Jump to content

Aydınlatma Projelerim, Fotoğraflarla Gezinti.

oktay toker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Boyumdan dolayımı (1.90) yoksa oturuş pozisyonumdan dolayımı bence hiçbiri ama söyliyim mazda3 ün bundan önceki 2009 da da öyleydi bundada öyle zifiri yola girdiğimde görüş çok azalıyor ve direk uzunları açıyorum far kademesi 0 da olduğu halde çok aşağıyı aydınlatıyor bunun sebebi nedir ne yaparak düzeltebilirim :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. Far ayarı

2. Halojen farlar.

Far ayarını gerçekten iyi yapan bir yer bulmak kolay olmuyor. Geçmişte çok garip ve komik tecrübelerim oldu. Eğer ne yaptığını bilirsen aslında ayarlar farın hemen arkasında ve yanında ama far ayar aynası olmadan biraz zor.

Halojen farlar sarı ışık yaydığı için aydınlatması o kadar iyi değil. Xenonlarda artık muayenede sorun olabiliyor. En iyi çözüm  Nighbreaker tarzı ampuller. Ömürleri kısa belki ama aydınlatmaları çok daha iyi.

En büyük avantajları normal ampul gibi tak - çıkar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Far ayarı 0 kademesinde iken 10 metere kadar mesafeden düz zeminde bir duvar resmi çekip eklerseniz daha iyi yardımcı olurum.

Manuel ayar sorunu var gibi görünüyor.Dediğim gibi resim ekleyebilirsen tarifini yaparım.2.olaılık mercek sıkıntısıda görüşü çok etkiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orjinal fabrika ayarı yani kimseye elletmedim fotoğrafı yarın çekip hemen atacağım hocam o çizgi normalde iyi ayarı okey ama zifiri yolda çok zorlanıyorum önceki 2009 da da öyle idi :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Far ayarını elletmesen de zamanla bozuluyor. Sonuçta iki milin üstünde gidip gelen bir parça .

Zamanla anlıyorsun bozulduğunu. En son geçenlerde servise gittiğimde bir kontrol eder misiniz dedim, sol far almış başını gitmiş abi dediler, ayar yaptılar  düzeldi. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Far ayarı biraz yüksek.Sol far şu an için sağ fardan yüksekte kalıyor.Her ikisinide yükseklik motorunu 1 kademesine getirdiğinizde inen yükseklikte olacak şekilde 0 ayarı konumudaki normal olacakyükseklige getirirseniz görüş açınız daha net olacaktır.Sağ farıda biraz sol içe doğruda ayarlamanız gerekiyor.Yani bu 0 konumundaki yükseklik çizgisi 1 konumunda gelen yükselikte olacak.Şu an farlar çok ileriyi aydınlatır ve geniş bir ışık yumagı vardır.1 konumuna alınca önünüz dahada güzel aydınlanır.

Son resme göre yorum yapıyorum sanırım 6 7 metre falan mesafesi var.Diğer resimler çok yakından çekilmiş görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Konu ile hala ilgileniliyor mu ? 

Bana elektirik işleri kapsamında

1- istanbul da farlara angel yapacak kişi yada yer gerekli.

2- kapılara mavi şerit ışık yapacak kişi yada yer gerekli.

3- arka tampon kedi gözleri yerine almış olduğum ledli frene duyarlı ışıkları takacak kişi yada yer gerekli.

4- arabanın içinde teyipdeki mavi çizgi hariç. Km saatinde, teyipde, Yol bilgisayarında ki turuncu Işıkları beyaza çevirecek kişi yada yer gerekli.

5- cam butonların da sadece şöförünki ışıklı diğer butonlara da ışık yapacak kişi yada yer gerekli.

6- ön tampona gündüz ışığı yapacak kişi yada yer gerekli.

.... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bahsettiğiniz işlerin maddi ve manevi gereksinimlerini  planladınız mı, yani ne kadar uğraş ve ne tür malzeme gerekiyor biliyor musunuz. yoksa sadece kağıt üstünde sonuç istiyorum, her şeyi kişi yada yer halledecek mi diyorsunuz.. ona göre tavsiyede bulunacağım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rabbimin selamı hepimizin üzerine olsun.Hayırlı,güzel içeriklerle,paylaşımlar ile forum günleri diliyorum.
Uzun süren bir aradan sonra yeniden sizler ile beraberim.Geçtiğimiz yıl ve geçtiğimiz aya kadar olan süre geçen yıl Medeni halimin teke inmesi vesilesi ile oluşan düşünce boşluğumun beni içine çekmesine izin vererek kendi kendime sıkıntılı günler ile elimde olmayan sağlık,adli sıkıntılarında (peş peşe demek yalan olmaz )sarması ile geçen bir dönem oldu.Bu süreler içinde aranızda olamadığım için umarım bana darılmazsınız.Rabbim hepinizden razı olsun.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara'dan bir arkadaşımızın Mondeo Mk2 model aracının gösterge,iç aydınlatma lamabalarını ledlendirme çalışmasını Rabbimin izni ile güzel sonuç alarak bitirdik.

Aracın gösterge kısımlarının dagıtılmış halleri.Belki bir şekilde işe yarar.

Dlelek0.jpg

44NNmVw.jpg

0aqlGIR.jpg

GoXSJDZ.jpg

Pdp6E96.jpg

Göstergenin dağılmış hali ve küçük aşamalrın neler olduğunu gösteren toplu bir resim.

8L8scAJ.jpg

Sanırım resim atma sınırı değişmiş.İmaj sınırı hatası veriyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En sabır isteyen kısım.4 kazınacak kısım yavaş ve dikkatli olunması gerekiyor ve benim hemen hemen 2 günümü alan bölüm.

tp1ylao.jpg

Ledlerin yerleşimi ve bağlantıları.

sXYMmcx.jpg

İlk testler.

ZZOFhUM.jpg

x5IQDcF.jpg

4fHYF8I.jpg

İbreler için üst plastik şeffaf yansıtıcı kısmının motor pinlerinin deliklerinin kenarlarına takmıştım ama neden resmetmeşim bilmiyorum.Yada bulamadım epey o aralar fena karışıktım.

Yol bilğisayarı ledleride değişti ama yanar halde resmi şimdilik yok.

sJqFzk5.jpg

Kalorifer bölümü üst yazı siyah kısımdak,i yeşil tabakadan dolayı çok uğraşmama rağmen istediğim parlaklıkta kırmızı yapamadım.Daha önce Focus ta çok güzel sonuç almıştım bunda olmadı.İstemeyerek yeşile mahkum kaldı.

Qg6HV2a.jpg

uUiCuPZ.jpg

Cam açma düğmeleri,kapı kolu içleri,far anahtarı ledlendi fakat resim çekme imkanı olmadı.Araç bilahire yine beni birğün mecburen ziyaret edecek Mondeo özelliği olan orijinal çift yansımalı camlı ve 1.2watt ampulle yapılmış ışıklandırması olan kapı kolu içi aydınlatmaya yeni kırmızı ledleri takılacak.Bazı ufak kusurlar giderilecek.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Güzel çalışmalar. bende yakında kendi aracımın göstergelerine el atmayı düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uğraşına değmiş oktay hocam ellerine sağlık ben biraz uzak kaldım buralardan senin 323 ne durumda topladınmı iyice dıştan son durumu nasıl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İmaj kotasından dolayı Resim yükleyemediğim için kapalı hallerini ekleyemedim.Epeyce daha çalışmalar mevcut.Sorun çözülürse paylaşımı yapacağım. 

323 f kapıda yatyor.sorunlardan dolayı maalesef ne mebla açısından nede zaman açısında şimdilik kendisinden ayrıyım.Niyetim Rabbim kısmet ederse iyice toplamak yönünde.

Toplandıktan sonra görünümler.

TNPN1Er.jpg

tNQTOdJ.jpg

GcKqBTy.jpg

W1fIX2m.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnşallah oktay hocam zaman bi nebzede olay parada bitiyor hayırlısı bende düşünüyorum ama malum aynı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oktay bey benim aracım ibreleri ışık geçirmiyor. bu tarz ışıklı yapma planım var. en kolay ve ucuz yoldan bu şekilde ışık geçiren ibreleri nasıl temin edebilirim bilginiz varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanayide gösterge tamiri ile uğraşanlar vardır.Oradan ve egerki verirler ise,İbre sökülüp iç deliğine uygun gelen şeffaf tipte olan alınıp takılacak.Aklıma başka çözüm gelmiyor  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...