benim gerçekten yardımınıza ihtiyacım çünkü arabamı değiştirme arefesindeyim inş Hatchback kırmızı renk bir mazda3 almak istiyorum. Kullanmış olduğum araç opel ama sorunsuzluğundan dolayı mazdada karar kıldım yanlız okumuş olduğum yakıt değerlerinden dolayı sanırım vazgeçeceğim. Yakıt ile ilgili bütün yazılarınızı okudum ve özellikle sanki şehirler arası 5.6 ları gördüm daha aşağısını beklemiyorum ama sanki çok büyük sevinç uyandırmış zaten benim kullandığım araçta 90 km hızda o yakıtı harcıyor yanlız merak ettiğim şanzıman cidden baya kısa gibi. Ben kendi aracımda 90 km sürette 2200-2300 gibi bir değerde gidiyorum ve 110-115 te 3000 deviri görüyorum sizlerde sanırım 110 da 4000 devirdesiniz. Tamam araba spor karakterli ama 4000 devirle sizin 110 la baska bir arabanında 3000 devir 110 la gittiğini varsayalım arada çok fark olmayacakmı çünkü 1000 devir fark var nerdeyse. Bir sorumda sizlerin şehir içi ölçümlerinizde klima açıkmı. Ben bu yeni bir araba almak için yıllardır biriktiriyorum ama :-[ açıkçası haddinden fazla yakan bir arabada almak istemiyorum .Zaten öyle hızı seven biriside değilim 90-100 bilemedin 105 ama 110 bile yapmam ama bu süratlerde bile 8 litre yada 7.5 bile yaksa malesef alamam . Uzun oldu biraz ama kusura bakmayın çünkü alıp en az 5-6 sene belki daha uzun kullanmak istediğim için konu açmak zorunda kaldım. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım Mazda3 otomatik olmasına rağmen vectra'dan daha az yakıyor.Benim aracımda uzun yol kullanımında 4 kişi bagaj full iken 5.8 lt değerini yakalarken manuel vites Opel'de aynı kriterlerde 6.1 lt den aşağıyı göremedik.Mazda3 manuel viteslerde 5.5 lt hatta aşağısını görmen mümkündür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben çok sakin kullanan birisiyim. 2010 Model Mazda3 otomatik viteste, şehir içinde en düşük 9.5lt gösterdi. Biraz agresiv kullandığımda ise değer 10.6lt ye kadar çıktı.

Şu aralar Cruise kontrol ile hızımı sabitliyorum. Bunun yakıt tüketimine çok faydası olduğunu gördüm.

Arabam daha 6000 km de. Zamanla değerler düşer dediler ama ne kadar fark edecek ki? Bir anda 7lt. ye düşecek değil.

Hiç uzun yol yapmadım.

Bugün çevre yolunda ki hiç eğim yok, 80 km sabit hızda 2000 devirde gittim. Özellikle bugün ona dikkat ettim. Sizin 5.6 lt gördüğünüz araba 1.6 motormuydu?

Tabi bu değerler otomatik vites için, bunu da göz önünde bulundurun.

Yeni Opel Astra'da güzel bu arada. Onu da değerlendirin derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler cevaplar için ama opel kronik sorunları olan bir araba çok yaklaşmak istemiyorum yağ yakması elektronik arızaları ve bir sürü sorun daha. Ama herhalde benim düşüncemde sorunmu var çünkü bendeki kanı ne kadar düşük devirde kullanırsak okadar az yakar mesela 2250 devirde 90 km ile gitmek gibi gerçi mazda gitmiyormus onu anladım yazılanlardanda . Abi keşke siz 90 la sabit gidip birde anlık yakıt tüketimine baksaymışsınız çok iyi olurdu kafamdaki sorular için. Ben cam filminden çok memnunum yazın bile nerdeyse klima çalıstırmam sanırım iştende geç çıkıyorum onunda etkisi oluyor. Kullanım tarzının etkili oldugunu biliyorum ama hiç olmazsa sabit hızlarda bilgi ekranında tüketim değerini arkadaşlar paylasırsa müsait zamanlarında yada bir yolculuk esnasında çok sevinirim. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabasını şehir yaşamı çerçevesinde kullananlar için, 1.6 benzinli motorun 7.5-8 in altında yakması pek olası değil.

tek kriteriniz bu ise aracınızı ve motorunu küçültün yada dizel veya lpg olayını düşünün..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabalar sehır ıcınde benzın yakar.7.5-8lt altında benzın yakan arac yok.(sehır ıcı)benzınlı motorda bu tuketım fazla dıyorsanoz ya dızel alacaksınız yada tuplu bır arac alacaksınız...teknık olarak sorunsuz,guvenlı ve konforlu bır araba dersenız,mazda yı tavsıye ederım.mazda da vıtes oranlarının kısa tutulması tamamen performansa yonelık bır olay,yakıt tuketımıyle alakası yok.mazdanın yakıtını etkıleyen en onemlı faktor aracın agırlıgıdır.(1250kg) sımdıden hayırlı olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim cevabınız için yarın inşallah takas için mazda sercisine gidiyorum. Ben hiç yakıt harcamayan bir araçtan bahseder gibi algılanmışım sanırım fakat sanırım birazda yanlış anlaşılmışım. Mazdanın vites aralıklarının yakıta ne kadar etkili olacağı hususunda şüphelerim vardı ki halada var işin açıkçası ama masrafsız ve kronik problemleri olmayan bir araç olduğunu biliyorum. Ben belirttiğim gibi 90 sabit hızla 5.5-5.6 arası bir sürüş elde ediyorum kendi aracımda ve 2250 ve 2300 devirlerde öğrenmek istediğim mazdadada buna benzer değerlermi yoksa hiç araba almada diyebilirdiniz demediniz bunun içinde teşekkürler çünkü opel kullanıcısı olduğum için az çok hangi süratte ne yakar ne kadar masrafım olur az buçuk biliyorum . Hayırlısı olur inş çünkü opelde çok masraf ettim ve bu aracı kredi ile alacağım biraz ve ödeme esnasında belki biraz yıpranacağım ama senelerce inş kazasız belasız ve masrafsız kullanmak istiyorum onun içinde mazda olarak seçimimi yaptım. İnş alınca fotoğraflarınıda eklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

saltug'un aracın düz vites olanı bende var,

ben şehir içinde ekonomik kullanımda 7,6 litreyi yakalıyorum, daha aşağı inemedim.

tabi bu çok ekonomik kullanım.Çok yavaş hızlanma, hafif yokuş aşağı yol veya ışıklara yaklaşıldığında gazı bırakıp aracın benzin tüketmemesini sağlamak vb. Normal kullanımda ise 8,6 civarını yakalıyorum.

Opel için ise aracının kronik sorunları olduğunu bilen bir firma yeni modelini üretirken bu sorunların çözümü için birşeyler yapmıştır diye düşünüyorum.Tabi uzun süre kullanılıktan sonra bu soruların cevapları alınabilir.

Şanzuman için de kısa demişsin ama bir çok kişi para verip kısa şanzuman yaptırıyor, buda bir artı olur senin için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer az yaksın istiyorsanız daha küçük bir araba almalısınız. Fabrika verilerine bakılırsa astra mazda3 cruze focus o sınıf araçlar birbirinden çok farklı yakmaz. Fakat opel şanzumanı uzundur. Mazda motorları yüksek devir çevirebiliyor. Ayrıca tork ve güç bandıda daha üst devirlerde. Boyut sıkıntınız yoksa Mazda 2 1.5 düşünebilirsiniz. Hem mazda3 den daha seri hemde şehir içinde 6.8-7 litre civarı yakıt tüketiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 komforlu, güvenli ve dolayısı ile sınıfındaki muadillerine göre ağır bir araç . Bu sebepten yakıtta biraz kayıp söz konusu ama komfor ve güvenlik için göz ardı edilebilecek bir değer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...