Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yakıt Tüketim Değerleri

Superas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Teşekkür ederim ayrdımlarınız için sağolun. Plazaya gittim ama arabamın ederinin çok altında değer  verdikleri için malesef alamadım ama hatchback çok güzel zaten param astranın yeni yüzünün sıfırına yetmiyor ki almayıda düşünmüyorum klasik 3 seri alsam onunda yüzü eskidi delilik olur :) geç olsun güç olmasın felsefesinden inş mazda 3 hatchback beyaz bir araba almaya niyet ettim. İnşallah hayırlı olur  ben yine forumunuzu takip yazılanları ve bilgilerinizi ve tecrübelerinizi her konuda okuyacağım. Tesekkürlerimle,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Benimkiside 100 km de ort. 8.5lt yakıyor..

biraz fazla ama performansla birlikte düşündüğünde hiç sorun değil bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende aldım arkadaşlar arabayı mazda3  touring para buna yetti :) yakıttada daha araba 300 km de fakat 7 litrenin üzerini görmedim ortalama 6.5 civarlarında geziyor 3000 devri daha geçmedim sürat olarakta 110 u denedim bir kez . 1000 km dolsun ondan sonra bende biraz gazın hakkını vereceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adana-Konya Ereğli Gidiş:

6.4 lt/100km. Ortalama hız 78km.

Yol: 200km

Dönüş:

4.6 lt/100km. Ortalama hız 86km.

90 ı geçmedim.rampalarda yüklenmedim. hızı yer yer 60 a kadar düşürdüm. Bunun dışında yol genelinde 90 da tuttum.

Gidiş-Dönüş: 400 km. 5.5lt ortalama ediyor.

-----------------

120 ile radarsız yerlerde kısa sürelerle 170-180 km ile;

Gidiş: 8,8 lt/100km

Dönüş:6.9 lt/100km

Aracım otomatik vites.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yeni mazda 3 touring manuelimi bir kaç gün içerisinde teslm alacağım inşallah. sıfır araba için nasıl bir tüketim tavsiye edersiniz? Yani en sağlıklı ve az tüketimle motorunu açmak için nasıl kullanmam gerekir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk bakıma girine kadar yüksek devirli ve ani kalkış duruşlarda bulunma derim.

daha sonrası servisin tavsiyelerine uyabilirsin.

hayırlı olsun bu arada

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun hocam. Çok yerinde bir tercih yapmışsınız.

Teşekkürler  ;D.Araba çarşamba elimde inşallah. ;D .Bayi de ilk 1000 km.de fazla devir ve hız yapmayın diyor. Ama 1000'i geçince bas basabildiğin kadar diyor  :o . Bilerek mi diyor bilmeden mi anlayamadım. Bu arada ilk 1000 ücretsiz bakımı yokmuş.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün depoyu doldurdum, 8.29 lt yakmışım .

yol bilgisayarında ilk defa 7.2'ye indim. Çeyrek depo kaldı.

birde aldığım litreye göre hesaplayayım bakalım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

spritmonitor.de guzel bi site. ben yakıt aldığımda fiş alıyorum, kaç lt kaç liraya gelmiş yazıyor.. onları da siteye giriyorum.

bide bende klima açık genelde, o da yakıtı etkiliyor :)

sizinki otomatikmiydi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...