Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yakıt Tüketim Değerleri

Superas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben CNG'yiaraştırdım,maliyeti LPG gibi 1000-1500 YTL  arasında fakat şu an hiçbir altyapısı yok.Mesela Ankara'da 1 tane dolum istasyonu var.Ayrıca LPG litre hesabı CNG ise metreküp hesabı,yani 1 litre LPG ile gideceğiniz yola iki katı CNG ile gidiyorsunuz.Tek avantajı LPG'den daha az riskli olması ve motora hiçbir zararının bulunmaması.

cng bence 3-4 yıl ıcınde vazgecılmez bır yakıt esklı olucak..hatta arabalar sımdıkı dızeller gıbı fabrıka cıkısında lpg lı olucak cok yaktıgında da bız de cng taktırıcaz:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cng'nin dolum istasyonlarının artması biraz zor bence. Çünkü bir cng istasyonunun kurulum maliyeti 350-400bin euronun üzerinde ve bu rakam lpg istasyonunda 40bin dolar civarında. Bir deposunun menzili lpg'ye göre yarı yarıyayken tasarrufu lpg'den %15 avantajlı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

bu haftasonu ankara-düzce arasında aracımı test etttim..genelde süratli kullandığım için küçük rakamlar görmeye alışık değilim...250 km boyunca 100 ü geçmemeye özen gösterdim...yol sonunda ortalama tüketim değeri  5.4 olarak okunuyordu..gerede'ye kadar rampa tırmanmanın verdiği dezavantajı da düşününce düz yolda 5'e düşeceğini tahmin ediyorum....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaan'ın mazda3 ü bir ay kadar bende kaldı üç dört gün kullandım şehir içi ve çevre yolu karışık 8lt ortalamayı geçmedi, kim demiş fazla yakıyor diye  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

100 liralık benzinle üst devirler + ultra sıkışık trafik + normal kullanımda 400km. ye yakınken 50 liralık daha benzin aldım. şuan o 50 liralık benzinle 200km. ye çeyrek var ve depoda halen 40-50km. gidecek kadar benzin var. :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar, bu bayramda sınırlarımı çok ama çook aşarak 900 km yol yaptım. Yaptığım hesaplamalar sonucunda, Tombak 100km.de ortalama 8,6 litre yaktı. Bu arada 160ini devirdi. Fotoları yarın koyarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100 liralık benzinle üst devirler + ultra sıkışık trafik + normal kullanımda 400km. ye yakınken 50 liralık daha benzin aldım. şuan o 50 liralık benzinle 200km. ye çeyrek var ve depoda halen 40-50km. gidecek kadar benzin var. :tey:

100 lira ile 367 km yol İstanbul bayram trafiği desem yeterli olur ;D:D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende ortalama 1500 km yol yaptım çoğu şehir içi olmak üzere şehir dışı 130 ve üzeri (genelde dip gaz)  17,8 ykr yaktım.LPG var huzur var kardeşim :D

yok bu böle olmicak, okul bitsin bende tüpçü olcam :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok bu böle olmicak, okul bitsin bende tüpçü olcam :D

en yüksek değerleri söyledim irfan :D 90-100 arası gittiğimde 60 km Aşkale-Erzurum arası yani şehir dışı 120 km ve 30 km de şehir içi olmak üzere toplam 150 km yolu 10.7 litre LEPEGE ile gidip geldim fakat babanne modunda sürdüm :D 

yani yaklaşık olarak  7x1,60=11,20 ytl ye 100 km yol gidebiliyorsun :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 litre yakıt ile ilk depomu bitirdim. 490 km ve yol bilgisayarı 25 km kaldı gösteriyorken yakıt aldım. 95 oktan.

şehir içi ortalama 9.5 lt.

aracımı sıfır aldım bana fazla gibi geldi.. zamanla düşer mi fikirleriniz nedir?

Ertuğrul

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yahu benim guzu sahi obez midir nedir 100km de 12.5 yakıt tüketiyor  :krrsz: bir kişi de dese benimkide o kadar yakıyor içim rahatlıycak valla  :nea:

benım 13.5 yakan bı tandıgım var mesela ama ayagını gazdan cekmez benımkıde arttı bu aralar bakıma gırcek fıltre degıscek bıraz daha duser sanrm su an 9.9 cıvarında

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

yahu benim guzu sahi obez midir nedir 100km de 12.5 yakıt tüketiyor  :krrsz: bir kişi de dese benimkide o kadar yakıyor içim rahatlıycak valla  :nea:

bizim mazda 3'ün yol bilgisayarı şuandan 11.9 gösteryor. 2000 kilometrede ve bunun yaklaşık 1500'ü sabah ve akşam yoğun trafikte geçti. Yine de bana fazla geliyor ama okuduğum notlardan yola çıkarak bunun arabanın yeni olmasından kaynaklandığını ve zamanla azalacağını umut ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...