Jump to content

Mazda 626 1.000 Km'de 1 Lt Yağ Yakma Sorunu

mehmetcevik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ustaların değil, ÜRETİCİLERİN söylediğine göre ; 1000 km de (kullanım şartlarına bağlı olarak) yarım litre civarında yağ eksilmesi arıza olarak kabul edilmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• SeZaR_323

5

• NoooFearrrr

9

• kursadnart

7

• domestos

12

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Ustaların değil, ÜRETİCİLERİN söylediğine göre ; 1000 km de (kullanım şartlarına bağlı olarak) yarım litre civarında yağ eksilmesi arıza olarak kabul edilmez.

Ustaları hadi geçtim de; hangi üretici BİN kilometrede yarım litre yağ eksilten motoru normal kabul eder ??

İlginç değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağlam motorda yağ değişim zamanından diğer yağ değişim zamanına kadar 15-20 bin km de yarım litre yağ eksilse insan tedirgin olur. Eski 5.20i bmw 90 model aracımda yağ eksiltmeyi yağ değişim zamanında nerdeyse görmüyordum bile.

Bence sıdırma yoksa, yağ yakan araca sekman patlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağın eksilmesi derken bence yanlış değerlendirme vede kıyaslama yapılıyor,  ilk önce yağ nerden eksiliyor,  çoğu eski vede yıpranmış motorda olduğu gibi yağı yakıyosa bu yağ yakmadır, ayrıyeten yağ sağdan soldan sızıyosa yağ kaçağıdır, vede ben diyorumki ürettikleri araçların bu kadar yağ yaktığını ifşa eden vede normal kabul eden firmayla işim olmaz , şahsen yüksek sıkıştırma oranlı motorların yağ yaktığı aşikar ama c ve d segmentindeki aile otomobilleri niye yağ yaksın dediklerinize bakılırsa 10. bin yağ değişim zamanı gelmeden yağ bitmiş olur, vede bu çok saçma , demekki bu firmaların  araçlarını alır almaz rektefe etmek gerek . :D :D :D

Hemen sizi 89-94 323 almaya davet ediyorum,  10 bin yağ değişim süresince eksilme söz konusu değil. :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ustaları hadi geçtim de; hangi üretici BİN kilometrede yarım litre yağ eksilten motoru normal kabul eder ??

İlginç değil mi?

0 km herhangi bir X marka aracın user manual' ını açıp bakarsanız görürsünüz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, kimse 1000 km de 500-600 ml yağ eksilmesinin normal olduğunu, normal olmadığını düşünenlere kabul ettirmeye çalışmasın. Çünkü gerçekten anormal.Herkes en iyisi kendi doğrusuyla idare etsin, anlaşılan başka yapacak bişey yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada hiçkimse öngörülen yağ eksiltme miktarını aracın üreticisinden daha iyi bilemez. Ben bir Otomotiv Mühendisi olarak üretici haricinde hiçbir ustaya yada usta geçinene itibar etmem.

Lafa geldiğinde herkes usta, 2 forumdan 2 cümle ile herkes birşey bildiğini iddia eder bu günümüzün kanunu.

post-212-141695297676_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Görüşlerine saygı duymakla birlikte aklıma gelen bir şeyi sormak istedim... Motorda veya araçta arıza olduğunda neden "user manual" açıp tamir etme cihetine gidilmez de, yana yana işinin ehli usta ya da yetkili servise başvurulur ??

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

e- kılavuzunu verdiğin hangi araç markası arkadaşım, söylede 1000 km de 0,5 lt normal gören markaya iyi bi gülelim ve bulunduğu kaldırımdan dahi geçmeyelim. 10.000 km için normal ama 1000 km de 0,5 lt nedirya o zaman Almanya ya falan gidecek olursak yanımızda 4 lt yedek bulunduralım, her girdiğimiz benzinlikte yağ da koyarız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

e- kılavuzunu verdiğin hangi araç markası arkadaşım, söylede 1000 km de 0,5 lt normal gören markaya iyi bi gülelim ve bulunduğu kaldırımdan dahi geçmeyelim. 10.000 km için normal ama 1000 km de 0,5 lt nedirya o zaman Almanya ya falan gidecek olursak yanımızda 4 lt yedek bulunduralım, her girdiğimiz benzinlikte yağ da koyarız.

Ve bunu üretici normal kabul ediyor diye kendimizi teselli edebiliriz... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hangi aracın vede hangi motorun belgesi bu , onuda öğrenelim madem kimsenin ustalığını begenmiyosun.

Gürhan, hangi marka ve model olduğunu ben çıkardım galiba; pejo J9..:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yağ yanıpta egzos dan mavi mavi mi çıkıyor? ordan burdan da sızdırmıyor. egzosta kurum yok ama yine yağ eksiltiyor. Bu iş normal gibi gözükmüyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan, hangi marka ve model olduğunu ben çıkardım galiba; pejo J9..:D

Bak bu hiç aklıma gelmemişti, evet evet ancak bu motor için o rakamlar normal kabul ediliyor... Sağlam güldüm Kürşat, teşekkürler...

Çok yıpranmış j9 motorları yağ değişimi yapmazdı, üzerinden günlük ilave ile yola devam ederlerdi, daha da kötüleri yağ satın almazdı, sanayiden çıkma yağı doldurup öyle eve giderlerdi...

Ne günlerdi be !!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak bu hiç aklıma gelmemişti, evet evet ancak bu motor için o rakamlar normal kabul ediliyor... Sağlam güldüm Kürşat, teşekkürler...

Çok yıpranmış j9 motorları yağ değişimi yapmazdı, üzerinden günlük ilave ile yola devam ederlerdi, daha da kötüleri yağ satın almazdı, sanayiden çıkma yağı doldurup öyle eve giderlerdi...

Ne günlerdi be !!

Abi başka herhangi bir 4 zamanlı için mantık dışı bir rakam 0,5 lt. Ancak 2 zamanlı bir motor yada j9 motoru gibi 3,5 zamanlı bir motor bunu yapar.:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi başka herhangi bir 4 zamanlı için mantık dışı bir rakam 0,5 lt. Ancak 2 zamanlı bir motor yada j9 motoru gibi 3,5 zamanlı bir motor bunu yapar.:D

Arkadaş iki forumdan iki cümleyle usta olduğumuzu idda etmiş ama benim önümde somut kanıt var kendi arabam...  demem oki bence, sayın sezar 323 , siz kulaktan dolma konuşuyorsunuz,  madem otomotiv mühendiisiniz 10 binde 5 litre yağ yakabilen motorun mantıklı açıklamsını vede bu yağı nerde nasıl yaktığınıda açılarsınız, beraberinde benim 1991 model arabamın motorunuda neden hiç yağ yakmadığınıda açıklarsanız memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ustalık derken bir açıklamada bulunayım 96-99 yılları arasında van erciş bisan servisinde bisiklet tamir ustasıydım, 2011 in başında arabamı aldıktan sonra epey bir arabalara merak sardım benzer meslekler olması nedeniylede epey kendimi geliştiridim, bu konuda mevcut şu anda makale yazdığım forumun katkısı çok büyüktür, en son bundan 2 ayönecesine kadarda özelleşme mevzusundan havuzda olduğum için boş kalınca, bizzat oto tamircisi bir arkadaşla beraber fiilen tamircilik yaptım, tatvan sanayi sitesinde, kendi aklınca yorum yapanları küçümseyip kendini çok bilen pozlarına sokma, sen daha aklın bile kesmeyecek kadar küçükken ben tamircilik yapıyordum,  hem hiç bişey bilmeyen vede azcık mantığı olan herkes zaten bizim sölediğimizi söyler, bi daha söleyeceğin sözleri daha saygılı vede uygun kelimelerden seç sayın sezar 323 , bilmem anlatabildimmi.  Bizi ,  iki forumdan iki cümleyle usta kesilmşizde burada sallıyormuşuz gibi saygısız cümleler kurarak küçümsemeye yeltenme.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ustalık derken bir açıklamada bulunayım 96-99 yılları arasında van erciş bisan servisinde bisiklet tamir ustasıydım, 2011 in başında arabamı aldıktan sonra epey bir arabalara merak sardım benzer meslekler olması nedeniylede epey kendimi geliştiridim, bu konuda mevcut şu anda makale yazdığım forumun katkısı çok büyüktür, en son bundan 2 ayönecesine kadarda özelleşme mevzusundan havuzda olduğum için boş kalınca, bizzat oto tamircisi bir arkadaşla beraber fiilen tamircilik yaptım, tatvan sanayi sitesinde, kendi aklınca yorum yapanları küçümseyip kendini çok bilen pozlarına sokma, sen daha aklın bile kesmeyecek kadar küçükken ben tamircilik yapıyordum,  hem hiç bişey bilmeyen vede azcık mantığı olan herkes zaten bizim sölediğimizi söyler, bi daha söleyeceğin sözleri daha saygılı vede uygun kelimelerden seç sayın sezar 323 , bilmem anlatabildimmi.  Bizi ,  iki forumdan iki cümleyle usta kesilmşizde burada sallıyormuşuz gibi saygısız cümleler kurarak küçümsemeye yeltenme.

Gürhancım sakin ol, haklısın ama yine de sakin ol..Kendini dünyada bu işlerden anlayan tek kişi gibi görenlerin tahriklerinden ve cüretlerinden etkilenmemeni tavsiye ederim. Sonuçta sanal ortamdayız ve malum klavye silahşörleri konumuna düşmemek lazım.Biz uzun zamandır bu foruma emek vermiş insanlarız sonuçta...Ben de üniversiteye gitmeden önce teknikerdim, motor teknikeriydim (motor teknik lisesi mezunuyum ve çok büyük firmalarda ve hava teknik okullar komutanlığında uzun zamanlar staj tecrübelerim oldu). Yani kimseye forumlardan öğrendiğimiz iki cümle ile ahkam kesmediğimizi ispatlamak gibi bir zorunluluğumuz yok. Ama seni de anlıyorum böylesi sataşmaları yutmak zor. Ancak tahrik olmamak lazım; acizane tavsiyem bu..Kimin ne olduğunu hepimiz gayet iyi anlayacak yaş ve tecrübedeyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...