Jump to content

Mazda2 Expertiz

muhayd25
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar.Bugun yaşadıklarım üzerine bişeler yazmak istedim.

Arkadasa sonunda mazdayı öve öve mazda 2 otomatik 1.5 go modelinden aldırdım.Gelgörki serviste expertiz yaptırırken ilk günden baya sıkıntı yaşadık.Diğer servisler nasıl expertiz yapıyorlar bilmiyorum ama otomobilin çevresinde dolaşıp bi çalıştırıp tamam bi sıkıntı yok diye bakkal dükkanına benzer bir kağıda 3 satır yazı yazıp yarısının üzerini çizip tekrar yazarak ne kadar gayri ciddi bir iş yaptıklarını da kabul etmeyişleri beni bir mazda sever olarak üzdü. Yada bizmi yanlışdüşünüyoruz bilmiyorum.Aracın ufak bir hasarı olup hasarın nekadar tuttuğunu bile veremeyiz demeleri ve servis müdürüyle görüşmek zorunda bırakıldıktan sonra bu tutarın söylenmeside  ilginç bir durum oldu.150 tl lik expertiz ücretinin karşılığının ne  olduğunu doğrusu anlamadık.Galiba kaliteli araç satmakla olmuyor .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Expertiz hizmeti servislerin yapması zorunlu olan bir iş değil. Tamamen merkezden bağımsız, servislerin kendi insiyatifine bırakılmış bir durum bu. Uygulama sorumluluk gerektiren bir durum. Malum servis haricinde kayıt dışı, otomobillere bir yığın işlemler yapılabiliyor. Pert olan aracı sanayide toplayıp, sıfırmış gibi satıyorlar.

Ekpertizler ilgili tecrübelerimi paylaşayım. Eski Honda aracımı alırken ekspertiz yaptıracaktım. Burnumun dibinde bulunan Honda Ataşehir Damla'yı aradım. Ekpertiz için randevu almak istiyorum diye. Malesef ekspertiz hizmeti vermiyoruz dedi. Bunun üzerine Altunizade Honda Ayışığı'nı aradım. 300.-Lira ücretinin olduğunu söylediler. Rakamı çok bulunca, tanıdık eş, dost vs. arayışına girdim. Ertesi gün buldum da Mutluhan Honda'da, servis kabulde bir tanıdık çıktı. Orayı aradım 170.-Liraya ekspertiz yaptırmıştım. Ücretler bile ne kadar değişken olabiliyor, gördüğünüz gibi.

Yine bir arkadaşım Opel Astra Clasic otomobil almıştı. Aldığı araç pertti, şasesi yamulmuş. Ve Maslak oto sanayide işlem görerek, araç toparlanıp şasesi düzeltilmiş bir araçtı. Bu aracın başka sorunu vs. varmıdır diyerek. Opel yetkili servisine soktu aracı. Yetkili servis şase ile ilgili hiç bir şey söylememişler. Bunun üzerine bizim arkadaş ortalığı ayağa kaldırmış. Şasesi yamulup, işlem görüp düzeltilen bir aracı nasıl anlamazsınız. Bu nasıl bir ekspertizdir vs.diyerek.  Bunun üzerine adamlar, müthiş bir düzeltme işlemi yapılmış. Gerçekten anlaşılması çok zor, gözden kaçmış demişler. İşlem ücreti filanda almamışlar, bu olaylar üzerine. :)

Demem o ki ya ekspertiz hizmeti hiç vermeyeceksin. Verirsen de adam gibi vereceksin. Sizin ki biraz talihsizlik olmuş. Ama ekpertiz konusunda yapmıyoruz diyenlere kızamıyorum artık. Gerçekten özellikle bu sigortada kendi tutanağını kendin tutmaya başladığımız günden bu yana. Üç kağıt, merdiven altı işlemler çoğaldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...