Jump to content

2016 Mazda 3 SKYACTIV Dizel'in Türkiye'ye Geliş Tarihi

Guest Taylan Çelik
 Paylaş

Çözüme git Burak tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bence 6 larda da dizel seçeneği sunmalılar, 1.8 ya da 2.0 motor seçeneği olabilir. Belki 1.5 yeterli olmayabilir kasa için çünkü kasa epey heybetli duruyor. Oldukça fazla satacağına inanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Opelin ürettiği yeni 1.6 dizeli bizim Mazda3 skyactiv'e takıcan varyaa :) Abovvvv

Ford, Volvo, Peugeot, Citreon'in kullandığı PSA dizel motoru taktılar da gördük sonucu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford, Volvo, Peugeot, Citreon'in kullandığı PSA dizel motoru taktılar da gördük sonucu.

Bu konuda fazla bilgim yok ama böyle bir kasada insan biraz performans arıyor. Yarın teste gidicem ama bu 1.5 benzinli motor cansız kalmış gibi görünüyor.

Benimki sadece öyle bir iç geçirmeydi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben dizel kullanmadım ama çok övdüler bu PSA motoru, nasıl bir motordur bu? arkadaşlarımda ford var biraz sesli çalışıyor hatta bir tanesinde de citroen var o da epey sesli ortak motor olduğunu bilmiyordum. Kataloğa bakınca, mazda 3 de motor gücü, 3.8 lik yakıtı, 11 sn ile kalkışı  iyi gibi. Peki olumsuz yönleri var mıdır? kullanan arkadaşlar memnunlar mı? ya da opelin motoru daha mı iyi? gerçi biraz fazla arıza veren bir araç opel ama..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben dizel kullanmadım ama çok övdüler bu PSA motoru, nasıl bir motordur bu? arkadaşlarımda ford var biraz sesli çalışıyor hatta bir tanesinde de citroen var o da epey sesli ortak motor olduğunu bilmiyordum. Kataloğa bakınca, mazda 3 de motor gücü, 3.8 lik yakıtı, 11 sn ile kalkışı  iyi gibi. Peki olumsuz yönleri var mıdır? kullanan arkadaşlar memnunlar mı? ya da opelin motoru daha mı iyi? gerçi biraz fazla arıza veren bir araç opel ama..

PSA motorun 109hp 240nm tork olanını kullandım..çok keyifli ve ekonomik bir motordur..(4,5 lt/100km gördüm) Mazda bu motorun biraz daha geliştirilmiş versiyonu olan 115hp 270nm torklu olanını kullanıyor..arkadaşımda var..anlata anlata bitiremiyor..biraz sesten şikayetçi ama performans ve ekonomisinden çok memnun..daha geçen konuştuk sol şeridi kapatıp gidiyorum dedi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan hocam çok haklısınız mazda'nın dizel motorla satılması konusunda..Hatırlıyorumda millet bu özellikler, bu tasarım dizel motorla satılsa yok satar, bu aracın dizeli olsaydı kesin alırdım diyorlardı..Mazda dönemin en güçlü ve ekonomik motorunu getirdi ama yine millet yanına yaklaşmadı..bu seferde yaw bunun otomatiği olsa denildi..Mazda Türkiye belki bu yüzden artık bildiğini okuyor ve ne işine geliyorsa onu yapıyor.."beni bilen biliyor alan alıyor zaten" modunda..dizel faciasından sonra haksızda sayılmazlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

PSA motorun 109hp 240nm tork olanını kullandım..çok keyifli ve ekonomik bir motordur..(4,5 lt/100km gördüm) Mazda bu motorun biraz daha geliştirilmiş versiyonu olan 115hp 270nm torklu olanını kullanıyor..arkadaşımda var..anlata anlata bitiremiyor..biraz sesten şikayetçi ama performans ve ekonomisinden çok memnun..daha geçen konuştuk sol şeridi kapatıp gidiyorum dedi :)

Gülü seven dikenine katlanacak, o kadar da ses oldun artık. Bir arkadaşımda ford fiesta var onda da çok ses var ama hızlanınca çok da hissettirmiyor, çekişi 1.4 motora göre çok güzel, yokuşta şişmiyor sanırım mazdanın ki daha da iyidir ne de olsa 1. 6 motor diye düşünüyorum. hem yakıtta daha ekonomik diğerlerine göre .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

PSA motorunun konu ile alakası kalmadı artık :) gelecek olan motor Skyactiv ve 1.5 olacak ama eğer kaçırmadıysam daha teknik değerleri açıklanmadı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,5 Skyactiv dizeller gelince yer yerinden oynayacak arkadaşlar , çünkü Skyactiv dizel bambaşka bir dizel anlayışı getiriyor...

Diğerlerinden düşük sıkıştırmalı , 2 turbolu daha yüksek devir çevirme özellikli, %20 daha az yakıt tüketen bir dizel motordan bahsediyoruz...

----

www.mazda-tr.com

Mükemmel bir tepki ve şimdiye kadarki en eğlenceli sürüş: Yeni Mazda SKYACTIV-D, dizel motorlar için çıtayı daha yükseğe koyuyor. Bu başarıda ayrıca, sıkıştırma oranı da önemli bir rol oynuyor. Motor içindeki yanma süreçlerinin tamamen yeniden tasarlanmasının sonucu olarak motor, yüksek performans ve nitrojen oksitler kullanmaya gerek kalmadan, çevre ile ilgili katı sınırlamalara uygunluk sağlar.

Mazda SKYACTIV-D dizel motor ile ilgili en önemli gerçekler:

- 14.0:1 gibi olağanüstü düşük bir sıkıştırma oranı ve yanma enerjisinin daha verimli kullanımı sayesinde mevcut Mazda MZR-CD 2.2 litre dizel motora göre yaklaşık %20 daha az yakıt tüketimi

- Egzoz gazı devridaimi için değişken supap zamanlaması ile soğuk motorun çalıştırılmasından sonra elde edilen istikrarlı bir yanma

- Çift kademeli turbo, 5200 d/d'e pürüzsüz ve güçlü bir tepki verir

- Yüksek verimli, seramik dizel partikül filtresi (DPF)

- Mevcut 2.2 litre MZR-CD motora göre %10 daha az ağırlık

- Motor içinde sürtünmede %20 azalma

- Pahalı SCR (AdBlue) veya NOx katalizörlerine gerek olmadan Euro6 emisyon standartlarına uygunlu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,5 Skyactiv dizeller gelince yer yerinden oynayacak arkadaşlar , çünkü Skyactiv dizel bambaşka bir dizel anlayışı getiriyor...

Diğerlerinden düşük sıkıştırmalı , 2 turbolu daha yüksek devir çevirme özellikli, %20 daha az yakıt tüketen bir dizel motordan bahsediyoruz...

----

www.mazda-tr.com

Mükemmel bir tepki ve şimdiye kadarki en eğlenceli sürüş: Yeni Mazda SKYACTIV-D, dizel motorlar için çıtayı daha yükseğe koyuyor. Bu başarıda ayrıca, sıkıştırma oranı da önemli bir rol oynuyor. Motor içindeki yanma süreçlerinin tamamen yeniden tasarlanmasının sonucu olarak motor, yüksek performans ve nitrojen oksitler kullanmaya gerek kalmadan, çevre ile ilgili katı sınırlamalara uygunluk sağlar.

Mazda SKYACTIV-D dizel motor ile ilgili en önemli gerçekler:

- 14.0:1 gibi olağanüstü düşük bir sıkıştırma oranı ve yanma enerjisinin daha verimli kullanımı sayesinde mevcut Mazda MZR-CD 2.2 litre dizel motora göre yaklaşık %20 daha az yakıt tüketimi

- Egzoz gazı devridaimi için değişken supap zamanlaması ile soğuk motorun çalıştırılmasından sonra elde edilen istikrarlı bir yanma

- Çift kademeli turbo, 5200 d/d'e pürüzsüz ve güçlü bir tepki verir

- Yüksek verimli, seramik dizel partikül filtresi (DPF)

- Mevcut 2.2 litre MZR-CD motora göre %10 daha az ağırlık

- Motor içinde sürtünmede %20 azalma

- Pahalı SCR (AdBlue) veya NOx katalizörlerine gerek olmadan Euro6 emisyon standartlarına uygunlu

Gerçekten güzelmiş, ama fiyat yüksek olacak gibi bir his var içimde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yurt dışında çoktan kullanılmaya başlanmıştır..diğer ülkerlerin mazda sitelerinden teknik verilere ulaşılabilir belki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yurt dışında çoktan kullanılmaya başlanmıştır..diğer ülkerlerin mazda sitelerinden teknik verilere ulaşılabilir belki

Birkaçına baktım ama yok, yada ben bulamadım. 1.5 dizelin teknik verileri açıklanmamış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önyargılı olmayalım :) Motor çıkmış ve veriler açıklanmış olsa haberdar olurduk :)

İlhan'ın da dediği gibi daha yeni lansmanı yapıldı ama teknik veriler açıklanmadı. Muhtemelen önümüzdeki günlerde ( bir autoshow'da ) veriler açıklanır.

http://www.mazda.com/publicity/release/2014/201403/140305a.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...