Jump to content

Sıralı LPG Sistemleri Hakkında Merak Ettiğiniz Herşey - Prins Sönmez Usta

prins sönmez usta
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

prins sönmez usta

sönmez usta bunu ankara istanbul arası otoyolda hesap ettim. 500 gittikten sonra depoyu yine fulledim. kaç litre aldı ise 100 km ye böldüm. şehir içi hesap etmedim... ama dediğim gibi  şehir içi çok farkeder diyorlar.

anlıyorum ilhan bey bende uzun yol olduğunu tahmin etmiştim ş.içi kullanımda bu veri nerdeyse iki katına çıkacaktır :(

bir an önce dönüşüm yaptırmanız yararınıza olcaktır,hele hele DÜNYANIN en pahalı benzinin kullanıldığı güzel ülkemde :(

saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sönmez ustam merhabalar.İşin ehlini bulmuşken aracımla ilgili aklıma takılan bi kaç soruyu sormak istiyorum müsadenizle.Aracıma 4 ay önce lpg taktırdım.Yakıtının azlığından falan gayet memnunum.Simit tüp olduğu için göstergeden pek randıman alamıyorum örneğin kırmızı yanmaya başlayınca 150 km falan rahat gidiyor.Bunun bi çözümü varmıdır acaba yoksa km den hesaplamaya devammı ne kadar lpg kaldığını?Bi de aracım geçenlerde kırmızı ışıkta klima açıkken stop etti ilk defa başıma böyle birşey geldi,bir keresinde de aynı şekilde dalgalandı rölanti de tam stop edecekken kendini toparladı araç.Stop edince hazır 9000 km de yapmışken 10000 bakımına gireyim dedim.Ustaya anlattım bunları pek tatmin edici cevaplar alamadım.Sizce bu neden olabilir? Şimdiden teşşekürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

prins sönmez usta

Sönmez ustam merhabalar.İşin ehlini bulmuşken aracımla ilgili aklıma takılan bi kaç soruyu sormak istiyorum müsadenizle.Aracıma 4 ay önce lpg taktırdım.Yakıtının azlığından falan gayet memnunum.Simit tüp olduğu için göstergeden pek randıman alamıyorum örneğin kırmızı yanmaya başlayınca 150 km falan rahat gidiyor.Bunun bi çözümü varmıdır acaba yoksa km den hesaplamaya devammı ne kadar lpg kaldığını?Bi de aracım geçenlerde kırmızı ışıkta klima açıkken stop etti ilk defa başıma böyle birşey geldi,bir keresinde de aynı şekilde dalgalandı rölanti de tam stop edecekken kendini toparladı araç.Stop edince hazır 9000 km de yapmışken 10000 bakımına gireyim dedim.Ustaya anlattım bunları pek tatmin edici cevaplar alamadım.Sizce bu neden olabilir? Şimdiden teşşekürler.

merhaba hasan bey

öncelikle kit markanızın ne olduğunu bilmediğim için sensör voltaj ayarı yapılabilen bir ürünmü değilmi onuda tahmin edemiyorum fakat bir çok üründe sensör ayarları mevcuttur.ama şu bir gerçekki lpg depolarında dalga kıran bulunmaz yani eğimden hareketten ani frenden ani kalkışlardan seviye etkilenebilmektedir .benzin deposunda bulunan şamandıranızda dalga kıran mevcut o yüzden sizi yanıltmamakatadır .lpg de sizi yanıltmayacak tek şey km dir :)

stop etme sorununu gelince yine kiti bilmediğim için genel olrak ilk aklıma gelen şey yüklü ayarlarınızın yeterince doğru olmamış olmasıdır .yani yükte araç fakir karışım yapmakta klima da sorunu iyice belirginleştirmektedir . yapılması gereken şey klima devrede iken sürüş halinde lpg ayarı yapılmasıdır .biraz titiz davranılıp ayarlanırsa sorununuz ordadan kalkacaktır .

selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ustam kitin markası landirenzo evo.Bakım yaptırdığım zaman ayar da yapıldı.İnşaallah bi daha yapmaz :D Ben kötü lpg den olduğunu düşünmüştüm.Cevabınız için teşekkür ederim.

Selametle kalın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

prins sönmez usta

Ustam kitin markası landirenzo evo.Bakım yaptırdığım zaman ayar da yapıldı.İnşaallah bi daha yapmaz :D Ben kötü lpg den olduğunu düşünmüştüm.Cevabınız için teşekkür ederim.

Selametle kalın.

amin,cümlemiz efendim .tekrar aynı sorunla karşılaşacak olursanız şhmal etmeyip lpg servisne şikayetlerinizi bildirin .

keyifli ve tsarruflu sürüşler  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taktırmayı  düşünüyorum ama hala daha korkularım var.

Korkularının üzerine gitmeden galip gelemezsin...

:D

Benzin fiyatları bu aşamadayken en mantıklı seçenek lpg canım kardeşim... Hele hele aracı uzun vadede kullanmayı düşünüyorsan, ilk bir yılda sistem kendisini hemen hemen amorti ediyor...

Düşünüyorsan tavsiye edebileceğim yer var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Korkularının üzerine gitmeden galip gelemezsin...

:D

Benzin fiyatları bu aşamadayken en mantıklı seçenek lpg canım kardeşim... Hele hele aracı uzun vadede kullanmayı düşünüyorsan, ilk bir yılda sistem kendisini hemen hemen amorti ediyor...

Düşünüyorsan tavsiye edebileceğim yer var.

çok doğru söylüyorsun canım abim.jant parasını lpg'ye vereyim bari.denizlideyim malum varsa önerebileceğin yer burda bi görüşmeye gideyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok doğru söylüyorsun canım abim.jant parasını lpg'ye vereyim bari.denizlideyim malum varsa önerebileceğin yer burda bi görüşmeye gideyim.

Antalya yolu üzerinde sağ tarafta Mutlu Otogaz var... Müdiresi Ayşe hanım çok ilgili ve güleryüzlü kişilik... Usta Mehmet bey için işin uzmanı diyebiliriz, git görüş konuş... Kafana takılanları sor cevaplarını al, hoşuna gitmezse başka bir yere bakarsın... Bir kaç marka kit montajı yapıyorlar, Mazda'nın sübapları konusunda da bilgi alabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

veli bey en mantıklı ve doğru açıklamayı yapmış hatta size servis tavsiyesinde bulunmuş .aynı fikirde olduğumu ve sonuna kadar katıldığımı söylemeden geçmek istemedim :) veli bey in tavsiyesinin yanına birde ben ek yapayım  sadık otogaz ile görüşmenizde de fayda var

selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Öncelikle böyle bir konu altında aklımızda ki soruları cevaplandırdığınız için teşekkürler. Açıkcası LPG taktırmayı hep düşündüm ama hep bahaneler bularak erteledim. Ancak görünen o ki şuan ki benzin fiyatlarıyla kaçınılmaz oldu. Ben oldukca pinpirikli bir insanım. Genel olarak forumlarda okuduğum aracın motor ışığının yanması, stop etmesi, titremeler yapması, performans düşüşleri vb sorunlar bana oldukca ızdırap verecektir. İlk sorum önerilen bir serviste Prins marka LPG sistemi taktırmam durumunda bu tarz sorunlarla karşılaşma ihtimalim ne kadardır ve aracıma zarar verebilecek bir durum oluşur mu?

İkinci sorum, günde ortalama 100km gidiyorum ve 10lt benzin yakıyorum. 0,5 lira diyebiliriz km maliyetime. Bunu LPG taktıkdan sonra hangi aralıklara çekebilirim?

Son sorum ise sürekli düşündüğüm bir soru. LPG yi simit olarak takmak istiyorum. Allah korusun birgün arkadan büyük bir darbe aldığımda sanırım 20-25 cm lik bir darbeyi geçtiği anda LPG tankına temas olacaktır. Bu tarz durumlarda güvenlik ne kadar sağlanabiliyor? Patlama vs gibi durumlar hangi şartlarda olur yada olur mu?

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Öncelikle böyle bir konu altında aklımızda ki soruları cevaplandırdığınız için teşekkürler. Açıkcası LPG taktırmayı hep düşündüm ama hep bahaneler bularak erteledim. Ancak görünen o ki şuan ki benzin fiyatlarıyla kaçınılmaz oldu. Ben oldukca pinpirikli bir insanım. Genel olarak forumlarda okuduğum aracın motor ışığının yanması, stop etmesi, titremeler yapması, performans düşüşleri vb sorunlar bana oldukca ızdırap verecektir. İlk sorum önerilen bir serviste Prins marka LPG sistemi taktırmam durumunda bu tarz sorunlarla karşılaşma ihtimalim ne kadardır ve aracıma zarar verebilecek bir durum oluşur mu?

İkinci sorum, günde ortalama 100km gidiyorum ve 10lt benzin yakıyorum. 0,5 lira diyebiliriz km maliyetime. Bunu LPG taktıkdan sonra hangi aralıklara çekebilirim?

Son sorum ise sürekli düşündüğüm bir soru. LPG yi simit olarak takmak istiyorum. Allah korusun birgün arkadan büyük bir darbe aldığımda sanırım 20-25 cm lik bir darbeyi geçtiği anda LPG tankına temas olacaktır. Bu tarz durumlarda güvenlik ne kadar sağlanabiliyor? Patlama vs gibi durumlar hangi şartlarda olur yada olur mu?

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

rica ederim zaman buldukça siz değerli dostlaral paylaşımlarda bulunup bilgi alış verişi yapmak gayet keyifli oluyor .

öncelikle şunu samimiyetimle söylüyorum bu sektörde iyi kaliteli usta ile kaliteli ürün bir raya gelirse bahsetmiş olduğunuz hiç bir sorunla kesinlikle karşılaşmazsınız bu konuda müsterih olun .iyi bir prins ustası bulup içiniz rahat dönüşüm yaptırabilirsiniz .

ş.içi ortalam yakıtınız 27-30 krş olur :) uzun yolda tasarruf oranınız tabiki artar.

lpg depoları ve multivalflerine kesinlikle güvenebilirisniz ,arkadan alacağınız darbenin şiddedeti ne olursa olsun güvenebilirisniz .hatta lpg tankı sayesinde araçta arkada bulunan yolculara gelecek sıkışma riski ortadadan kalkmış oluyor .

tüm güvenlik zaafiyetleri ucuz malzeme ve işçilik hataları yanı sıra bakımsız araç kullanan sürücülerin eseridir .

lpg ,doğru ürün ve doğru montaj ile birleşirse kesinlikle risk ve tehlike oluşturma güvenli bir yakıttır .

selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

s.a.

kıymetli ustama sorunumu bende sormak istiyorum. cevaplarsa çok memmun olurum.

araçla lpg ile yolda giderken araç içersine benzin kokusu geliyor. tüpçüye gittim bulamadı. depoya koyduğum benzini böyle bitiriyor. (aracım mazda 626 atiker sıralı sistem lpg var)

birde araç motoru soğukken araç benzinde ve gaza geçince gaz yiyemiyor. bir süre sonra düzeliyor. tüp ayarında bir sorun yok dediler. Tüpe geçis ısısı 35 derece imiş. sizce sebebi ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamünaleyküm Sönmez Ustam.

Müsadenizle bi kaç soru sormak istiyorum.Lpg bakımın yaptırdıktan sonra araçta 3. viteste falan hafif bi gaz yememe durumu vardı.Tekrardan lpg servis yolu göründü bana :) Lpg montajını İzmit'te yaptırdım.Montajın yapıldığı yere gidince bilgisayara bağlayıp ısı sensörünün arızalı olduğunu söylediler.Garantiden değiştirdiler.Sonra da bilgisayara bağlayıp tekrar bi ayar yaptılar.Sorun yine devam bi de üstüne yakıt tüketimi de arttı :) (Benim kuruş bazında da litre bazında da yaptığım hesaplamalar sonucu ortaya çıktı.) Sorun neden olabilir Ustaların yaptığı ayarlar falan hiç hoşuma gitmedi açıkçası.Bi de İzmit te tavsiye edebileceğiniz bir Landi renzo servisi varmıdır ve mümkünse usta ismiyle?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Selametle kalın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Sönmez Usta,

İzninizle benimde bir sorum olacak.

LPG kiti yaklaşık 1.5 yıl önce takılan BRC markalı takıldı. Sıralı değil araç karbüratörlü.

İlk çalıştırmayı benzinle yapmak öneriliyor ama uzun sürdüğü için yazın genellikle direk gazda başlatıyorum. Aracın çalışması genelde 3. veya 4. marşta oluyor.

Bunun yanı sıra motor ısındıktan sonrada titreme devam ediyor. Boşta 1100, viteste 850 devir civarında ayar yapıldı. Boşta daha az ama yinede benzine göre hissedilir bir fark var.

Bir gaz ustası motor kulaklarından filan dedi ama kulaklar değişmesine rağman azalmadı.

Sizce seebi ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

s.a.

kıymetli ustama sorunumu bende sormak istiyorum. cevaplarsa çok memmun olurum.

araçla lpg ile yolda giderken araç içersine benzin kokusu geliyor. tüpçüye gittim bulamadı. depoya koyduğum benzini böyle bitiriyor. (aracım mazda 626 atiker sıralı sistem lpg var)

birde araç motoru soğukken araç benzinde ve gaza geçince gaz yiyemiyor. bir süre sonra düzeliyor. tüp ayarında bir sorun yok dediler. Tüpe geçis ısısı 35 derece imiş. sizce sebebi ne olabilir.

memnuniyetle cevap vereyim .

aracınız benzini tüketmiyor kesinlikle bir yerden sızıntı mevcut en kısa zamanda işini layıkıyla yapan bir ustadan yardım isteyiniz bu konu önemli  :kafa:

araç soğukkken lpg geçtiğinde gaz yemiyor ve sorun yapıyorsa şundan emin olun ki lpg ayarlarınızda bir sorun var ayarı normal olabilir ama başka bir aksamda büyük ihtimalle sorun var .bunun içinde başka bir lpg servisine gidip şikayetlerinizi dilke getirin .

özellikle benzin kokusu için lütfen bir an önce servise ugrayınız .

dilerim en kısa sürede probleminiz çözülür .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...