Jump to content

Aydınlatma Projelerim, Fotoğraflarla Gezinti.

oktay toker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ustam, Hayırlı işler. Bir websiten var mı? Böyle her araba forumunda kırıntıların var. Bunları bir araya getirip ekmek yapmak lazım.

Youtube hesabında da 3 adet video var. Her çalışman mı yok yoksa videolar mı dağınık?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Video fazla yok.photbucket linkinde bir kaç tane var o kadar.Araçlar hep farklı illerde falan olunca kullanıcıların video veya resim yollamasına göre paylaşım yapabiliyorum.Benim elimde olan bir durum değil.

Her forumda aynı tür başlık altında paylaşım yapıyorum.Parça parça olarak 2 sitede var onlarında öyle olması özellikle istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam aklıma takılan bir nokta var... Bu uygulamalar trafik açısından herhangi bir uygunsuzluk oluşturuyor mu?

Yapılan kontrollerde trafik ekipleri bu uygulamalarda herhangi bir uygunsuzluk tespit ediyorlar mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sinyaldeki yanış şeklinin daha akışkan yani ilerleyen tipte olanı 2014 Audi tasarımlarında yerini aldı.Prototip değil piyasaya girecek bir tasarım olduğu için bende bu tasarıma göre sinyali yaptım.Çakar mantığı güdülmüyor bunada karşıyım.Amaç sinyalin daha etkin şekilde görünmesi.Gündüz farının sıralı yanması sadece açılışta mevcut.Bunun aykırı bir durumu olduğunu sanmıyorum .Diğer özellikler zaten bütün araçlarda olan detaylar.Farda sadece sinyal detayı ön planda bunuda zaten artık yollarda son model araçlarada görmeye başlayacağız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orjinal tasarımlı araçlarda olan bir özellik ve bu özelliklerin standardı bu şekilde olduğu için sinyal yanarken gündüz farı sönüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sinyal yandığında gündüz farı neden sönüyor, bence sönememeliydi.

Gündüz farı o kadar parlak ve dağınık yanıyor ki, göz aldığı için sinyalın yanıp söndüğü anlaşılmıyor. Bu nedenle ışık odağını sinyale alabilmek için firmalar bunu söndürüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence çok gereksiz, sinyalin ışığının rengi zaten farklı, bu şekilde bence gıcık durmuş,  o kadar etkileniyosa , normal gece farlarınıda kapatsınlar sinyal yanarken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bazı özellikler belki gereksiz olarak görülebilir fakat bu farklı yanış şekillerinin yapılması,planlanmasıidüşünülmesi aşamalarında orjinal tasarımlarda uygulanması için onca testlerden sonra yapılması kararı veriliyorsa muhakkak gerekliliği bizim kısmen açıklayamadığımız detaylar için yapılması şart haline getirlmiş özellikler arasında yeralıyor.Bende yaptığım bu çalışmalarda begenilsede begenilmesede bunlara riayet etmeye oldukca özen gösteriyorum.Kullandığım sinyal led renk tonu orjinal bmw araçlardaki sinyal tonuna oldukca yakın bir ton.

Ankara'dan bir arkadaşımızın 2000 Fiesta aracı için çıkma far teminden sonra alınan orjinal Hella d2s xenon takım ile eski Hella merceklerden sonra çalışmaya başlandı.Biteli epey oldu ama paylaşım şimdi oluyor aksilik olmaz ise şehir dışında olan araç içinde montajı haftaya olacak.

Farların orjinal görünümü bu.

kF6nxX4.jpg

Komple dagılmış hali.

SHg7Iuv.jpg

Merceklerin montajlı hali.

6N4Ih6Z.jpg

vMGLCuh.jpg

Mercek kapaklarına ilk yaptığım hali bu idi sonra vazgeçtim.Mercek kapagı çok çizikli idi ve ilk defa en yakın krom tonunda boyamayı becerebildim diyabilirim.

bGLLJWc.jpg

2PRqclg.jpg

MiCvbh3.jpg

Sinyal kısmına junyan farlarda kullanılan merceğin camı ve krom çerçevesini kullanma fikri geldi ve power ledlerin dizaynı ile birleştirerek yeni sinyalin görünümü bu oldu.

OvjUP9R.jpg

İlk yaptığım mercek kapagındaki parçayı söktüm ve orjinal yeni Hella merceklerde kullanılan bir parçayı birleştirerek hem far çizgisinde mavi tonu yakalamış olduk(bu parça sadece bu amaç için yapılmış orjinal parçadır.) hemde far tipini tamamen degiştiren bence sert bakışıda elde etmiş olduk.Mercek şapkasının şekline yani desenli yapısına oturan orjinal Bmw halkalarınıda montajına karar verdim.Yuvarlak halka bu kapakta çok sırıttı resim dahi çekmedim.

g3IyGih.jpg

2koF41S.jpg

TTNi7qa.jpg

Camlar kapandıktan sonra.

CXyOUp3.jpg

FJkwHEB.jpg

lq4WMNm.jpg

xzskSKA.jpg

Halkaların yanar hali.

WrsvQUM.jpg

0QbVxFJ.jpg

Araç üzerindeki görünümü için bilahire resimleri ekleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son orjinal mercekli fara monte ettiğim Hella mercekteki montaj sonrasında elime geçen yine orjinal mercekli tasa yaptığım Valeo mercek montajında bu defa kafamı biraz daha meşğul edip orjinal mercek montaj kasasını kullanmak yerine aliminyumdan ayak yaparak merceklerin orjinal yapıdaki gibi durmasını sağlamaya çalıştım ve sanırım epey yaklaştım.Sonraki çalışmada aynı şekilde ayak yapıp dahada iy yapabileceğimi düşünüyorum.Bu çalışmalarda merceğin orjinal yapıdaki gibi çıkkın durmasını engelleyen en önemli nokta yeni takılan merceğin boyutu ile ilğili bir durum.Bu çalışmayı Hella mercek sonrasında yaptım biteli epey oldu ama eklemeyi unutmuşum.

Orjinal bozulmamış mercekli tasın hali.

vn3XX1u.jpg

Yaptığım aliminyum montaj ayakları

z67w1qv.jpg

Montajlı hali.

cKvsCPe.jpg

Kullandığımız Valeo mercek lens çapı Hella'dan ve orijinal Halojen H7 mercek çapından biraz küçük olduğu için biraz farklı duruyor.ama eski orijinal mercek kasasına yaptıklarımdan edindiğim tecrübe sonrasında daha iyi olan bir çalışma oldu.

Lz80lNg.jpg

Yine silikon desteği ile merceğimizi sağlama alıyoruz.

MY2kDR9.jpg

Farların kapanmış hali

I2TP0SC.jpg

x88OX5W.jpg

Mncgl7O.jpg

gN2W3bz.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam çalışmaların gerçekten çok hoş.Emeğine sağlık.Acaba mazda 3 için çalışmanız oldumu ne bileyim gündüz farı felan.Aslında arka stoplarda da led gibi yerler var ama faal değiller.(araç 2006 dynamıc)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 için proje gelmedi.çalışma yapmayı çok isterim ve olduğunda muhakkak paylaşımım olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güzel çalışmalar özellikle insignia çok hoş olmuş. gündüz farı için yan yana dizilen dikdörtgen ledlerin ismi ne diye geçiyor acaba? normal smd ledlerden biraz farklı gibi duruyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Mazda 3 için proje gelmedi.çalışma yapmayı çok isterim ve olduğunda muhakkak paylaşımım olacak.

Artık geldi, ben seni gökte ararken yerde bulmuşum abi. Çok çılgın bir projem var ama nette geze geze kafam karıştı, imzanızdaki numaranızdan arayayım, inşallah anlaşırsak hem forumdaki diğer arkadaşlara öncülük etmiş olurum hem de muradıma ererim  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Artık geldi, ben seni gökte ararken yerde bulmuşum abi. Çok çılgın bir projem var ama nette geze geze kafam karıştı, imzanızdaki numaranızdan arayayım, inşallah anlaşırsak hem forumdaki diğer arkadaşlara öncülük etmiş olurum hem de muradıma ererim  :D

çılgın proje dedi heyecanlandım bak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çılgın proje dedi heyecanlandım bak

Fazla heyecan kan, fazla kan tansiyon yapar dikkat et... :D Şaka bir yana bende merakla bekliyorum bu çılgınlığı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...