Jump to content

Aydınlatma Projelerim, Fotoğraflarla Gezinti.

oktay toker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Toyota Land Cruiser VX100 için yapılan çalışma sonuçları.

14_zps339a7a8d.jpg

1_zps7d605f16.jpg

5_zpsa674ef1b.jpg

10_zpsd390e0ca.jpg

9_zpse92ce8f2.jpg

12_zps63b59962.jpg

Buda park bölümen yaptığım 8 er tanelik gündüz farı sonucu.

11_zps9e38f9e5.jpg

23_zps25f4eec3.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuları burda ve başka forum sitelerinde açınca resimlerin peşpeşe fazla sayıda tıklanması benim bandwich kotamı doldurmuş.Belli bir süre sonra resetlenip tekrar görünmeye başlıyacak. Yada 100tl civarında yatırıp 2 katı kota almam koşuluyla açılacakmış. : :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3.stop orjinal Hella üretimi nefis bir yapım ama sadece iç reflektörü.Caddy yazısını yazdırdım ve 3.stop camının üzerine yapıştırdım.Sonra harfler kalacak şekilde dış kısmı çıkarttım,harfler dışındaki kısımları güzelce 600 lük zımpara ile zımparaldım ve parlak siyaha 3 kat boyadım.Tam kurumadan harfleride söktüm.Ortaya olumlu bir sonuç çıktı.Bu aydınlatmanın içinde 6 tane kırmızı flux led kullanılmış Adem bey memnun değildi bende 4 tane power led kullandım.Ama hamojen bir ışık elde edemedim reflektörü sökmem ve led ilavesi yapamam lazımdı zaman yoktu.Reflektörün bölümlerine power led koymadım sebebide reflektör aşırı şekilde ışık toplaması yaptı bunu tehlikeli buldum ve 4 power ledi dagıtmaya çalıştım.Yinede reflektör parlama yaptı.Reflektör tam gündüz farı için bire bir bir parça.Reflektör resmini çekmemişim.Rabbimin izni ile bugünde taktık.Adem bey in heyecanını görmeniz lazım dı bu sonucu beklemediği açıkca belli idi.

1_zps39865d9a.jpg

2_zpsd046d09c.jpg

3_zps20094e0f.jpg

4_zps03060580.jpg

8_zpse9787914.jpg

5_zpsecf50b17.jpg

6_zps4025a073.jpg

7_zpsa23a14e6.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 Mondeo farı orjinal mercek yerine yine Bosch bi-xenon mercek ve bu defa sadece merceğin kendi çerçevesini siyah yaptım.Fenada durmadı hani.

34_zpsd54955fe.jpg

33_zpsf29eb382.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Focus F1 ler için Hella'nın ürettiği moretti tip farlarının orjinal mercekli kısmına bi-xenon mercek takalım diye işleme koyulduk.Ben D1s balast ampulü ve mercek arkasını şöyle bir görünce dedim eski tipi Hella rahatca yerine olur.Lakin çok yanılmışım.İşe başladık merceği dağıttım ve apayrı bir yapı.Epey düşündüm nasıl bir montaj ile bu işin altından kalkarım diye ve yeni tip Hella bi-xenon mercek ile yeniden komple dizayn ile iyi bir sonuç alarak Rabbime şükür bugün farları taktık.

Orjinal Hella Kare balast ve Osram D2s ampuller farın orjinalinde mevcut.İlk işlem orjinal merceğin şapka kısmını genişletmek oldu.

1_zps752add67.jpg

Merceğin ön kısmını rütuş kalemimle güzelce boyadım.

3_zps45531411.jpg

2_zps6d5ff05a.jpg

Merceğimizi bu kısıma çizgi hizalaması ile monte ettikten sonra arka kısımdan komple Rtv silikon ile izalasyonu yaptım.

12_zpsa1d5ce4a.jpg

5_zps2a7a39a5.jpg

Esas dış kasası için epey düşündüm.Önce bu kasayı koymadan monte edeyim diye düşünmüştüm ama içime sinmedi,uzun ömürlü olmayacaktı.Sonra pvc su boruları aklma geldi ve 2 katlı olan kalın tiplerden arkasının kapaklı olan tiplerinden aldım.Mercek metaline değmiyor dış kasaya direk etrafında dıştan yarım cm iç içe geçirerek ve 2 yandandan vidalayarak sonrasında Rtv silikon ile komple izole ederek tam bir izalasyon için sıhhatli bir montaj oldu.Tek kusuru beyaz olması.Bu pvc boruyu artık diğer kapak işlemlerindede kullanmayı planlıyorum.Toz kapagı kısmı çok iyi.

6_zpsc8de3166.jpg

7_zps5e779856.jpg

Duvarda far ayarımızıda yaptık.Mercek değişikliği nedeniyle yeni Hella için ampul tutucu almamıştım.Ampulü vidalar ile odaklama yaparak sabitledim.Bilahire en kısa sürede ampul tutucu alınıp takılacak.Şimdilik en ideal çizgimiz bu.Bunu detaylı şekilde arkadaşımıza anlattım.

8_zpsdf4f7c79.jpg

Halojen uzunlar ile beraber uzunlar.2 far arasını çokmu yaklaştırmışım acaba.

9_zpsbdbecbd8.jpg

Araç üzerindeki görünümü.

10_zps0fe6b580.jpg

11_zpsea10d6ba.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 Passat Depo marka farlarına eski tip Hella bi-xenon mercek ve eski merceklerinide uzun hüzmeye takıldı.Arkadaşımız gündüz farı tarzı önerilerim arasından Angel halka çalışmasını seçti.Halkayı tam yuvarlak yapmıştım ama sonradan bazı uyumsuz haller olunca yarım ay şeklinde yapmaya karar verdim.Tam halka artık sıradan diyede düşünüyorum.Sinyal içinde power led çalışması yapıldı ve içinede Amerikan park montajıda yapıldı.

İşta resimler ile bazı detaylar.

Sinyalin ilk hali ve son hali.

15_zps7d42d99d.jpg

21_zpsd278ace4.jpg

3_zps4b479515.jpg

19_zpsdd710d88.jpg

13_zps8355ac08.jpg

7_zps992ac066.jpg

Amerikan park.

12_zps14943e54.jpg

8_zps4362ed0a.jpg

1_zpsd566373f.jpg

10_zps50fdf446.jpg

5_zps8f81d30b.jpg

26_zpsadcc5805.jpg

Uzak bir mesafeden halkaların görünümü.

6_zpsad15e038.jpg

Farların son durumu ve montajı.

27_zps4d150f6c.jpg

28_zps2c628e65.jpg

30_zps5b672ce4.jpg

31_zps8df00c61.jpg

32_zpsf0c41a16.jpg

33_zps54cbecf2.jpg

Sinyal verirken Halkaların ışık gücüde park moduna geçiyor ve filip flop tarzı görüntü ortaya çıkıyor,sinyal anında resimlemeye çalıştım ve yakaladım.

29_zps864f6b1e.jpg

Amerikan parklı görünümü.

34_zps016e7c27.jpg

Buda sinyal videosu.

http://s1135.photobucket.com/user/tamircioktayy/media/passatmercek/MVI_4464_zpseee0ebf3.mp4.html

Aksilik olmaz ise yarında far ayarını yapınca resimleyeceğim.Bilahire eklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Farlarda yükseklik motorlarını geri aldım ve uzun hüzme mercekleri biraz daha rahatladı.Buğün tamamen teslim ettim idarelikte ayar yaptım.

Farlarda orjinalde kullanılan mercekler birbirinden farklı.Sol fardaki junyan tyc tip mercekler gibi,sağ fardaki ise Hella H7 tipine çok benziyor.Sağ far uzunu daha güzel oldu.

36_zps7a86fbe1.jpg

37_zpsbf469aa5.jpg

Araç ile duvar arasında 1 metre mesafeden çektim.

38_zpsdb3d5981.jpg

39_zpsa8dba4e8.jpg

Videomuz.

http://s1135.photobucket.com/user/tamircioktayy/media/passatmercek/MVI_4559_zps4c9d0f54.mp4.html

43_zpsed140c74.jpg

42_zps4e318a1b.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşımız Kırşehir yolculuğu olduğu için yol üstü bugün yanıma geldi.Sinyal verirken gündüz farını ek bir role ve kondansatör kullanarak söndürme işlemini hallettik.Rabbim hayırlı yolculuk nasip etsin.Tekrar iyi günlerde kullansın.Daha sonra kendisi detaylı video çekecek.

24_zps0777ddd6.jpg

25_zps1b43f1e9.jpg

Videomuz.

http://s1135.photobucket.com/user/tamircioktayy/media/Honda%20civicfar/MVI_4580_zpsbb37b302.mp4.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önceleri 15 lc monitörlere mantar led ve şerit led ile çalışmalarım olmuştu fakat bu defa smd5050 ledleri yan yana dizerek 17 lcd ekranın bozuk olan altlı üsrlü 2 şer tane kullanılmış olan florasantlarını söküp toplamda 120 led kullanarak yeterli sonucu elde ettim.Kontras çok farketti.Elde yaptığım için akım yönünden florasant devreden 1 amper falan daha ekonomik.Orjinallerdeki gibi yapma şansım maddi boyutta hali ile yok.Elde bu kadar oluyor.

Ledlerin dizilmiş hali.Bu hale her ikisinide 1 haftadan fazla sürede getirebildim.Oldukca sıkıcı ve özellikle led sıralamasında dikkat istiyor.

1_zps706389ec.jpg

2_zps668170ff.jpg

5_zpsfc192672.jpg

7_zpsa1c0c8ed.jpg

9_zps852f8601.jpg

4_zps8134d693.jpg

6_zpsfe2d18da.jpg

8_zps0497e455.jpg

Test bitsin kapatınca bir video çekip eklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Valeo yeni nesil bi-xenon mercek,Gen4 balast Osram xenon ampul.Komple krom olan çerçevede siyah ve gri olarak bayandı.

CI8Rc2Y.jpg

6HB7222.jpg

Mercek kapagı Mercedes'ten çıkma.

M9H9UtC.jpg

Son halleri.

9TgASQy.jpg

uj077Md.jpg

w8v1XXt.jpg

P0GQQWS.jpg

Sinyal bölümüne Smd5050 turuncu ledlerden American park yapıldı ve park ampulü kısmınada aynı ledden takıldı.Araç üzerinden görünüm.

ZmO2EP3.jpg

Duvar resmimiz.Bosch ve Valeo Hella gibi düze yakın çizgi vermesede ışık toplaması aydınlatması son derece güzel mercekler.

U2kf8uk.jpg

Halojenler ile bi-xenon uzun.

jyrTKDC.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka forumlardada sana raslamak mümkün abi hatta senden feyz alıp bilgilenip bende kalkıştım far yapmaya ama sadece kendime :D yaptığın çalışmalar gerçekten başarılı çokta ilgimi çekiyor. Paylaşımlarının devamını bekliyorum.

Hatta seni bulmuşken birde soru sorayım Bende 90 Mazda 626 var H7 valeo mercek kıtı kıtına sığdı bi xenon a çevirmek istiyorum ama valeo H7 mercekle aynı ebatta yada birazdaha küçük bi xenon mercek varmı acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka forumlardada sana raslamak mümkün abi hatta senden feyz alıp bilgilenip bende kalkıştım far yapmaya ama sadece kendime :D yaptığın çalışmalar gerçekten başarılı çokta ilgimi çekiyor. Paylaşımlarının devamını bekliyorum.

Hatta seni bulmuşken birde soru sorayım Bende 90 Mazda 626 var H7 valeo mercek kıtı kıtına sığdı bi xenon a çevirmek istiyorum ama valeo H7 mercekle aynı ebatta yada birazdaha küçük bi xenon mercek varmı acaba ?

Valeo yeni tip bi-xenon mercek fiyat olarak boyut olarak fazlasıyla seni tatmin eder.Bu merceğin ampul tutucusu dahili ve kullandığın H7 xenonu rahatca takabilirsin.

Yeni nesil Hella bi-xenon mercekte yeni tip Valeo bi-xenon mercekle aynı boyutta fakat fiyatı oldukca pahalı.Montajı Valeo ile aynı diyebilirim.

Farda cam sorununu nasıl hallettin konun var mı?link verebilirmisin.Gerçi ön cama merceği dayadıysan sorun fazla olmuyor.Işığı bozmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valeo yeni tip bi-xenon mercek fiyat olarak boyut olarak fazlasıyla seni tatmin eder.Bu merceğin ampul tutucusu dahili ve kullandığın H7 xenonu rahatca takabilirsin.

Yeni nesil Hella bi-xenon mercekte yeni tip Valeo bi-xenon mercekle aynı boyutta fakat fiyatı oldukca pahalı.Montajı Valeo ile aynı diyebilirim.

Farda cam sorununu nasıl hallettin konun var mı?link verebilirmisin.Gerçi ön cama merceği dayadıysan sorun fazla olmuyor.Işığı bozmuyor.

şu valeo yeni tip bi xenon merceklere senden ulaşabilirmiyim fiyat vs gerekli bilgileri msj atarmısın ?

cam olayıda buzlu cam vardı malum çok fazla kırılıyordu ışık hemde görüntü olarak hiç güzel durmuyordu camın kalıbını aldım 3m pleksiden yeni cam yaptım :D konusunu açmadım yeterli foto yok çünkü elimde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende internetten alıyorum.Zaten 2 kişide bulabilirsin.Valeo bi-xenon yazınca çıkıyor.

Çok sevindim cam yapmana.Tavsiyem camı güzelce araç pasta cila ise güzelce temizle ve şeffaf film yapıştır ömrü uzasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...