Jump to content

İnternette Sahte Otomobil Parçaları İle Büyük Vurgun!

Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şimdi kargo takipten yine baktım, 30.Temmuz 'da Yunanistan'a paketim giriş yaptı ancak 7 gün geçmesine rağmen hala teslim alınmadı görülüyor. Y.dışından gelen paketler çeşitli kontrol noktalarından geçtiği için bu sürenin uzun olması normal, ancak 10 günü de geçmemesi gerekiyor. 2-3 gün daha bekleyip hala teslim olmamışsa eBay'deki seçenekleri gözden geçireceğim, ne yapabileceğime dair. Sahtekar satıcı çamura yatıp paketi almadım der veya benzeri başka bir sorun çıkarırsa eBay'den olaya el atmasını isteyebilirim. Öyle bir durumda eBay benim ifademe daha çok güvenir diye tahmin ediyorum cunku eBay'in 2002 üyesiyim ve 2002'den bu yana alışveriş rating'im var. Karşıdaki sahteci ise 2009 üyesi ve ilk alışverişi 2011.

Her halukarda paramı alsam da alamasam da bu sahtecileri eBay'e ayrıca şikayet edeceğim, sadece zamanını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 60
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• honuuu

8

• NoooFearrrr

6

• domestos

6

• Revivo73

28

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Sahtekar satıcıdan 23.Temmuz'dan bu yana hiç cvp gelmediği için eBay son kararı vermek üzere satıcıyı Müşteri Desteğine bildirebileceğimi belirten yazı gönderdi. Satıcının şu anki sorunu da göndereli 15 gün olduğu halde paketi teslim almamış olması. Paketi bilerek teslim almadıgını tahmin ediyorum. eBay'e "paketi teslim almadım" diyebilmek için olsa gerek. Şimdi bu durumu da hesaba katarak eBay Müşteri Desteğine bildirimde bulunmaya hazırlanıyorum.

r8nxb.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sahtekara bugün 2. mesajımı çektim, cevap ver yoksa eBay durumu bildirmemi istiyor diye, ancak cvp vermedi. Belli ki, kendi kendine paramı iade etmeyecek, eBay'in kararı ile param iade olacak bu gidişle. Zaten sahte parça alıp satan birinden başka birşey de beklemiyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. mesajımdan sonra satıcıdan şimdi yanıt geldi, paramı iade etmeyi kabul etmiş. 11.Ağustos'a kadar elime geçmesi gerekiyor. Bu sahte parçalar için kargo dahil 423TL ödemiştim. Orjinalleri için ödediğim ise 610TL. aradaki fark 187TL. Sahte ile orjinali arasındaki fark bu kadar. 423 TL iade olunca haber veririm. Aracım bu sayede haftalardır yatmış oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eBay'den mükemmel destek yazısı geldi. Yazıda gerekli işlemin yapılacağı belirtiliyor.

Son paragrafta 10 seneyi aşkın süredir eBay üyesi olmam dikkatlerini çektiğini de yazmış ki 10 senelik üye olarak benim yamuk yapma ihtimalimin düşük olduğuna işaret edebilecek o paragrafı memnuniyetle karşıladım. eBay'de ilk alışverişimi 2002'de yapmışım, ve bazen satıcılık ta yapmışım, kandırmak aldatmak nedir bilmem. eBay bunun farkında, teşekkürler eBay.

r9d12.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Sahte parça satıcısı, parçaları geri aldığı halde hala paramı iade etmedi, 423TLem hala onda duruyor. Sahte parça sattığını şikayet etmem koymuş olmalı. 24.Ağustos'ta eBay müdahele edip paramı eBay iade edecek.

Bu arada Amerika'dan orjinal bobinler geldi. Bobinleri arabaya taktığım için resmini çekemiyorum fakat ambalajı dahi sahtesinden farklı:

rsftn.jpg

Resimde Amerikaya dağıtılan parça etiketi görülüyor. Avrupa'ya dağıtılan parça etiketinden biraz farklı. Avrupa'daki parçalarda termal kağıda basılı sarı etiket varken Amerika'da lazer yazıcı baskılı turuncu işaretli etiket sözkonusu. Mazda logo etiketinden dahi orj olduğu anlaşılabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler. 610TL'ye aldığım bu bobinleri PTT Kargo'dan teslim alırken 90TL gümrük vergisi +5.6 gümrük işlem ücreti olmak üzere 95.60TL daha ödedim. Toplamda 700TL'ye maloldu yani. Bayram tatili dolayısıyla fazladan geçen 1 haftayı saymazsak 2 haftada elime geçti.

Bobinleri taktıktan sonra cıktığım deneme gezisinde aracı birkaç kez 9bin devire çıkarttım, egzosta en ufak bir patlama sesi gelmedi. Ayrıca gaz pedalını ileri geri hareket ettirince  tork kuvvetinin arttığını hissettim ve bayağı gezmeme rağmen benzin ibresi aşağı doğru daha yavaş indi , yani yakıt tüketimi de normale döndü. Önceki bobinler tam 7 sene çalışmıştı.

Yetkili servisler sarf malzemelerden bu kadar kazıklamasa ve Internette de sahteciler türemese, RX-8 herkes için daha tatmin edici ve uzun ömürlü araçlar olacak aslında...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler. 610TL'ye aldığım bu bobinleri PTT Kargo'dan teslim alırken 90TL gümrük vergisi +5.6 gümrük işlem ücreti olmak üzere 95.60TL daha ödedim. Toplamda 700TL'ye maloldu yani. Bayram tatili dolayısıyla fazladan geçen 1 haftayı saymazsak 2 haftada elime geçti.

......

vergilendirmeyi % kaç uyguladılar acaba 610 tlye 90 tl %14,5 gibi bir değer çıkıyor ama benim aklımda %18 alıyorlar diye kalmış?? ya da hesabı yanlış yaptım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında 15% olunca benim de aklım 18% e gitti fakat KDV'den başka bir tarifeden yapmış olmalılar. Tam bilemiyorum, PTT Kargo'dayken gümrük belgesine baktım, 90TL'nin yanında GTIP no benzeri birşey var mı diye (GTIP no'yu ithalat ihracat işleriyle uğraşan varsa hemen bilecektir) hiç yoktu, sadece "gümrük vergisi 90 TL" yazıyordu.

Sonuçta vergi 15% te kaldığı için kendi açımdan sorun yok. 15% gayet makul.

Teslim alırken kargodaki memura bu parçanın aynısını y. serviste 1400TL'ye olduğunu söyledim. Memur "onlar 100% kâr koyuyorlar" dedi.

Sonuçta bu şekilde alışverişle dürüst satıcıya ve devlete kazandırdım, kazıkçılara ve sahtecilere kazandırmamış oldum. eBay'deki sahtekar satıcı ile hesabı henüz kapatmadım yanlız. Şimdi eBay'e o satıcının tam bir sahtekar olduğunu belgeleyen linkler gönderip eBay'in o tip üçkağıtçılara karşı gerekli önlemleri almasını sağlayacak işlemleri başlatmasını sağlayacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında 15% olunca benim de aklım 18% e gitti fakat KDV'den başka bir tarifeden yapmış olmalılar. Tam bilemiyorum, PTT Kargo'dayken gümrük belgesine baktım, 90TL'nin yanında GTIP no benzeri birşey var mı diye (GTIP no'yu ithalat ihracat işleriyle uğraşan varsa hemen bilecektir) hiç yoktu, sadece "gümrük vergisi 90 TL" yazıyordu.

Sonuçta vergi 15% te kaldığı için kendi açımdan sorun yok. 15% gayet makul.

Teslim alırken kargodaki memura bu parçanın aynısını y. serviste 1400TL'ye olduğunu söyledim. Memur "onlar 100% kâr koyuyorlar" dedi.

Sonuçta bu şekilde alışverişle dürüst satıcıya ve devlete kazandırdım, kazıkçılara ve sahtecilere kazandırmamış oldum. eBay'deki sahtekar satıcı ile hesabı henüz kapatmadım yanlız. Şimdi eBay'e o satıcının tam bir sahtekar olduğunu belgeleyen linkler gönderip eBay'in o tip üçkağıtçılara karşı gerekli önlemleri almasını sağlayacak işlemleri başlatmasını sağlayacağım.

Vergi olayı sizin için gerçekten iyi olmuş görünüyor, güle güle kullanın, inşallah diğer satıcıyla da sorununuz hallolur.

Yurtdışından parça getirtmeyle alakalı olarak, Türkiye'de olmayan bir şeyi zaten mecbur yurtdışından getirtiyorum.

Garanti vs ile ilgili problem yaşatmayacak ve acelem olmayan bir ürünse ürün bedeli ve kargo ücreti toplamı Türkiyedekinden 1 kuruş dahi ucuz olsa yine yurt dışını tercih ediyorum.

Garanti ile ilgili beklentilerim varsa ürün bedeli+kargo ücreti+vergi toplamı Türkiyedekinden en az %25 ucuz olmalı ki bozulma riskini göze alabileyim, bu durumda yurtdışını tercih ediyorum.

Bunları yazdım sonunu şuraya bağlamak istiyorum; bende çoğu parçamı yurtdışından alan birisi olarak yurtiçindeki yüksek fiyattan/fiyatlardan şikayetçiyim. Fakat forumda da sevip saydığımız bir servis sahibi var, onun haricinde belki de yurtdışından ürün ithal edip daha pahalıya satan insanlarda var ve bu işin teferruatları nedir ne değildir gerçekten şirketin idamesi ve yatırım yaparak devam edebilmesi için ne kadar karla satmalıdır ortaya yatırıp değerlendiremeyeceğimiz için kazıkçı diye nitelendirmenin ve sahtekarlarla yanyana koyulmanın biraz sert olduğunu düşünüyorum...

Umarım yanlış anlamazsınız, kimsenin avukatlığını yapmak gibi bir niyetim yok, bu yazdıklarımdan herhangi bir çıkarım da yok. Sadece biraz empati yaptığımda rahatsız oldum ve paylaşmak istedim...

Saygılar, iyi akşamlar  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ops!

Bursa'da bildiğim tek Mazda y.servisinden 4 bobin için aldığım fiyat 1400TL benim mal etme fiyatım 700TL ise y. servise kazıkçı dışında başka ne denilebilir?

O kazıktan kaçmak isterken eBay'den ambalajına kadar birebir taklit bobini 423TL'ye satan satıcıya sahtekar dışında ne denilebilir?

İkisini birbiri ile karıştırmıyorum, Y. Servis'e sahtekar demedim ki sadece kazıkçı dedim. Belgeleri ile ortada.

eBay'deki satıcıya da sahtekar dedim, cunku 100% orjinal başlıklı ürünü 100% sahte çıktı. Belgeleri, resimleriyle ortada.

Bu iki sorunu da aracıma normal fiyattan orjinal bobin almak isterken yaşadım dolayısıyla ikisinden aynı anda bahsetmek zorundayım. Bu açıdan her ikisi sizin dediğiniz gibi tamaen yanyana olmasa da her ikisi de beni keklemeye çalışmak açısından benzerlikleri var. Bu açıdan benim için her ikisi de aynı kefede.

Hatırlatma açısından sahtekarın ilanı altta. ancak bu tür sahtekarların türemesinin sebebi de yukarda bahsettiğim 4 bobin için 1400 liralık fahiş fiyatta. Y. servisler normal fiyattan parça satsa kimse bu sahtekarlara yem olmazdı.

Şu yorumumda yanlış birşey var mı: "Kazıkçı Y. servis Interneti gözardı ediyor, sahtekar ise Interneri suistimal ediyor"

Şu anki alışverişimle Amerika'daki dürüst satıcı, Türkiye Devleti, ve devlet kuruluşu olan PTT 'ye kazandırdım, bunda yanlış birşey var mı?

rt9nu.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaptıklarınızda yanlış birşey yok. Yukarıda da belirttiğim gibi bende çoğu malzememi yurt dışından temin ediyorum ve yurt içindeki fiyatlardan muzdaribim, sizinle aynı fikirdeyim yani, bu konuda aksini iddia ettiğim herhangi bir şey yok.

Örneğin; Mazda 3 için karşılama aydınlatması; toplamda 10tl'lik malzeme, ama serviste istenen montaj hariç kdv dahil fiyat 197,23tl. Ama kendimi yerine koyarak, kazıkçı diye nitelendirildiğine üzüldüğüm kişi; bunun montaj şemasını zamanında "çok zor birşeyi yok cesaret edip yapmak isteyen buyursun yapsın" diyerek forumda paylaşmış bir insan. Başka servislerden fiyat aldınız mı bilmiyorum ama parça fiyatlarını servislerin kendi başına belirlemediğinide göz önünde bulundurursak durum daha çok Mazda Türkiye'ye kaçıyor... Yani durum böyleyken böyle... 

Siz Bursa servisini kastederek, "özel" bir tanımda bulunmuşsunuz, ben "genel" bir tanım olarak değerlendirip Muğla bayiisi için empati yaptım. Siz kendinize göre haklısınız, bende sadece nitelendirmenizle alakalı içimden geçenleri dile getirdim netice.

:hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla Bursa'daki servisin fiyatıyla başka servisin çok fark edeceğini sanmıyorum. Hatta benim bildiğim Y. Servis'lerin tüm prosedürleri olduğu gibi, fiyatları da standarttır.

Bu arada Y. Servisten hiçbirşey almıyor değilim. 150TL aşağısı parçalarda y.dışı ile uğraşmaya vaktim olmadığı için Y. Servisten alırım. Bu durumda hava ve yağ filtresini y. servisten alıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada, sahtekar satıcı davasında yarın karar günü. Fakat ufak bir pürüz çıktı: Sahtekar satıcıya bobinlerini iade ettiğim ve teslim aldığı halde eBay'de teslim doğrulaması yapmadı! O yüzden eBay "teslim doğrulaması yapılmadığı takdirde size iade ödemesi yapamayacağız" diye bana mesaj çekti.

Sahtekar satıcı yani teslim aldığı paketi teslim almamış gibi göstererek paramın üstüne yatmaya çalışacak.

Fakat öyle kolay yedirmezler. Az önce eBay'e biraz sert bir mesaj geçtim. Satıcının teslim aldığı halde güncelleme yapmadığından bahsettim ayrıca bu satıcının direkt bir üç kağıtçı kalpazan olduğundan da belgeleri ile bahsettim. Yedirmezler. Yatsınlar bakalım paramın üstüne yatabiliyorlar mı.

eBay'e çektiğim mesaj (ingilizce)

Hello, Thank you for the response. But I'd like to add two things: 1- In your response you have stated: "Please keep in mind, we do need delivery confirmation prior to taking funds back from your seller, so if delivery confirmation doesn't updated, we won't be able to issue a refund." That is you need delivery confirmation. But what if the seller has got the package back but he didn't update the delivery confirmation? In the message on August 8th, he wrote that he got the package, you'd better check that message of his. Here is the simplified link of his message of August 8th: http://mesgmy.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewMyMessageDetails&messageId=XXXXXX There he says: "Sorry for the delay response. Don't you worry, we are trusted sellers. We received your package yesterday. ..." Just check it out. 2- I claim that this seller sells outright counterfeit goods advetised as genuine parts. And here is a hint: http://www.rx8club.com/rx-8-discussion-3/beware-genuine-coilpacks-ebay-247265/ There, a buyer in America shows with every evidence that he bought counterfeit parts from eBay. The counterfeit parts in question are exactly the same parts I bought from this seller. That is, I'm deceived by one of the other counterfeiters, too. I claim that the seller is a counterfeiter who is not known yet as a counterfeiter. Thanks.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla Bursa'daki servisin fiyatıyla başka servisin çok fark edeceğini sanmıyorum. Hatta benim bildiğim Y. Servis'lerin tüm prosedürleri olduğu gibi, fiyatları da standarttır.

Bu arada Y. Servisten hiçbirşey almıyor değilim. 150TL aşağısı parçalarda y.dışı ile uğraşmaya vaktim olmadığı için Y. Servisten alırım. Bu durumda hava ve yağ filtresini y. servisten alıyorum.

Bu konuda başka birşey söylemeye gerek olmadığını düşünüyorum. Umarım fiyatlar birgün bizleri tatmin edecek seviye iner bizde internetten parça kovalamak zorunda kalmayız :)

Para iadesi ile ilgili durumdada satıcıdan gelen mesaj leyhinizde önemli bir kanıt. Ebay muhtemelen bumesaja binaen para iadesi yapacaktır. Sahtekarlığının ispatıyla alakalı diğer linklerde hem sizin için destekleyici olur hemde satıcıyı bir süreliğine  ebayden uzak tutar.  Umarım paranızı daha fazla uzamadan alırsınız... :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dava en sonunda sonuçlandı. Biraz zorladı açıkçası. Cunku 14 günlük iade zamanından sonra iade ettim ürünü ve gerekçem de biraz zorlayıcıydı. Ancak davayı kazandım. eBay'e teşekkürler. Açıkçası bu davada eBay 'i tekrar kazandım, cunku başından beri yanımdaydı. Elbette ki, mahalleden bir arkadaşım gibi beni hemen haklı bulup anında para iadesi yapamazdı. Bilhassa iade gerekçem sahte ürün gibi zorlayıcı birşey olduğu zaman. Fakat incelemeler sonunda tamamen haklı olduğum ispatlandı.  eBay'in mesajı.

s0rfk.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...