Jump to content

Aydınlatma Projelerim, Fotoğraflarla Gezinti.

oktay toker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tekirdağ'lı fardan son durum.

oYZ9KY4.jpg

YkFLdb8.jpg

y9McFxe.jpg

İzmirden bir arkadaşımızın Fusion aracının sis farlarının çerçevesine Passat gündüz farında kullanılan Lensler ve her biri 130 150 lümen aralığında olan Edison power led kullanılarak ve İnsignia orijinal gündüz farı sürücü kartı ilede sürülerek montajı yapıldı.Rabbimin izni ile geçen yıl yapma imkanı olmuştu.

Sis çerçevesinin uygun bölümlerine delikler delindi.

Yj8bIZ8.jpg

Lensler derece açısı verilerek sabitlendi.

noWEjvU.jpg

Arka kısmınıda iyice silikona bulayarak izolesini yaptım.

noWEjvU.jpg

Yanış halleri

GnAXeuc.jpg

rqNqWWr.jpg

2 çerçeveninde tavana yansıyan ışık odagı.

XnQLTum.jpg

Araç üzerinde maalesef resimler gelmedi.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Koceli'den bir arkadaşımızın Jetta aracının bagaj kaputunda bulunan stop için led modifiyesi çalışmasına ilk etapta sadece orijinalinde olan delikli led konulacak kısımlara park ta yanacak şekilde ledlendirme yapılacaktı.Arkadaşımız bunu derecli açılarda olan kırmızı ledlerle kendisi yapmaya çalışmış fakat istediği sonucu alamayınca çalışma Rabbimin izni ile benim aracılığım ile genişletildi.Önce buraya smd5050 ile hem parak hem fren işlevi olsun amaçlı bir çalışma planlandı ama sonra geri vites ve sis lambası içinde ayrıyeten bir çalışma yapılması fikri ortaya çıkınca her şeyi yeniden yapılandırdık ve malzemeler alındı.Bu orijinal delikli kısımlarda hem park ve hem fren olarak yanması için orijinal BMW stoplarda kullanılan kırmızı fren,park ledleri kullanıldı.

efyVv3V.jpg

Stop içindeki ayrı sis ve geri vites bu araçlarda tek.arkadaşımız her iki bölümüde daha önce edindiği şeffaf geri vites bölümlü orijinal stop parçasının bu iç kısımlarına petek desenli 12 led,her bir kısım 40 derecelik açılarda ışık yayabilen Lens takımı kullanmaya karar verdik.

GdDCpan.jpg

Geri vites için bu lenste 9 sıralı şekli kullandık.Her biri 150 lümen olan Edison ledlerden kullanıldı.Aslında Edison smd 5050 1 watt power led kullanacaktım ama bu bölümde yer sıkıntısı olunca sogutucu montajı sorunundan dolayı bu 1 watt ledlerden kullanmaya karar verdim.

kvemYHq.jpg

Sis bölümü içinde bu lens içinde ortadaki 3 bölüm yeterli olur dedim ama bu ledleri kullanırsak olabilirdi.Smd seramik tabanlı 4 ile 10watt arasında olan 350ma ve 700ma aralığında toleranslı çalışan Edison fm5050 kırmızı led kullanıldı.Lehimlemesi çok zor oldu.Yapısından dolayı havya değsede anında ısımaya tepki vermiyor havyayı çok iyi kullanmak kesinlikle şart.Aslında havya ile lehimlenmesi için tasarlanmamış bir led sınıfı ama başka seçenek yok kullanılacak.İlk başta bu 4 led grubundan 1 led olarak çalışan bu ledi seri kullanmaya karar vermiştim ama sonra lehimleme sorunundan dolayı hatalar olunca yapıyı paralel seri kullanmaya karar verdim.

2X0yVQT.jpg

Bu ledler için ilave olarak bu sogutucu monte ettim.

ktTZ2sp.jpg

İlk montajı bu şekilde yapmıştım ve toplamıştım ama bu lehim hatasıda ortaya çıkmadan önce bu görsel çirkinlik içime sinmedi.Bütün silikonlamayı sökerek neler yapabilirim arayışlarına girdim.

k6qul7B.jpg

Sonra ledlerin üzerini örtecek plastik parçadan led tepeleri görünecek şekilde parça yaptım.Simli Gümüş grı ile boyadım.

iQyueJ4.jpg

Kullandığımız lensin çapı 1cm civarı küçüktü ve ortalama sorunu vardı.İç kısımdaki soğutucu ve kablolara iyice bakınca ortada idi.Bunada çözüm olarak bir parça ayarladım ve yine simli gümüş grı ile boyadım.

JckU4kT.jpg

Ve sonuçlar.

sUBoF1S.jpg

RROshwW.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geri vites.

CqDVCTu.jpg

Sis.

rWO8WoG.jpg

Araç üzerindeki detaylı resimler bilahire gelince ekleyeceğim.

Ankara'dan bir arkadaşımızın 97 model Passat aracının yeşil olan bütün aydınlatma rengini üst makyajlı kasasındaki görünüme dönüştürmek için ve ampul aydınlatmalarınıda ledlendirmek için yaptığım çalışmayı rabbimin izni ile oldukça güzel şekilde bitirmek kısmet oldu.

Yeni kasa Golf lerde kullanılan gösterge ibrelerinin bu aracın orijinalindeki iğneye oturan kısımları farklı fakat uzundu bu Golf ibrelerini iyice inceledim ve kesersem oturabilir dedim ve olmaz ise çöpe gider diyerek kesip biçme iznimi alınca gecenin bir vakti sakince uğraştım ve sonuç ortaya çıktı.Krom çerçeveler ile cidden kromu fazla ssevmediğim halde bu ibreler mükemmel denilebilecek şekilde uyum sağladı çok farklı görünüm ortaya çıktı.

İç aydınlatmalarda yeni keşfim 5630 aliminyum şerit ledler ile yapıldı.Kendime has küçük düzeltmeler olmadan takamazdım ve devasa bagaj 9 tane led ile gündüzden daha aydınlık oldu dersem yalan olmaz.Fakat resmi çekmeyi unuttum iyimi.Ömer prof makinen ile güzelce çekersin.

Diğer çalışmalar ile iyi seyirler.

Golf kadranındaki ibreler ve görünümü.

Zm2cAmT.jpg

Passat kadranındaki görünen yeni hali ile ibreler.

oSaAtCf.jpg

YHl0HdU.jpg

LY3VlHt.jpg

4ltYrhA.jpg

jQ0mEDG.jpg

Düğmeler,klima kısmı.

C3qZG4e.jpg

Dhk1cPm.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mQmsm2S.jpg

MhkpSRS.jpg

Tavan sanruff düğmesi,submarine görünümü.Bu led yuvaları tam 20 yıldan fazladır elimde ve amerikanodan gelmişti. 

lkWUug1.jpg

Led ışıklı orijinal parçayı alamdım diye çok üzülen arkadaşımıza yaklaşık 4 saat falan süren bir süreçten sonra işaretler olmasada neden iz şeklinde bir aydınlatma olmasın dedim ve ortaya çıkan görünüm.Canlı hali tabiki bu kadar parlak değil.

MMXJPbV.jpg

Araç üzerinden bazı resimler.

4elMy4n.jpg

vHuU4qV.jpg

k218TIM.jpg

VeVVPM8.jpg

rSZjRZA.jpg

BNOVYAI.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

GfnkLMX.jpg

0DqxrO0.jpg

hY0Dz6S.jpg

RhDH3yc.jpg

Ankara'dan bir arkadaşımızın 96 stratus arcının ciddi manada önünü aydınlatmadan yoksun Depo marka ama çok acayip ışık odaklaması ve çizgisi olan bu farlara yeni nesil İntemo bi-xenon mercek kullanıldı.Gen4 balast takımı Philips 4300k xenon takımı kullanıldı.Sinyal kısmıda mercekli yapıya eş olsun diye Mondeo minik merceği için sarı ledler ile sinyal yapıldı.Audi tarz pleksidende gündüz farı ve park yapıldı.Ayrıca yine ayrıyeten ledler ile amerikan park yapıldı.Rabbimin izni ile oldukça performanslı bir fara dönüş için yaptığım bu çalışma bu araçta beni daha bir başka sevindirdi.Orijinal farın çizgilerini çekmek hiç aklıma gelmedi.

Merceğin plastik olan dış kasasını 7.3cm e kadar alttan üstten traşladım.Farın içi 8,5cm civarı.Mercek etrafını kapatma faslı beni fevkalade oyalayan kısım oldu ama işlem bitince arkama yaslanıp izledim dersem yalan olmaz.İşte detaylar.

0CFCR4u.jpg

MGLOj2p.jpg

nZrGihi.jpg

4QZECHf.jpg

RiVNMxh.jpg

sUn5IVp.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok güzel çalışmalar elinize sağlık. benim aracın ön farları desenli cam. yurtdışında bazı kişiler bu camı zımpara gibi bir şeyle düzleştirip mercek takmışlar. bu konu hakkında bilginiz varmı acaba? sadece merceğin önüne gelen kısmı düzleştirsek yeterli gelir sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aAmkSTe.jpg

eavI5rp.jpg

YTzNOlz.jpg

çok güzel çalışmalar elinize sağlık. benim aracın ön farları desenli cam. yurtdışında bazı kişiler bu camı zımpara gibi bir şeyle düzleştirip mercek takmışlar. bu konu hakkında bilginiz varmı acaba? sadece merceğin önüne gelen kısmı düzleştirsek yeterli gelir sanırım.

Evet cam içindeki ışık kırıcı çizgiler sipiral taşı yada dremal parçalaraı ile traşlanıyor sonra uzun uğraşlar sonrasında 400 yada 500  kum zımparası ile zımparalanıp sonra parlatılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara'dan bir arkadaşımızın model yılı tam hatırlamıyorum ama 2013 olacaktı Freemont aracının farlarına Hella intemo bi-xenon,Gen4 balast ve xenon takım ile yapılan çalışmayı farları köşesinde bulunan beyaz reflektörün üst kısmına turuncu film yapıştırıp arka iç kısımdan yanlamasına Smd5630 aliminyum şerit günışığı led ekleyerek amerikan park olarakta görünecek şekilde fardaki en güzel aşamayı rabbimin izni ile yapabildim.

Mercek kapagı olarak fardaki iç çerçevedeki yogun çizgilere uyum sağladığını düşünerek yine Mercedes mercek şapkası kullandım.Oldukça güzel uyum sağladığını düşünüyorum.İşte detaylar.

chJjMe9.jpg

cHVnWWy.jpg

rV3pUYg.jpg

TT3AJqh.jpg

bcMHPIE.jpg

MGK309R.jpg

TkgUOUl.jpg

RfVszi6.jpg

V8OgvOf.jpg

Y7n1WGw.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yH52oR0.jpg

hiHSFmK.jpg

ueFE8Bq.jpg

1H6sR12.jpg

FslkaV0.jpg

T8N2tAg.jpg

Araç üzerindeki resimler elime ulaşınca bilahire ekleyeceğim. 

Araç üzerinden ve duvar resimleri.

1koPZhE.jpg

4dwbN9D.jpg

eXoUNum.jpg

c4b8d5V.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

JLXIR8u.jpg

Satt 16.00civarında çekilmiş bir duvar resmidir.Bi-xenon merceğin aydınlatma farkı diyebiliriz.

HNQXdK9.jpg

Ankara'dan bir arkadaşımızın Mercedes 190 aracı için Kristal marka sağdan trafik için yapılmış şeffaf camlı far alındı.Bosch bi-xenon mercek,Sis bölümünede yeni nesil Bosch servo bi-xenon merceği düz çigi halinde sabitleyerek sis merceği olarak kullanıldı.Gen5 balast ile Rabbimin izni ile son şekillerini alarak montaja ve kullanıma hazır hale getirildi.

Far bu.

HmFKi0s.jpg

Dagılmış hali.

rW1TWzh.jpg

Merceklerin monteli hali.

rFSp7OG.jpg

Mercek şapkalarının boyanmış hali.

Zy1bV2A.jpg

Şapkaların takılmış hali.

QHFKT9J.jpg

Bitmiş hali.

KGFjKiF.jpg

vBEpY40.jpg

4Ftl8Op.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zlpWOri.jpg

RC4AAQu.jpg

Arka kapakların yeni hali.

uWrphzR.jpg

Araç üzerinde görünüm resimleri gelince bilahire ekleyeceğim.

Farın iç çerçevesi şeffaf pleksiden yapılmış.Bunu degerlendirerek çerçevenin ön yapısındaki kenar çizgilerinin olduğu kısımlardaki krom tabanı silip gümüş grı renk ile şeffafca boyadım.

H2s4qWD.jpg

o7DjnhV.jpg

Ledlerin birlşemiş hali.Ledlerimiz bu defa 8000k renk tonunda oldu.1watt Edison power ledler kullanıldı.

g2NwqeG.jpg

Pmh72EX.jpg

NrnpCDP.jpg

Sinyal ledlerinde günışığına yakın tonda smd5630 kullanıldı.amber tonu yakalamak için renk kagıdı kullandım.

a3iG7Hl.jpg

PMP3BlI.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bitmiş halleri.

JBXgeNg.jpg

wWVwDgj.jpg

6VlRcTx.jpg

VXGT4PM.jpg

3efxCCJ.jpg

Eskişehir’denbir  arkadaşımızın aile araçları C4 için Hella İntemo bi-xenon Gen 5 balast 4300k xenon olarak çalışmayı Rabbimin izni ile hafif kusurlar ile bitirmiştim.Sonra bu kusurları düzelttik.Aracın dur kalklardaki start stop nedeniyle Aküde 16 voltta olması taktığımız ledlerde sorun yaptı.Aklıma hiç gelmeyen bu durum genelde 14 volta sabitli direnç ayarımı altüst etmiş durumda.Sanırım bilahire tedavi görecek gibi.

Farın komple dağılmış hali.

cMVpl1N.jpg

Mercek montajı sonrası.

2WDz6Ec.jpg

İlk önce montesini yaptığım mercek şapkası ile görünüm.

sIFYywJ.jpg

TbCeMMZ.jpg

5dqS6ju.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mercek şapkası sıkıntılar yaşatınca değişimi yapıldı.

MT1c8gs.jpg

talBrXC.jpg

stSKDwB.jpg

0LqgePR.jpg

j4rTRyl.jpg

İstanbul'dan bir arkadaşımızın C4 aracı için çift mercek çalışmasında yeni Hella bi-xenon mercek Gen5 balast takımı,Uzun hüzmeye bocsh servo motor merceği uzun hüzmede sabitlenerek monte edildi.

Merceklerin ilk hali ile denemeler.

tAoHzuk.jpg

2qmToH8.jpg

Son hallerinden görüntüler.

jyAw19X.jpg

ZcscCeI.jpg

KgV54Uy.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

q4S3sBt.jpg

Vh1nioq.jpg

tak5qxs.jpg

QSOvZBY.jpg

Eskişehir ve İstanbul İllerimizden bu arkadaşlarımızın C4 araçları için yaptığım mercek çalışmaslarından sonra Eskişehirdeki arkadaşımızın farların sinyal kısmındaki turuncu parçayı çıkarıp Mercedes c serisi orijinal far içi led sinyal parçasının reflektör kısmını kesip biçip em gündüz farı hem sinyal olarak yanması için her biri 150 170 lümen aralığında ledlerden kullanıldı.Sinyal ledlerimiz her biri 80 lümenlik ambere yakın sarı ledler kullanıldı.İstanbul'daki arkadaşımızın aracına ise haricen orijinal Bmw U halkaları monte ettim.

pzBmTAZ.jpg

agsA2Fq.jpg

7A5kyuz.jpg

2DF1qCG.jpg

TkaEnnQ.jpg

DYnGV5v.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

KtOhAQk.jpg

tak5qxs.jpg

QSOvZBY.jpg

Bu arada Çift mercekli farların resmini Annem'in oturduğu evde çektim.Arkadaşımız ile bazı nednelerden dolayı Etlik'te buluşup montajı yapmaya gitmiştik.

Daha önce komple led stop yaptığımız çalışmada park konumundaki yanış halinde değişiklik yapıldı.Bütün olan iç baklava dilimli parçanın etrafına pleksi çubuklar bükülde ve 1 er wattlık kırmızı ledler ile aydınlatması yapıldı.

Pleksi çubukların yapılmış hali.

aajeHsH.jpg

7IwQjEx.jpg

İlk denemeler.Işık tabiki böyle yüksek kalmıyor.

zRvX7ok.jpg

bi74zxo.jpg

oLsxfpR.jpg

Toplanmış hali.Ledlerin geldiği uç kısımlara ışık daha fazla etki etmesin diye parçalar ilave ettim ama resimlememişim.Mümkün olduğunca kısmaya çalıştım.Canlı görünüm bu kadar belirgin değil.

esBANpR.jpg

nkaTzOG.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oktay, emeğine sağlık, gerçekten güzel iller çıkartıyorsun. Tek bir konu altında herşeyi paylaşmak yerine ilgili markanın bölümü altında neler yaptığını ayrı bir konu halinde bölsek daha anlamlı olur diye düşünüyorum sen ne dersin ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...