Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yakıt Tüketim Değerleri

Superas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben de paylaşayım yeni yakıt tüketim değerlerimi.

Bu yaz malum yaz tatili dolayısıyla memlekete gittik geldik. (Denizli)

İstanbul Silivri ile Denizli Kale arası Çanakkale tarafından 840 km. Araba sıkış tepiş dolu. Hatta ayaklarımızn altına bile valiz sıkıştırdım. Klima zaten sürekli açık. Malum araba siyah olunca 2 dk bile kapatamıyoruz.

Giderken yakıt ortalaması:6.4 lt., Ortalama hız:72 km.

Dönüşte Yakıt ortalaması: 6.3 lt , Ortalama hız: 69 km.

İstanbulda evimin önünde değerleri sıfırlayıp Denizlideki evimin önünde baktım. Dönüşte de yine aynı. Çok sakin kullandım ( 90-110 arası), ani hızlanmalardan kaçındım ve tatlı mehillerde boşa aldım ve biraz sert inişlerde viteste indim.

Tabi bu arada 50-60 tane yerleşim yerinin içinden geçtim ve bunların en az 20 tanesinin ışıklarında bekledim. Sadece 1-2 kere sidik yarıştırdım. ( Çok damarıma bastılar)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi ortlama hız 32 km/h ve genelde klima açık 9.2 lt.

Karma (şehir dışı ağırlıklı) kullanımda ortalama 63 km/h ile 6.8 lt.

Tamamen şehir dışı kullanım ortalama 88 km/h il e 6.3 lt.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu değerlerle yakıttan şikayet etmek doğru değil bence. LPG'yi iyiki söktürmüşüm. Zaten yılda en fazla 10 bin km yapabiliyorum. Kış boyu araba kapalı otoparkta yatıyor. Ayda en fazla 100-150 km yapıyor. Sadece yazları uzun yol gidiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar herkese merhaba,

Foruma yeni katıldım. Yaklaşık 1 yıldır 2005 model Mazda3 dynamic tiptronik vites bir arabam var. Esasen genel olarak memnunum. Yakıt tüketimi olarak şehiriçi benzinde 12lt/100 km LPG'de 13lt/100 km şehirdışı benzin 10lt/100 km LPG 11lt/100 km sarfiyatım var. Araba otomatik olduğu için bu seviyede diye düşünüyordum, bakımları düzenli. Ancak foruma göz atınca genel olarak şehiriçi kullanıcıların 8-9 litre benzin tükettiğini görünce şaşırdım. Acaba özel bir buji mi takmalıyım yada nesine baktırmalıyım? Fikir veren olursa çok memnun olurum.

Saygılar.

ismail-Gaziantep

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha 1000 km olmadı ama 410 kilo metre yolu 28,91 lt yaktı ve shell vp dizel +gtl yakıtı ile km de 288 krş yaktı ama daha düşer herhalde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

ben bir suredir takip ediyorum şirinyer buca ksk bostanlı yeşildere gaziemir hic otobana cıkmadan 6,9 litre ortalamam var eger isıklara denk gelmessem 5,5 lere kadar indirebiliyorum duz yolda

aracı da yerine gore 90 la yerine gore 120-140 la kullanarak gidiyorum

ortalama hızım 38 km/h

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bu araba ile ilk uzun yoluma çıktım, mesafe 390km 3 kişi ve araç full dolu (toplamda yaklaşık 350 kg), yolun 200 km lik kısmında klima açık, kırmızı ışık ve sıkışık trafik hariç 110 un altına düşmedim, çoğu yerde de 130-140 bastım ve 7,4lt/100 km ile geldim, otomatik bir araç için bu değer hiç fena değil gibi.. 8:) Geçen sene aynı yolu 1.4, 101 bg fabia ile 110 un üstüne çıkmadan sakin kullanımda 6,5lt/100 km ile gelmiştim.... Ahh birde istanbulda 10lt/100 km nin altına indirebilsem  :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

mazda 3 ü otomatik aracım geçen ölçümlerimde 17 litre gaz tüketti 100 km de bende bujilere baktırmaya karar verdim ve şampiyon marka buji çıktı :D

kitapcıktan baktım SK16PR-E11 - DENSO iridyum buji çıkıyor bu bujiyi lpg ile kullandığımda bi sıkıntı yaparmı yoksa 30 tl lik bujilerden mi alayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar,

Aracımın son yakıt tüketim değerlerini sizlerle paylaşmak isterim. Geçenlerde litresi 4.56 TL'den depoyu fulledim, kilometreyi ve ortama yakıt göstergesini sıfırladım. Çok büyük bir kısmı şehir içi olmak üzere 603 km yol yaptım. Benzin ışığı yanmadan litresi 4.62 TL'den tekrar fulleme yaptım. 41.5 Lt benzin aldı.

Buna göre ortalama yakıt tüketimim 100 km'de 6,88 Lt olarak çıkıyor. Dediğim gibi çoğu şehir içi olduğu için bence iyi bir değer.  :) Ancak yol bilgisayarı 6.6 Lt gösteriyordu. 0.28 Lt gibi bir sapma mevcut. Bu bana biraz fazla geldi.  Normal mi sizce ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba,

18'' jantlarla şehir içi full klima açık yol bilgisayarı 9.0 litre gösteriyo.

Fakat uzun yolda ise 5.5 ları görüyorum 120-140 larda giderken..

Benim değerlerim bu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Selamlar.

Bir sorum olacak, imkanı olanlar ve yoldayken aklına gelenler için yol bilgisayarınızdaki bir veriye ihtiyacım var. Aracın rolantideki yakıt değerlerini merak ediyorum. Rolantide biraz fazla yaktığını düşündüm, test etmek için otomatik vitesli araçlarda da denenebilecek şekilde ricam şu:

Malum, araç dururken anlık yakıt tüketimi gibi bir durum sözkonusu değil. Rolantideki yakıt verisi de aracın o andaki hızına göre değişir. Bu yüzden sabit bir hız belirlemek adına 40km/saatlik bir hızdaki yakıtı baz alalım diyorum. Araç sabit olarak saatte 40 km hızla giderken boş viteste anlık yakıt tüketiminiz kaç litre gösteriyor?

Benim aracımda bunu 2.4 litre olarak gördüm, yoldayken hatırlarsanız deneyip burada paylaşır mısınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar.

Bir sorum olacak, imkanı olanlar ve yoldayken aklına gelenler için yol bilgisayarınızdaki bir veriye ihtiyacım var. Aracın rolantideki yakıt değerlerini merak ediyorum. Rolantide biraz fazla yaktığını düşündüm, test etmek için otomatik vitesli araçlarda da denenebilecek şekilde ricam şu:

Malum, araç dururken anlık yakıt tüketimi gibi bir durum sözkonusu değil. Rolantideki yakıt verisi de aracın o andaki hızına göre değişir. Bu yüzden sabit bir hız belirlemek adına 40km/saatlik bir hızdaki yakıtı baz alalım diyorum. Araç sabit olarak saatte 40 km hızla giderken boş viteste anlık yakıt tüketiminiz kaç litre gösteriyor?

Benim aracımda bunu 2.4 litre olarak gördüm, yoldayken hatırlarsanız deneyip burada paylaşır mısınız?

Bu tarz bir hesaplamayı geçenlerde forumda görmüştüm ama nerede hatırlamıyorum, araştırırsan belki ulaşabilirsin...

Aklımda kaldığı kadarıyla; hız ile bağlantılı bir değer olması gerektiğiydi, yani boşta olan yakıt tüketimi yapılan hız ile bağlantılı diye okumuştum. Mantıklı da gelmişti...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar.

Ben genelde rolantide yakıt tüketim değerini 1 civarı görüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Herkese kazasız belasız günler.Sayın forum arkadaşlarım bir haftadır fark ettiğim bir durumdan söz etmek istiyorum.Aracımla durmadan önce ayağımı gaz pedalından çektiğimde malumunuz yakıt tüketim değeri düşmekte.Bende tüketim değeri ilk önce düşüyor,tam durmaya yakın değer(gaz pedalına dokunmadığım halde) tekrar yükseliyor ve ancak durunca sıfırlanıyor.Durmaya yakın değerlerin yükselip tekrar düşmesi sizce normal mi?Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3 ü otomatik aracım geçen ölçümlerimde 17 litre gaz tüketti 100 km de bende bujilere baktırmaya karar verdim ve şampiyon marka buji çıktı :D

kitapcıktan baktım SK16PR-E11 - DENSO iridyum buji çıkıyor bu bujiyi lpg ile kullandığımda bi sıkıntı yaparmı yoksa 30 tl lik bujilerden mi alayım.

değiştir ve iridyum ngk al derim ben değiştirdim yakıt tüketimi gayet başarılı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Stock hali ile 18" jant+lastik+4 cm lik yaylı ve ağırlıklı olarak şehir içi trafiğinde kullandığım Baby MPS in tüketim değerlerimi yazıyorum bilgi vermesi açısından.

Stock:

Şehir içi:  10.4

Şehir dışı: 5.5

100 km de ortalama yol bilgisayarının yazdığı: 8.7

18" jant + lastik + yay: [yayın ne alakası var derseniz alçak araç sürmek çok dikkatli bir sürüş ve ani frenler, yön değiştirmeler, yavaşlamalar gerektirebiliyor.]

Şehir içi:  12.2

Şehir dışı: 6.4

100 km de ortalama yol bilgisayarının yazdığı: 9.7

Edit: Bir önceki değerlerimle olan farkın sebebi İstanbul'da trafiğin artması ve dur kalkın etkisi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar.

2005 mazda 3 at sahibiyim. benzinli aracımda yakıt tüketimi malum benzin fiyatlarından dolayı sıkıntı yaşayacağımı düşünüp, istatistik çalışması yaptım sizlerle paylaşmak isterim.

aracımla 3,5 ayda 3680 km yaptım.(Şehir içi -İstanbul)

toplamda 1670 tl benzin aldım (değişik markalardan)

oranladığımızda şehir içi 45.5 krş sonucu elde edilmiştir. ve benim düşüncem otomatik 1.6 benzinli bir araç için bu benzin fiyatlarına göre çok iyi bir veridir.

yorumlarınızı beklerim

bilginize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar.

2005 mazda 3 at sahibiyim. benzinli aracımda yakıt tüketimi malum benzin fiyatlarından dolayı sıkıntı yaşayacağımı düşünüp, istatistik çalışması yaptım sizlerle paylaşmak isterim.

aracımla 3,5 ayda 3680 km yaptım.(Şehir içi -İstanbul)

toplamda 1670 tl benzin aldım (değişik markalardan)

oranladığımızda şehir içi 45.5 krş sonucu elde edilmiştir. ve benim düşüncem otomatik 1.6 benzinli bir araç için bu benzin fiyatlarına göre çok iyi bir veridir.

yorumlarınızı beklerim

bilginize.

sonuç gayet iyi bencede...kullanım tarzınızıda söylerseniz benim için yol gösterici olur.

çünkü benim araçta aynısından ve  60 kuşuşun aşağısını görmedim :'( :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonuç gayet iyi bencede...kullanım tarzınızıda söylerseniz benim için yol gösterici olur.

çünkü benim araçta aynısından ve  60 kuşuşun aşağısını görmedim :'( :'(

tabiki söylerim. benzinlik sahibi arkadaş yoktur umarım :) .öncelikle hiçbir kalkışta ani gaz dokunuşu yapmam zaten araç kalkmaya yeltenecek halde iken ayak ağırlığı kadar yüklenme yeterli oluyor. tasarrufta en önemli unsur budur bence şehir içi için.

ikinci olarak araçta ani fren yerine gaz pedalı terk etmek daha faydalı ve

son olarak rampa yokuş çıkarken M moduna manuelde 2. viteste çıkıyorum.

uzun yol vs gibi yüksek hızlardada hız düşürmemek üzere sabit hızda gitmek gerekiyor.

şu gerçekmiş benim ilk arabam ve beklemediğim kadar samimiyet başladı araçla aramızda. sanki canlı gibi :) sen onu üzmezsen oda seni üzmüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...