Jump to content

Mazda 626 Jikleyi Nasıl Kullanıyoruz ?

kaysoğlu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sizin arabanız çok daha yeni bir teknoloji lakin motor sogukken motorun bagırması söz konusu olamaz, sadece rölenti yüksek kalır , zaten sizin arabanızda normal seviyesi ne ise orada kalır. bahsettiğiniz bagırma pek olası bir durum değil hangi yagı kullanıyorsunuz aracınızın motoru sogukken ses yapıyor olabilir yag viskosite degerini yazınız, ayrıca yag değişim zamanınızı kontrol ediniz, uygun olmayan ve eskimi değişmesi gereken yag bu sese sebep olabilir.

hocam bağırma dediğim zaten yüksek devir. ama biraz fazlaca yüksek devir. yağ yaklaşık 4 bin km önce değişti. castrol magnatec 5-30 idi sanırım. başka bişey bilmiyorum yağ hakkında:)

açıkcası bana normal gelmiyor. ya da normali budur bilemedim. yağı kontrol ettiğimde de hala sarıya yakın bi renkte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam bağırma dediğim zaten yüksek devir. ama biraz fazlaca yüksek devir. yağ yaklaşık 4 bin km önce değişti. castrol magnatec 5-30 idi sanırım. başka bişey bilmiyorum yağ hakkında:)

açıkcası bana normal gelmiyor. ya da normali budur bilemedim. yağı kontrol ettiğimde de hala sarıya yakın bi renkte.

Bağırmadan kasıt yüksek devirse sorun yok lakin devreden çıkmasını istiyorsanız bir kez gaza basıp bırakınız , bildiğim kadarıyla devreden çıkacaktır ama gaza fazla yüksek devir yapacak şekilde basmayınız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaslar benimde arabanin jiklesinde sorun var sanirim jikleyi cekmedigim halde araba isinana kadar jikleden acayip ses geliyor jikle kolu titriyor bu yuzden de ses yapiyor cok rahatsiz edici bir sesns yapmami onerirsiniz. Jikleyi cekiyorum sert yerinde duruyor ama az gaZa yuklenince geri atiyor ve o rahatsiz edici ses devam ediyor. 

Bir sorunum daha var burdan uazayim onuda ben gecenlerde termostati degiseyim dedim termostat kapagini soktuk kapaga baglanan kalin hortumu cikarinca gorduk ki hortumun gectigi boru curumus ve degismesi gerek simdi bu termostat kapagini nerden buluruz simdilik bu sekilde idare ediyorum ama ilerde sorun cikartmadan termostat kapagini degismek lazim nerden bulabilirim yardimci olursaniZ cok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...