Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yakıt Tüketim Değerleri

Superas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

tartarini lpg konusuna yazmıştım. yeri burasıymış.

5.8 lt /100km ortalama 88km hız ankara-istanbul otobanı.

şehir içi de 6.8lt-7.2 lt-7.6lt. arasında değişiyor. Mazda 3 hatchback touring a/t manuel kullanım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tartarini lpg konusuna yazmıştım. yeri burasıymış.

5.8 lt /100km ortalama 88km hız ankara-istanbul otobanı.

şehir içi de 6.8lt-7.2 lt-7.6lt. arasında değişiyor. Mazda 3 hatchback touring a/t manuel kullanım.

Bursa'dan saltug nicki arkadaşımız var ve ne yaptıysa uzun yolda 9 litrenin altına düşüremediğinden bahsetmişti. ikinizin aracıda otomotik. Manuel olarak kullandım yazmışsın, peki otomatik kullanımdayken hiç veri ölçtün mü ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

otomatik kullanım değerlerine hakim olmak zor çünkü araba sizden çok bağımsız hareket ediyor. Otomatikte eşim kullandı sanırım 8.5lt-9lt arasında değişti.Tabii burda devamlı 140 km hızda 4lt yakacak diye boğuşunca değerler 9lt e çok yaklaştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdadan sonra; "cennette miyim?" dersin.

Orası kesin Murat. :D

yakıtta dersin ama kalitede fransız mı ! dinlen dinlen kac derim :)

gene de hayırlısı olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi zaten 2007 arabayi 37binde sattin. Ustelik lpg vardi ustunde...az km yapiyorsun yakiti bu kadar dert etmene pek anlam veremedim...

Benim derdim sadece yakıt değildiki,daha çok performanstı.Dün itibariyle 2006 Model Megane 1,5 dci Expression 100 hp aracımı almış bulunuyorum,Gökhan'ın dediği gibi cennetteyim zannettim.Gaza bastımmı o güç gerçekten korkutuyor beni, aletteki tork 240 Nm.Şehir içi yakıt tüketim değeri ise yol bilgisayarına göre 5,5 lt/100 km... :egy: Ama performans başka kalite başka,yinede Mazda diyorum... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Merhaba; Bende Mazda3 HB 2009 triptronik dinamik sport modeli var geçtiğimiz ağustos ayında almıştım. Tanışma mesajını attığım halde site konulara yazı eklememe müsade etmedi bir türlü. O yüzden çok iştahla girdiğim bu siteden hüzünle ayrıldım bir daha da gelmedim ):

Neyse araban çok memnunum da abiler kardeşler Allah rızası için söyleyin yol bilgisayarı 10.5 - 11 litrenin altına inmiyor bir türlü şehir içi kullanım ve sürekli otomatik kullanıyorum. Benim arabada mı bi yanlışlık var, benmi mazda kullanmayı beceremiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba arkadaslar,

Ben aralik ayinda mazda 3 sedan impressive bir araba aldim. Ogrenmek istedigim bir konu var, (belki baska bir yerde verilmis olabilir). aracim otomatik, fakat manuel olarakta kullanilabiliyor. sehir ici kullanimlarda otomatik yerine manuel vitesi tercih etmek yakit konusunda bir farklilik yaratir mi? otomatik vites daha ust devirlerde vites degistirirken, manuel ile bunu kendim ayarlayabilirim diye dusunuyorum. volkswagen dgs sanzumanda, otomatik her durumda manuel kullanima gore daha etkin yakit tuketimi saglamaktaydi, acaba ayni durum mazda icinde gecerli olabilir mi?

cevaplar icin simdiden tesekkurler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Yakıtta son nokta aracta lpg ıle ılk kullanımımı gerceklestırdım.

Sonuc 339 km /  66tl tutarında gaz /31,5 lt    yanı km de 19 krs  /100km 9lt lpg

Kullanılan benzını bılmıyorum ama max 10km benzınle gıtmıstır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Herkese selam. Arkadaşlar bende Mazda 3 2006 model manuel Hb  var . aracım 26.000 km de . Ocak ayında aldım . Şehiriçinde 12 litrenin altına düşmüyor yol bilgisayarı. Gerçekten bu veri doğrumudur . Yoksa yol bilgisayarında bir problem olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman dediğiniz gibi bir de öyle hesaplayın, eğer o da aynı çıkarsa bir servise göstermekte fayda var. Peki hız ortalamanız nedir ? O da bir gösterge tüketimde

Hız ortalaması ve ortalama tüketimi aynı anda resetlemiş olmanız lazım yalnız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en son denememde 203 km de 14,5 lt yaktı ş.içi ş.arası karışık.100 km de 7.2 lt.ortalama hız 52

kardeş arabanda yakıt tasarruf cihazı var herhalde.bu arada lpg ayarına gittin mi?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok henüz gitmedim nisanın sonunda gideyim havalar ısınınca ona göre bakımını ayarını yaparlar

bu arada cihazda yok bu arada yarın pzarcğa gidebilirim şöyle bi gezeyim oralarıda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

arkadaslar mazda 3 otomatık 2006 model aracım var bır depoyla 450 km yol yapıyo bu abartı bı rakam sızlerın nasıl yada bence benım arabada sorun var bujıler falan yenı degıstı ama rakam bu dusurme yolu bılen varmı 60 km ıle gıderken alet 4. vıtese atıyo manuelmı kullansam ne yapsam tup ıstemıyorum ama barı 550 yapsın ya

tesekkurler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik araç bir nebze fazla yakar ama bu biraz kullanım tarzınızla da ilgilidir.Benim aracım 98 626 2.0 , full klima açık şehiriçi trafikte full depo 580 -600 arasında depo ışığını yakıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...