Jump to content

Mazda 626 1.000 Km'de 1 Lt Yağ Yakma Sorunu

mehmetcevik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hakaret vs. olmadan ya da forum kurallarına aykırı olmadan herkes dilediğince bir şeyler yazabilir, şahsen benim gocunacağım veya üzerime alınacağım bir şey yok... Çünki; ben usta değilim, ustayım diye geçinmiyorum, kendimi bildiğimden beridir arabaların içinde olduğum için sadece; tecrübelerimi dilim döndüğünce paylaşıyorum...

Herkesi sakin olmaya davet ediyorum, sinirle, kinaye ile, küçümseme ile bir yere varılmaz. İki yanlış bir doğru yapmaz...

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• SeZaR_323

5

• NoooFearrrr

9

• kursadnart

7

• domestos

12

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Ustalık derken bir açıklamada bulunayım 96-99 yılları arasında van erciş bisan servisinde bisiklet tamir ustasıydım, 2011 in başında arabamı aldıktan sonra epey bir arabalara merak sardım benzer meslekler olması nedeniylede epey kendimi geliştiridim, bu konuda mevcut şu anda makale yazdığım forumun katkısı çok büyüktür, en son bundan 2 ayönecesine kadarda özelleşme mevzusundan havuzda olduğum için boş kalınca, bizzat oto tamircisi bir arkadaşla beraber fiilen tamircilik yaptım, tatvan sanayi sitesinde, kendi aklınca yorum yapanları küçümseyip kendini çok bilen pozlarına sokma, sen daha aklın bile kesmeyecek kadar küçükken ben tamircilik yapıyordum,  hem hiç bişey bilmeyen vede azcık mantığı olan herkes zaten bizim sölediğimizi söyler, bi daha söleyeceğin sözleri daha saygılı vede uygun kelimelerden seç sayın sezar 323 , bilmem anlatabildimmi.  Bizi ,  iki forumdan iki cümleyle usta kesilmşizde burada sallıyormuşuz gibi saygısız cümleler kurarak küçümsemeye yeltenme.

Sen üstüne alınıyorsan orası seni ilgilendirir ben lafı ortaya söyledim. Kelime ve cümlelerimi de senden öğrenecek değilim benim hocam mısın annem misin babam mısın?

Ben genel bir kanı üzerine o belgeyi koydum, siz kendi bildiğiniz üzere kendi doğrularınızla devam edin ancak insanları yanlış bilgilendirmeye hakkınız yok. Belirli bir ısıya maruz kalan bir akışkanın belirli bir müddet sonra bir miktar buharlaşmaya uğrayacağını düşünemeyecek kadar fizik bilginizin olmaması beni alakadar etmez.

Bu arada dipnot : Kılavuz Renault Clio'dan, 2012 basımı.

Siz J9 lardan bahsettiğinize göre zihin yapısı olarak baya bir eskilerde kalmışsınız, önünüzde internet varken biraz araştırmacı olmanızı öneririm ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bin kilometrede (yazı ile yazıyorum yanlış anlaşılmasın diye) yarım litre yağ eksiltebilir broşürünü paylaşıp bunun normal olduğunu savunmak insanları doğru bilgilendirmek diyorsan, haklı olabilirsin, ben daha bir şey demiyorum, saygı duyuyorum...

Ama; yıllarını arabalarla geçirmiş veya bu işin (senin dediğin gibi) az çok mantığını bilen insanlar; eksilen değerlerin normal olmadığını bilir...

Bin kilometrede, yarım litre yağın eksilmesini forumda tartışmayı bile kendimce zûl olarak görüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zihin yapısı olarak eskilerde kalan biz değiliz, 1000 km 0,5 lt normal görenler o dönemlerde kalır zihin yapısı olarak , bizler değil. Malum yıl 2014...Motor yağı olarak yudum ayçicek falan mı kullanıyorsunda yüksek ısıda yağ eksiltmesinden hemde 1000 km de 0,5 lt den bahsediyorsun. Zamanımıza dön ve sentetik yağları bi araştır bakalım ; zor şartlarda (sıcakta ve soğukta) özelliklerini kaybetmemek gibi bir dirençleri var ve asgari buharlaşmaya sahipler. Ama  bu asgari kesinlikle ama kesinlikle 1000 km gibi kısa bir mesafede 0,5 lt gibi korkunç bi düzeyde değil. Ayçicek yağını bile 1000 saat kızartsan 0,5 lt eksilmez yahu sen neden bahsediyorsun!!! Sonrada milletin bilgisini-tecrübesini alaya alıyorsun.Herkesin düşüncesi kendine, ama kimseye hakaret etme hakkın yok, iş o hadde geldimi adama DUR derler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen üstüne alınıyorsan orası seni ilgilendirir ben lafı ortaya söyledim. Kelime ve cümlelerimi de senden öğrenecek değilim benim hocam mısın annem misin babam mısın?

Ben genel bir kanı üzerine o belgeyi koydum, siz kendi bildiğiniz üzere kendi doğrularınızla devam edin ancak insanları yanlış bilgilendirmeye hakkınız yok. Belirli bir ısıya maruz kalan bir akışkanın belirli bir müddet sonra bir miktar buharlaşmaya uğrayacağını düşünemeyecek kadar fizik bilginizin olmaması beni alakadar etmez.

Bu arada dipnot : Kılavuz Renault Clio'dan, 2012 basımı.

Siz J9 lardan bahsettiğinize göre zihin yapısı olarak baya bir eskilerde kalmışsınız, önünüzde internet varken biraz araştırmacı olmanızı öneririm ;)

Öncelikle senli benli konuşmayı bırak, laf oraya sölenmezki , ortaya laf sölersen kim üstüne alınırsa alınır,  bunu bilemezsiniz, bende o zaman ortaya küfredeyim , güzel bir hareket olurmu bu , tabiki olmaz, ben daha öncede bu polemiği yaşamıştım sizinle hatta siz mercedesin fabrikasında bulunuduğunuzu falan sölemiştiniz, bilmem hatırldınızmı , o konudada cevabınızı da yazmıştım,saygı çerçevesinde  konuşacağın kelime ve  cümleleri babanadan , annenden,  hocandan öğrenememişsen burada öğrenirsin, konuşma vede hitap tarzından belli olmuyor hiç,, hala saygısız konuşuyorsunuz, sizin doğrunuza bişey diyen yok , kimse kimseyi mecburda bırakmıyor, size yanlış konuşuyorsunuz diyende yok , bilsekte bilmesekte fikir beyan edilmiş,  bu tarz tepkiye ne gerek var,

Arkadaş iki forumdan iki cümleyle usta olduğumuzu idda etmiş ama benim önümde somut kanıt var kendi arabam...  demem oki bence, sayın sezar 323 , siz kulaktan dolma konuşuyorsunuz,  madem otomotiv mühendiisiniz 10 binde 5 litre yağ yakabilen motorun mantıklı açıklamsını vede bu yağı nerde nasıl yaktığınıda açılarsınız, beraberinde benim 1991 model arabamın motorunuda neden hiç yağ yakmadığınıda açıklarsanız memnun olurum.

ben bu soruma cevap vermenizi rica ediyorum, sayın sezar323,

Bu arada çok halısınız sayın kursadnart ama yapacak bişey yok bende rahatsızlığımı dile getirdim, beraberide de elimden geldiğince saygılı yazmaya dikkat ettim, tabiki bir klavye silahşörü değiliz,  zaten makalemizde yapıcı vede açıklayıcı bir makale, tahrik edici değil, bilakis kendini ifade etme amacı var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgi dağarcığı Türkçesi ile doğru orantılı olan arkadaşlara saygı duyuyorum. Sonuç olarak ne kadar bilirsen bil, anlatabileceklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır ;)

Doğru, motorlar yağ eksiltmez, haklısınız. Aslında yakıt da tüketmez ama biz tükettiğini sanarız ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bişey anlatmıyosunuzki, anlatacak bişeyde yok, biliyoruz zaten,  anca kinayeli kinayeli laflar ediyosun, lakinben arada bir depomu fulluyorum ama yağ değişim zamanım gelene kadar yağ falan almıyorum, her nedense, benim aracım lpg tüketiyor, yağ değil, Neyse boşvrelim, çok gereksiz bir polemik, kapatalım bu mevzuyu, arabası yağ yakan yağ koysun, yağ yakmayanlarda, yerine lpg alıp araçlarına binip gezsinler olsun bitsin. :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...